3 veckors budget Kalifornien!

8 maj 2011 13:50
Visningar: 14925
hallå hallå!

Jag och min polare ska mellan 7 och 28 september spendera dessa tre veckor i Kalifornien.
Vi flyger till och från Los Angeles men vi vill se LA givetvis och även San francisco ! nått mer vi borde se?
Vi har tänkt oss att försöka bo så billigt som möjligt egentligen längst med vägarna.
Jag undrar lite vad man kan räkna med i kronor för en tre veckors resa i kalifornien?.. då får man räkna in lite sevärdheter givetvis men.. nån av er kanske har tillbringat 3 veckor och vet på ett ungefär vad det kan gå på?

tacksam för svar:)

/ Jesper
Av Annl
8 maj 2011 18:22
Hej,

San Francisco är rejält spännande och det får ni absolut inte missa - stan är så speciell där den ligger på sina 43 kullar. Och glöm inte Alcatraz - enormt spännande!

San Diego är en riktigt trevig stad med en avslappnad atmosfär och perfekt om ni gillar att surfa. Är ni militärhistoriskt intresserade får ni inte missa MSS MIdway -ett hangarfartyg som var världens största en tid innan det blev för dyrt att driva det och man ersatte det och det blev museum. Det var grymt att gå runt på flygdäck och kolla på alla kärror som var uppställda där och lyssna på föreläsningar om hur speciellt det är att landa och starta från ett hangarfartyg. Och så får du provsitta en kärra om du har lust plus en massa annat spännande. vet inte om du är för ung men ungefär som den suveräna filmen Top Gun som kom i mitten av 80-talet....

Vi gillade LA också men hade för lite tid där - det är enormt stort.

Las Vegas är helt galet och riktigt roligt och när ni reser bär värmen ha gett med sig lite i alla fall. Går inte at beskriva innan man varit där.

Kostnaderna kan jag inte uttala mig om - vi reste med två barn och ville därför ha allt bokat och klart hemifrån och schysst boende med pool. Men jag antar att ni redan bokat flyget - ju förr desto bättre - sett ur ett kostnadsperspektiv.

Ni kommer att få det kanon - Kalifornien är så trevligt och fint och gott klimat (gäller särskilt San Diego).
12 maj 2011 17:24
Har precis kommit hem efter att ha gjort en härlig Resa, just i Västra USA dvs Californien!
Flög till San Fransisco, var där 3 dagar ( valde ut några av stans sevärdheter utifrån vårt sällskaps önskemål ). Men Alcatraz, se deras hemsida=bra boka båtresan dit, måste ni till. Åka spårvagn ( häng gärna på och utanpå dom, om ni är "unga och viga". Fisher Mark var vi oxå på = mycket att göra där. Cyklade över Golden Gate - bron = häftigt:

Sen körde vi Highway 1, kustvägen söderut mot Los Angeles. Tyvärr en del som vi inte kunde köra på pga vägras... går att läsa om på statliga sidor, var dessa är ras är. Inget farligt alls! JÄTTEVACKERT! Fick därtill en tur över bergen, för att ta oss till en annan väg söderut till LA.
Utanför LA besökte vi släktingar, i några av de vackra kuststäderna inkluderat bad i Pacific Ocean. Men oxå Hollywood, delar därav iaf. Vill ni säkert göra mera av:) Upp på Griftith Park för utsiktens skull över staden, och för att se Hollywood-skylten. Våra ungdomar körde till Las Vegas fram och åter från LA. Där finns oxå shopping mall ( billigt där )i öknen innan LV, plus i LV. Och LV där finns nåt för alla:)
MYCKET trafik på de stora vägarna = använd GPS! Lär er lite om trafikregler mm i USA! Men går bra, om man rättar sig efter/känner av trafiken!
Så norrut i inlandet, mot Yosemite national park. Inkluderat utfärder med släktingar nära Sacramento.
Kolla på nätet om vad ni vill se och uppleva, få tips här på RG = finns mycket. Vi köpte en bra guidebok, lätt att kolla i---datorn/smarttelefonen funkar kanske inte, ids man inte ta fram alltid...

Boendet! Kolla på olika siter, går att boka billigt hemifrån. Många nätter bodde vi för ca 200kr/pers i BRA rum! Ibland inklderat frukosten. För breakfasten kostar en del kanske 100kr för inte speciellt mycket. Och äta behöver ni:)

Shoppa ska ni väl oxå?! Märkeskläder kostar kanske 300kr per plagg istället för 1000-lappen. Finns många Outlets, "malls" = kolla på nätet:) Så finns oxå typ billigare outlets med icke specificerade märken
( ROSS ) varierat utbud, men man kan göra fynd! Om storlekar förresten, kan vara knepigt ibland pga vi är långa i vår familj. Men lärde oss de amerikanska storlekarna, jeans... var ibland svårt att hitta även om vi inne på de olika jeansfabrikanternas affärer.

Billigt köra där, vi körde under ca 16 dagar 300mil tankade för 5kr/mil och därtill bilhyran ( den blir ju vad ni är ute efter i bilväg... en jenkare, kanske:)

Hoppas på lite nytta av mitt svar! Ha det bra tillsammans med din polare:)
12 maj 2011 20:43
Vi gör en likadan resa 9-30 sept! La- SF- LV och San DIego är det tänkt!

Såg att du är 23, tänk på hybilskostnaden!!! Vi är fyra personer och har valt en stor bil, då vi ska få plats med alla resväkor, bilen skulle kosta 5000kr, men då en av oss är under 25 och alla skulle köra, så kostade den istället närmare 10 000kr för tre veckor.

Vår budget är ca 30 000 -35 000 kr/person.

Flyg: 5000kr
Hyrbil: 2500kr
Boende i LA: (Hyrt en lägenhet med pool precis vid havet) 3000kr för en vecka
Boende i LV: 1500kr /3 nätter
Boende resterande dagar: 300-500kr/natt

Så bensin, boende, hyrbil, flyg kommer landa på runt 20 000kr. Och sen 10 - 15 000kr för mat och sevärdheter. Sen kanske det tillkommer lite för shopping :)

Men jag gissar på att man kan komma undan betydligt billigare på motell och dylikt!