Backpackingförrvirrad...

Av Wijen
12 apr. 2012 20:56
Visningar: 1974
Jag har hastigt och lustigt börjat fundera på att åka iväg och backpacka antingen till hösten eller våren, men jag är extremt förvirrad.

Hur lång planeringstid brukar man behöva? Är jag tidigt eller sent ute?
Jag vet inte riktigt vart jag ska eller hur länge jag ska vara borta.

Funderar på länderna kring Mexiko, Kuba, Panama, Costa Rica. Däromkring.
Kanske en månad, kanske 6 månader, kanske ett år.

Skulle ni rekommendera mig att åka själv, eller spara resandet tills jag har någon nära vän som kan följa med? Vad är roligast?

Ni som har backpackat förr, har ni gjort det flera gånger, eller blir det bara en once-in-a-lifetime grej?

Supertacksam för svar! :)
7 maj 2012 16:13
Var på en 3 månaders backpackerresa i vintras (6 länder i Asien) så länderna du planerar att åka till har jag inte erfarenhet från, men delar gärna med mig om mina små erfarenheter/resonemang...

Även om du kanske är stark, målinriktad och bra på att klara saker själv så skulle jag ändå rekommendera att försöka hitta resesällskap. Är det inte skönt att ha någon att dela sina upplevelser med - såväl bra som dåliga? Det vill säga någon att prata med om exempelvis en utflykt ni varit på eller någon som stöttar när energinivån är låg och något går en emot... (eller i värsta fall det händer en något).

Jag reste med min sambo och det blev en resa som blev så mycket roligare och händelserik än jag någonsin kunnat föreställa mig när vi lämnade Sverige... Just för att vi var 2 om alla äventyren! : ) Så enligt mig, helt klart roligare att vara 2 :)
***************************************
Beslutet att sikta in sig på resan tog i vi maj och reste i december. Dock hade vi sparat en del pengar sen innan...
Har du bara tillräckligt med pengar så tycker jag det känns som att du är ute i god tid nog. Glöm bara inte att kolla pass och ordna med eventuella visum i tid.

Vad du än bestämmer dig för... Lycka till! :)
7 juni 2012 13:21
Hejsan! Jag är intresserad av att åka ut igen och resa. Jag var på en 4 månaders resa till sydostasien i början av året men är nu mycket sugen på att åka iväg igen!Varför funderar du på just de länderna som du gör? Är du fortfarande intresserad av att hitta en resekamrat?
kram sofie
7 juni 2012 15:20
Hej,
Även om jag har blivit bekväm med tiden och då och då hellre väljer ett skönt hotell framför en hostal, tycker jag att backpacka är livet! Efter en lång resa kommer man hem med så många intryck! Du har träffat folk, sett nya platser, upplevt nya kulturer, blivit av med pengar, blivit kär, skaffat nya vänner, tagit tusen bilder och hittat meningen med livet. Då är det dags att planera en ny resa!.

En del människor gör en lång resa en gång i livet, är borta ett bra tag, kanske uppåt ett år, sedan har de fullt upp med allt som händer där hemma. Det är ett sätt. Men jag vett att det finns många som måste bara iväg igen. Jag är en av de. Tror att det började en gång för många år sedan i Barcelona, fastnade helt enkelt i den stan, sedan var det kört. Vet inte hur många gånger resor det har blivit så här långt, men kan lova dig, att backpacka är beroendeframkallande!

Har du någon vän att resa med, är det helt ok, annars tveka inte att åka iväg själv! Du kommer inte att vara ensam om att göra det.

Mexiko är en bra startpunkt. Flyg till Cancun (som iofs inte är mycket att ha, däremot har du hela Yuacatan halvön omkring dig), fortsätt söderut mot Belize och Guatemala och sedan Costa Rica och Panama. Har du råd (och mycket tid) se Sydamerika!

/M.
19 juli 2012 14:11
Hej!Jag har backpackat med kompisar,med resevän jag hittat på nätet men även rest själv och såklart finns det nackdelar o fördelar med allt men att åka själv kommer ge dig precis lika mycket som om du skulle resa med ngn.Jag reste runt i USA själv i 3 månader....fast jag var aldrig själv så länge man inte väljer det själv:-)Har träffat så mycket roligt folk och skulle inte tveka en sekund på att resa solo igen,har faktiskt planer på att göra det snart dock i Europa.

Jag har vait i några länder i Sydamerika och mitt tips är att läsa på lite spanska innan du åker:-)Men får du inte med dig ngn,ÅK SJÄLV,du kommer inte att ångra dig;-)

//Susanne
Av Wijen
11 sep. 2012 23:23
Tack så mycket för era svar!! Jag har varit in och kikat ibland men inte kommit mig för att svara förrän nu när jag är bra mycket mindre förvirrad ;) ..

Jag har bestämt mig för Sydamerika, och jag kommer att åka i början av november. Jag har dock inte bokat biljett ännu eftersom jag inte vet var jag ska börja. Det är väl kanske inte direkt bara Sydamerika jag kommer att hålla mig i, men jag vet inte riktigt vad dom där länderna klassas som så jag säger helt enkelt "Sydamerika".

Jag vill boka enkelbiljett och vara borta i princip så länge jag känner för, kanske till nästa sommar. Antingen börja i Mexico och jobba mig neråt, eller börja i Argentina och jobba mig uppåt. Karibien vill jag också besöka.

Själv kommer jag förmodligen att vara i början men en annan tjej kommer nog att ansluta efter någon månad. Så jag vet inte om det är "trevligast" att resa själv i Argentina och länderna däromkring, eller i Mexico, Cuba osv?

Sofie_swe: Hur går det med dina resplaner? :) Jag tycker att den kontinenten jag bestämt mig för verkar vara den absolut mest spännande kontinenten! På många sätt och vis.

Mondiano: Du rekommenderar alltså att börja i Mexiko? Tid och pengar har jag! :) Jag var ett par veckor på Isla de Holbox i mars, det var riktigt, riktigt vackert!!

Tack för alla svar, det har verkligen hjälpt mig mycket :)
Av Yfjz
8 okt. 2012 15:31
Hej.
Vi är 5 tjejer som åker i mitten av november till Argentina för att sedan arbeta oss runt Sydamerika. Vi ska vara borta 1-6 månader (vi som åker har olika reslängd). Hör av dig om du är där vid den tiden så kan vi mötas upp :)