Icke återbetalningsbara hotellrum

Av Kizz
5 maj 2019 22:07
Visningar: 277
Vi ska åka till Thailand i feb-mars 2020 och har varit inoch kollat hotell på Agoda och Booking. De flesta är icke återbetalningsbara. Är det någon som vet om det kommer att ändras under tid?
5 maj 2019 23:00
Konstigt, det brukar vara tvärt om. Oavsett så skulle jag vänta i 5-6 månader att boka, om man inte har väldigt specifika krav på boende, så klart....
6 maj 2019 08:04
Det brukar finnas möjlighet att välja om man vill ha ombokningsbart eller inte. Priset är då högre om man tar ombokningsbart.
7 maj 2019 06:55 (redigerad)
Finns ju både fördelar och nackdelar med det i o m att det brukar vara lägre än rack rate.

Är ni inte så'na som hamnar i "Åh, nu är priset lägre än när vi bokade"-ångest så kan det slå åt båda hållen eftersom room rate är en levande process. Under en viss period kommer priset vara högre och ibland lägre beroende på variabler som tid till ARR-datum och bokningsgrad.

Är ni däremot bargain hunters så ha is i magen, men då får ni inte hamna i "Åh, vi skulle bokat i maj"-ångest när ni inte hittar bättre rates.

Sedan kan ni ju ta ombokningsbart om ni hittar det och ta boka på-boka av-boka på-boka a-boka på-approachen. Då kommer ni antagligen hitta lägre pris, men gör ni det på samma hotell (eller hittar en finders fee rate nära inpå ARR) så lär ni inte vara prioriterade gäster när ni faktiskt skall bo.

:-)