Barnvänligt i Florida?

21 maj 2008 20:53
Visningar: 1009
Hej,
vi är en familj med två barn på 2 och 4 år. Vi kommer att åka till Florida i 4-5 veckor i november/december och letar hus att hyra men har fortfarande inte bestämt vart vi ska åka. Eftersom vi åker på vintern så vill vi vara ganska långt söderut och vi har dessutom mest letat på västkusten eftersom det verkar billigare att hyra där.
Är det nån som kan tipsa om trevliga ställen som skulle kunna passa oss, lugnt, barnvänligt och nära till bad? Vi har kollat på Fort Myers, Cape Coral, Sanibel, Pine Island, Venice, Sarasota, etc. men vad ska man välja...?
Tacksam för alla tips!
/ola
Av Maddeck
21 maj 2008 21:12
Hej

vi var 4 veckor i Florida i april. Vi var då utanför St Petersburg, Treasure island, där vi hyrde en lägenhet hela vistelsen.Jag tror medeltemperaturen där i november är runt 18 grader. Nu hade vi runt 25-30 så det var super.
Inte så mycket "drag" där men med barn är det ju inte alltid det man är ute efter ;)
Men lite mer valmöjligheter av resauranger & affärer mm (på gångavstånd)hade inte skadat. Däremot var stranden gigantisk och härlig!
Vill man ha lite mer liv & rörelse så kan St pete´s beach vara ett alternativ.(priserna stiger dock på en gång...)
Du kan se bilder därifrån på min sida.
Vi bokade vår lägenhet genom vacationrentals.com och det funkade kanon. Jag kan mycket väl tänka mig att bo där igen, det var ändå lugnt och skönt och det var nära till mycket, tex Orlando.
Ni kommer säkerligen att få en toppenresa!!
Mvh M
23 maj 2008 22:11
Tack för tipset med vacationrentals.com, det verkar bra!
9 juni 2008 11:07
Vi har hyrt hus i Florida vid ett flertal tillfällen under de senaste 20 åren. Det är ett amerikanskt par, Dick & Naomi Gray, som hyr ut några stugor som ligger i ett litet samhälle som heter Babson Park. Det ligger ungefär en timmes bilkörning söder om Orlando, mitt inne i landet. Stugorna ligger direkt vid en sjö, Crooked Lake, och har en egen privat liten strand. Området är väldigt lugnt, nästan lantligt. Staden Lake Wales ligger några kilometer bort och dit får man åka för att handla mat o.dyl. Så några pooler och häftigt nattliv är det definitivt inte fråga om här. Men som sagt var, en timme med bil så är man mitt inne i Orlando med allt vad där finns som Disney World, Sea World m.m.

Stugorna är rena och mycket personligt möblerade och fullt utrustade med precis allt man kan behöva. Paret Gray är också väldigt vänliga och brukar ta med oss ut på sjön med båt. Senast var vi där julveckan 2007. Då fick vi både åka vattenskidor och Airtube efter deras båt. Jag har lagt upp ett resealbum, http://www.reseguiden.se/forum/resor/589, där finns bilder från vår resa.

Om ni är intresserade av att hyra hus här får ni ringa och boka direkt med Gray's. Telefonnumret är +1-941 752 5269. Dom har en mycket enkel hemsida http://www.all-florida.com/Travel/curs/cn/cnwl11.htm

Nu ligger ju inte Babson Park i söder direkt men det kan kanske vara en idé att bo någon/några veckor här för att kunna beta av attraktionerna i Orlando-området och sedan flytta längre söderut. Då vill jag tipsa om Sanibel Island eller Captiva Island. Vi var där också under vår senaste resa och det är riktiga paradisöar. Västkusten ska ni hursomhelst absolut hålla er till. Bättre stränder, bättre vatten, varmare, finare. Av de orter du nämner ovan skulle jag direkt välja bort allt som ligger norr om Cape Coral om det är viktigt för er att ha det varmt och gott under vintern. Har flera gånger upplevt att det verkar gå någon sorts meteorologisk gräns där. Sedan kan ni ju alltid titta på boende ute på The Keys. Där är ju verkligen fint.

Hoppas ni får en trevlig resa
GB
9 juni 2008 14:50
välj orlando det är en bra plats och nära till kalle anka

benkie