Bästa hotell i stockholm

29 dec. 2014 20:33
Visningar: 496
Hej! Vilket är det mest prisvärda hotellet i Stockholm? Tänkte att vi skulle ligga kring 1000-1300kr per natt. Men billigare går bra också så länge det inte är hostel :)
Av Hkn
30 dec. 2014 01:58
Snabb motfråga för att kunna svara lite mer exakt: När tänkte ni åka?

Stockholm har fått massor av nya hotellrum de senaste åren – men är det en större mässa eller kongress med ett par tusen deltagare så händer det grejor med priserna. Arrangemang som Stockholm Marathon och liknande grejor gör också sitt för att ruska om prisbilden.

Det lite mer generella svaret följer här nedanför.
En notering bara: Jag undviker att bo på kedjor som Scandic eller Best Western. Tycker att sådana hotell ofta blir opersonliga och... trista. Här är några hyggliga alternativ. Alla länkar går till mina egna recensioner + egna bilder.

STORY HOTEL – kanonläge, snygg bar och fina rum i många olika storlekar. Man har rationaliserat bort saker som reception (du checkar in på en dator) och rumsnycklar (du använder en kod). Konceptet fungerar riktigt bra, om du frågar mig. Några downsides? Ja, sommartid så är baren på innergården livlig = inget för lättväckta. Hotellet är tydliga på sin hemsida med vilka rum som kan bli störda av musik.
http://www.guidebook.se/archives/579

HOTELL HELLSTEN – ligger centralt, men på en sidogata. Har bara 30 rum, så boka i tid. Snyggt, trevligt och med bra service. Deras jazzbar lockar till sig locals. Inget lågbudgethotell men mycket sansade priser. Ägarna driver även Hotel Rex tvärs över gatan med ännu lägre prisnivå. http://www.guidebook.se/archives/921

HOTEL J – ligger inte alls centralt. Tvärtom. Ligger ute i Nacka vid Stockholms hamninlopp, vilket är trevligt om man gillar båttrafik. Hotellet har expanderat ordentligt och den tidigare mysigheten är lite, eh... bortbyggd. Dock är det ett relativt pålitligt alternativ för den som söker en sansad prisnivå. En fördel också om man går loss på New England-looken (tänk Gant eller Lexington). Rummen är nämligen inredda på det lilla viset. http://www.guidebook.se/archives/430

Ytterligare två hotell som ofta har hyggliga priser:
NORDIC LIGHT – http://www.guidebook.se/archives/516
HOTEL SKEPPSHOLMEN – http://www.guidebook.se/archives/799

Hope it helps, hälsar

:: hkn ::
30 dec. 2014 16:05
Som Hkn skriver... Beroende på när ni skall åka så kan det diffa över en tusenlapp på hotell oavsett om ni väljer femstjärnigt eller trestjärnigt.

Jag håller inte riktigt med Hkn om t ex Best Western. Vissa av deras hotell är öken, men t ex Kung Carl är lite udda och personligt med bra restaurang - men ligger mitt på Stureplan så det kan bli högljutt.

Sedan så har flera av de stora kedjorna många alternativ dyrare/billigare- Radisson Blu/Park Inn, Scandic, Elite, First, Clarion/Quality - i innerstan och strax utanför tullarna som kan vara aktuellt om du vill få överblick på flera hotell samtidigt. Courtyard ligger lite halvoff men kan ge fynd.
30 dec. 2014 16:15
Jag har bokat rum genom secrets escapes och hittat pärlor till bra priser!