Allmänt om priser på boende

3 sep. 2010 11:30
Visningar: 757
Finns det verkligen ingen som har tips på boende som inte kostar skjortan i Thailand? Jag tycker verkligen inte det är billigt att hyra ett hus för 6000 kr i veckan. Det är ju vad det kostar här hemma! Det funkar väl om man är flera familjer som hyr. Jag var i Thailand i nov förra året och reste då reguljärt och bokade boende själv efter hand. Vår budget då var på max 500 kr natten även om vi kanske inte lyckades att hålla det hela tiden för att vi "föll" för fina ställen. Då reste jag ensam med två barn samt en väninna och hennes barn men hade alltid separata rum/bungalows. Nästa år åker vi två vuxna och två barn och jag inser att vi nog får räkna med lite högre boendekostnad pga fler sängar, men vi vill ändå inte lägga oss alltför mycket högre än 500 kr natten.

Nån som har tips på boende i min prisklass (vill ändå ha AC och vet att det går att få till lägre pris) på t ex Koh Samet? Någon som bott på Jeeps bungalows? (tror jag det heter)
4 sep. 2010 08:44
Även om kostnaden för boendet är en försvinnande liten del av det totala kostnaden för att resa tex. till thailand så är det ju ändå så att 6000kr är en jäkla massa pengar för en veckas boende i ett land där allt annat är tämligen billigt,rent krasst så är det ju så att thailand varit populärt så många år nu så det är många västerlänningar som ser chansen att tjäna en hacka på turistboomen.

De tidigare argumenten att det skulle vara så billigt att resa till thailand håller inte längre om man bara ska boka i förväg via de kända sajterna och charterbolagen men däremot kan man ju få en helt underbar semester där men rent krasst kan man få en billigare resa till tex. spanien eller grekland om man tycker det är ett alternativ,
du hyr ju lätt en helt ok lägenhet på lägenhetshotell på en kanarieö för 1500-2000kr veckan och det på en plats med dubbla prisindexet det är de västerländska investerarna i thailand som tar den stora delen av kakan kan du hitta ett boende genom thailändare och gärna litet på sidan av de stora turiststråken så är prisbilden en helt annan.

kan väl inte påstå att jag är nån thailandexpeert men har många bekanta som reser dit ofta och de bokar aldrig via charterbolag eller de sajter som är stora här, rent krasst är det säkert fortfarande billigast att snoka runt och boka på plats men hur kul är det på en skala att jaga runt efter boende första dan på sin tämligen korta solsemester, det är väl skillnad att vara på luffen i ett par månader eller så då har man väl tid att sniffa efter de bästa priserna men har man 10-15 dagar på sig vill åtminståna jag ha det klart hemifrån. här finns det en del fynd ibland. http://www.rent-holiday-homes.com/Vacation-Rentals-Thailand-c204_p1.html
mvh. Bosse.
6 sep. 2010 10:12
Tack för era svar. Har tittat runt lite och hittat lite fler lågprisalternativ. Troligen blir det så att vi bokar en eller ett par nätter hemifrån och sen resten på plats så att man ser vad man får. Foton ljuger ju så ofta.
Phuket blir det i vilket fall inte.