Bali?? Bra hotell??

Av Miliam
19 sep. 2010 21:49
Visningar: 5079
Tjenixen..
Vi åker till Asien i feb..
4 veckor och har som tanke att stanna en vecka på Bali
är det någon som har bra tips på hotell mm..
Har tre barn 3,5,7 år ...

tack
20 sep. 2010 10:05
Har ni funderat på vart på ön ni vill bo? Det är få platser på Bali som har långgrunda stränder utan det är pool som gäller rent generellt.

Vi har varit mycket på Bali och har alltid föredragit Kuta fast då lite längre norrut som heter Legian. Det finns ett fantastiskt utbud av hotell och restauranger där och bara 10 min med taxi ned till "smeten" i Kuta, taxikostnad ca. 20 kr. Kan varmt rekommendera Jayakarta Hotels & Resorts, den unge som inte gillar deras pooler är inte född + massor av bra restauranger omkring. Vill ni bo nere i själva Kuta kan jag rekommendera Satriya på Poppies II, litet personligt hotell med sjysst pool och bara ett par fotsteg från "allt".

En del förordar Sanur som badvänligt men det blir snabbt djupt där om än att vattnet är lugnt utan strömmar. Tycker personligen att Sanur helt saknar charm, finns liksom inget folkliv eller centrum någonstans.

Mitt tips är att bo runt Kuta och sen hyra chaufför för utflykter till andra ställen beronede på hur mycket bil barnen orkar åka. Kostar ca. 200 - 500 kr för en heldag och då bestämmer ni vart ni vill åka, ni blir uppraggade av chaufförer hela tiden och kolla bara bilens skick + gå på magkänsla. Vi har aldrig råkat ut får något konstigt på våra utflykter.

Återkom gärna med mer info om vad ni är ute efter så är det lättare att ge tips!
Av Miliam
20 sep. 2010 19:04
Tack för dina tips...
Ja vi vet nog inte riktigt vart vi vill åka...
Vi har varit i Thialand 4ggr och vill dit igen men vi vill prova på något mer under denna långresa därför har vi tänkt lägga in Bali i vår resa. Vi var inne lite på Malaysia men har ändå bestämt oss för Bali.

Jag får leta och hittar nog något som kommer pass
tack
21 sep. 2010 08:48
Hej,

Vad härligt att ni skall resa till Bali :-)
Vi var där i april-maj i år på smekmånad. Gifte oss i Thailand.
Fick en hel del tips av Marika här på reseguiden, samt av Criholm som bor där under ett år. Fråga dem så får du säkerligen bra tips :-)

Kolla gärna mitt resealbum http://www.reseguiden.se/forum/resor/brollop-pa-koh-samui-och-smekmanad-pa-bali-3934

Här har vagabond lagt ut bra info :-)
http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Reseguider/Indonesien/Bali/

Ha en bra dag!
25 sep. 2010 16:31
Har bott fem gånger på Puri Santrian i Sanur. Ett trevligt hotell vid stranden, där revet håller de stora vågorna bort. Taxi till Kuta är billigt och det tar bara 15 minuter. Kuta är mer folkliv och håll-i-gång.