Angående flyg - extra bagage!

2 jan. 2014 00:42
Visningar: 892
Kommer flyga till New York i maj med SAS från Göteborg till London och sedan Virgin Atlantic från London till New York (samma bolag på hemvägen). Dock drivs Virgin Atlantic av Delta Air Line på vägen dit, vad det nu innebär(?).

Nåväl. Jag kommer med störst sannolikhet köpa ett extra bagage att checka in på hemvägen. Kommer få betala extra på flygplatsen i New York osv, men kommer jag behöva hämta ut bagaget, checka in och betala igen, när vi landar i London för byte?!

Någon som vet hur det fungerar?
Av Birgere
2 jan. 2014 01:16
Det är det flygande bolagets regler som gäller. (Virgin)
Har du inget flygplatsbyte i London så checkas väskorna hela vägen till GTB
Av Hawaii
2 jan. 2014 02:04
"Drivs av Delta Air Lines" innebär att du kommer att flyga i ett Delta flygplan. Virgin och Delta har ett nära samarbete och bokar på varandras flygningar. D.v.s. du bokas på ett flyg som passar dig bäst (med tanke på bytet i London), oavsett om det blir Virgin eller Delta.
2 jan. 2014 15:18
På hemvägen landar vi på Heathrow och flyger även därifrån till GBG. Om det är det du menar?
Så med andra ord betalar jag endast för ett extra bagage i NY, men inte i London?

Okej, då förstår jag innebörden av "drivs av"!

Tack för era svar :-)
Av Birgere
2 jan. 2014 15:45
Citerat från Linisens:
På hemvägen landar vi på Heathrow och flyger även därifrån till GBG. Om det är det du menar?
Så med andra ord betalar jag endast för ett extra bagage i NY, men inte i London?
Exakt
Ev kan du komma billigare undan om du köper "övervikten" innan, men det kanske du redan har koll på.
8 feb. 2014 23:03
Ja, det har jag koll på!

Det enda jag funderade över var om man var tvungen att betala för det extra bagaget (som ska checkas in) på flygplatsen i USA OCH sedan i London. Men uppfattar det som att det endast krävs i USA och sedan åker med hela vägen till Göteborg utan att behöva checka in på nytt, betala extra osv?

Vi är två som åker, förmodligen kommer båda två köpa en extra väska att checka in (dvs att vi har två väskor per person).
På Virgin's hemsida står det att "1st extra bag" kostar si-och-så mycket. Men vet ni om "1st extra bag" gäller per person? Eller om min väska räknas som "1st extra" och mitt resesällskaps väska räknas som "2nd extra"? Tycker inte att det framgår tydligt på hemsidan nämligen och tänkte om någon kanske ha rest i sällskap varav alla haft varsin extra väska och checkat in.