Hotellrummens storlek

Av Kirw
3 mars 2020 13:32
Visningar: 194
Kollar hotell på Agoda och Booking till en kommande resa. Ofta står det att rumskapaciteten är överskriden då vi är en familj på 4 personer. Jag vet att barnen är ”stora” 11 och 14 men hur kinkiga är hotellen? Flera rum vi kikat på är stora men ändå står det max 2 vuxna?! Törs man boka ett rum och hoppas på att ungarna får dela? Eller är det regler kring det där? Ibland visar söksidorna olika angående hur många som får plats. Vad har ni för erfarenhet?
3 mars 2020 13:38
Om det står max två vuxna får ni ju antingen hitta ett större rum eller boka två rum.
Av Erik777
3 mars 2020 13:40
Bokar man direkt med hotellet istället för att använda Agoda så kan man få lite bättre svar än det som skrivs på Agoda. Maila hotellet och fråga, det kan finnas möjligheter att låna extramadrasser som Agoda inte skriver ett jota om.
3 mars 2020 19:02 (redigerad)
Jag skulle inte chansa på att det löser sig och dyka upp fyra pax för:

1) Rumspriset baseras på antal (vuxna) personer och åtminstone den äldsta räknas som vuxen på många hotell,
2) Antalet som uppges kan vara maxantal enligt säkerhetsregler,
3) Bokningskanaler får ofta endast avtal på standardrum,
4) Bokningar via tredje part prioriteras inte direkt före direktbokningar.

M a o kan ni råka ut för ett flertal problem:

a) Ni får betala extra på plats,
b) Ni får betala för två rum alt uppgradering till större rum,
c) De är fullbokade och kan inte erbjuda b).

Av erfarenhet vill man hjälpa till, men då ni bokar/ombokar/avbokar kommer ni hänvisas tillbaka till agenten då er bokning inte stämmer med överenskommet.

Dessutom avråder jag bestämt från att boka för två och lägga in fritext om att ni är fyra för det räknas endast som en begäran - en begäran dom inte garanterar någonting.

M a o: Kontakta hotellet direkt som redan föreslagits för själv har jag haft för många samtal med gäster som vill att hotellet ska göra undantag, som anser att de bokat rätt (fast det uppenbarligen inte stämmer), som vill ha samma pris för två rum.

Rekordet är en familj som dök upp med 5 barn och ville sova på liggunderlag i ett Std dubbel och sedan anklagade mig för dålig service när jag förklarade att de fick boka på ett familjerum och det inte var gratis. :-)