Bästa stället att bo under 4 dagar på franska rivieran

17 jan. 2014 11:23
Visningar: 4341
Hej,

vi är två (barn och man lediga) tjejer som ska åka på en mycket efterlängtad resa till franska Rivieran mellan 14-18 maj (och ja.. vi råkade pricka in Cannes festivalen :-) ).

Frågan är vart vi bäst ska bo ?

Vi önskar sol, bad, relax, god mat, vin, party, sevärdheter, åka tåg längs kusten.

Hyrbil kan vi tänka oss men kanske inte alla dagar.

Vore fantastiskt underbart om det fanns några vana Rivieran resenärer som kan råda oss hur vi ska lägga upp vår resa.

Stort tack på förhand!
Av Bibby
17 jan. 2014 12:58
Jag har varit där flera gånger och alltid bott i Nice, där finns oftast ett stort urval av boenden att välja på, en stor mängd restauranger och andra nöjen. Stranden är väl inte så liggvänlig men funkar ett kort tag.

Det finns så gott om tåg och bussar så det är jättelätt att sen åka tåg till Cannes, Monaco, Antibes, flera riktigt små ställen på vägen och kanske en sväng in i Italien.

I flera av dessa ställen lär ni hitta fina stränder.

Dessutom så är det väl Nice ni flyger till, så då är det en kort sträcka att förflytta er och bagaget, så ha det som er bas är min rekommendation.
Av Sierra
17 jan. 2014 15:24
Antibes med Juan le Pins är ett nice alternativ. Antibes är en mysig lagom stad och på gångavstånd har ni Juan le Pins med krogar och uteliv. Sandbeacher finns på båda ställena. Som Bibby skriver är det snabbt, billigt och enkelt att dra med tåg efter Rivieran.

Jag har bott både i Nice och Antibes och trivs lika bra i båda. Till sommaren blir det Nice igen :-)

Bilder mm har du i några av mina resealbum om det kan vara intressant.
Av Birgere
17 jan. 2014 21:08
Alla ställen ovan är kanon, lägg till Frejus, St Tropez på listan och glöm inte att åka till Grasse och Aix.

Tror vi har gjort 5-6 somrar på Rivieran när ungarna var små.
23 jan. 2014 19:08
Hej Tirre,

Cannes under första veckan på Festivalen kan vara en trevlig semesterupplevelse! Förutsatt att man inte behöver köra bil eller hyra boende i Cannes.
Bil i Cannes under Festivalen kan det vara frustrerande för att försöka ta sig fram eller hitta en parkeringsplats. Att hyra boende under festivalveckorna blir dyrt, vi jobbar med att hyra ut lägenheter i Cannes så jag vet ;-)

Så jag instämmer i det andra skriver, att försöka bo på någon annan ort utefter kusten och sedan ta tåget till Cannes. Helt perfekt transportmedel. Inga problem med att bestämma vem som skall köra hem.

Om du vill ha några tips på saker att göra i Cannes så har vi lite info på vår blogg.
Se www.Destination-Cannes.net/blog/

Får jag föreslå två dagsutflykter?
- Saint Paul de Vence
En av de mer berömda konstnärsbyarna i Frankrike. Ligger uppe på en höjd som ger en helt underbar vy över det omgivande landskapet. Väl bevarad stadsplan, hus och murar som förflyttar besökaren tillbaka till medeltiden. (Eller i alla fall nära på..)

- Grasse
Berömt för sin parfymindustri som står för 50% av den parfym som tillverkas i Frankrike och 65% av Frankrikes produktion av naturliga aromämnen (som används i både parfym- och livsmedelsindustri).I Grasse kan man besöka de olika parfymtillverkarnas fabriker som Fragonard, Gulimard, Molinard och även om parfym inte är ditt huvudintresse är det ändå värt ett besök.