Tillbaks efter en 2 veckors roadtrip i kalifornien,nevada,utah,arizona

Av Jimmieh
24 jan. 2015 09:42
Visningar: 1152
Låt oss börja med att detta upplägget var dödförklarat från början :)

Men kanske jag ändå kan komma med lite tips.

Vi landade i San Francisco och började med att köra highway 1. Hade höga förväntningar om denna körturen och de infriades. Hela vägen är ju inte lika fin, men svänger man direkt ut mot kusten från från San francisco så börjar det med jätte fina stränder, Big Sur området är helt otroligt och likaså Monterey området och nedåt.

Vi hade bestämt 1 övernattning och den gjorde vi i Monterey. Monterey är en liten mysig turiststad vars största turistmagnet är deras aqvarium, som man absolut ska besöka. Nedanför Monterey ligger San Simone. Har läst att man måste besöka Hearst Castle, så det hoppade vi över :)

Istället tittade vi på elefant-sälar också det i San Simone. Detta var faktiskt en av resan höjdpunkter som gillades av hela familjen, även en fru som ibland bara verka gilla butiker. Naturresarvatet ligger precis bredvid vägen, är gratis och nu i januari hade de precis fått ungar.

Men 1 övernattning längst den sträckan är enligt min mening alldeles för lite, man vill stanna hela tiden för att titta på utsikter och i vårt tillfälle alla gråvalar och delfiner. Tiden passerar otroligt snabbt!

Nästa delmål var Las Vegas (hoppade LA denna gången) som vi kom till efter en riktig griskörning. Där sov vi 3 nätter på Tuscany Suites and Casino.
Hotellet ligger nära stripen, men sov INTE där. Otrevlig personal och vi fick byta rum 3 gånger på grund av att de gjort fel och den sista natten att min son blev biten av bedbuggs i bäddsoffan .

Det känns som Vegas blivit mer ruffare än när vi var där 2009, med tiggare/uteliggare. Vi var på circus circus för att fira dotterns födelsedag, de har massa saker för barnen, som cirkus shower och ett liten nöjespark i hotellet. Åk bergochdalbanan Loco, namnet gör den rätt.

Vi åt även buffen på caesar palace, Bacchanal buffet. Kostadei 56 dollar/st när vi var där, men jag vann 86 dollar på en slot, så det var okej. Låt oss säga maten är helt okej :)

Ett tips är att köpa ett kort på monorailen ifall man ska röra sig mycket under dagarna. Små avstånd på kartan tar mycket längre i verkligheten och på kvällen vill man helst ha bilen parkerad på hotellet. 2 dagars kort kostar 22 dollar.

Nästa delmål: Barringer kratern, Arizona

http://sv.wikipedia.org/wiki/Barringerkratern

Ett hål i backen, men när man står där och vet hur det skapats är det ganska häftigt. Man har även chansen att ta på en meteorit och det gör man ju inte varje dag.

Efter en övernattning i Flagstaf körde vi till Grand Canyon. Vi har varit där tidigare så vi var där bara 3-4 timmar. De säljer endast 7-dagars biljetter och det är en grund till det. området år väldigt stort. Biljetten kostar 25 dollar.

Efter detta körde vi mot Monument valley.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Monument_Valley

I Monument valley har otaliga västernfilmer spelats in, men parken ligger lite avsides och det är ganska surt när man kommer fram att dimman täcker allt 5 minuter efter man har kommit fram. Monumenth valley ligger på Navajo område. Låt oss säga att ifall Navajo folket var ett stolt folk tidigare så är inte mycket av det kvar. Vi tänkte övernatta i Tuba City men hoppade över det eftersom området över lag kändes osäkert. Skitigt område, stora alkohol problem, vakt på mcdonalds mm. Synd att säga det, men de gånger jag har känt mig mest otrygg i usa så har det varit i indianreservat.

Nästa delmål: Zion national park.

En av resans absolut största höjdpunkter. Är också en canyon. men här är du nere på botten. Vi så åsnehjort,bergsget, bison (precis utanför parken) och en varg. Här skulle jag kunna stannat många dagar och promenerat alla leder. Med tanke att parken ligger 2-3 timmar från vegas och northrim på grand canyon är stängd under vintern skulle jag absolut välja denna parken. Hoppar man gc och tar zion istället blir man inte besviken. Jag kommer bara åka till zion nästa gång, för det var otroligt fint. Själva staden är också liten och mysig. Även här 7 dagars biljetter för 25 dollar.

Efter detta tog vi oss tillbaks till San francisco där vi tillbringande några dagar. Nu kommer jag säkert trampa många på tårna men ändå, har inte SF blivit väldigt mycke tuffare de sista åren? Så mycket tiggare och uteliggare var det inte förra gången vi var här och jag har nog inte upplevt så mycket i någon stad i usa innan. De flesta är väldigt trevliga, men det känns som har varit på väg utför sedan vi började resa dit för 7 år sedan.

Sedan har vi detta med dricks, har absolut inte något problem med drickssystemet. Vet hur lite människorna tjänar, men många är direkt otrevliga så man har ju ingen lyst att ge dom något. Känns som man betalar för att det förväntas, inte efter service nivå.

Har upptäckt att de som är mest serviceinriktade och trevliga är de äldre som tex den närmare 70 åriga mannen på Almoa när jag lämnade bilen eller Alice på 7eleven i Vegas.


Okej slut klagat :) Usa är ett otroligt land att resa i, men gör inte som mig planera för mycket, för tiden rinner iväg. Hade jag stannat och sett allt på den sträckan vi körde skulle jag säkert behövt minst 6 månader.

Efter besökt området är detta min högst personliga topp 5 naturområden

1 Highway 1
2 Zion National Park
3 Sequoia national park
4 Grand Canyon
5 Death Valley

Boka inte för mycket hotell. Vi hade bara bokat de 2 sista nätterna, allt tar mycket längre tif och hotell finns det massor av. Vi brukar smita in McDonalds och använda deras wifi för att boka för natten.

Planera inte för mycket, ni kommer inte hinna se allt och ni kommer bli så bitna att ni återvänder. Jag sitter och tänker redan, Boston eller chicago nästa gång :)
Av Totopez
24 jan. 2015 12:43
Kul med en rapport från en resa som går utanför det normala mönstret. Det krävs nog att man har varit i trakterna tidigare, men för den som vill se/göra något annat verkar det väldigt spännande.

Bra tips med wi-fi, även Starbucks har gratis nät.
24 jan. 2015 13:49
Tack för rapporten. Det får bli Zion nästa gång vi är i Vegas. Resten är avklarade både en och två gånger.

Chicago eller Boston är otroligt enkelt. Windy City är SÅ mkt bättre
Av Jimmieh
24 jan. 2015 16:51
Blir svårt att välja, men spelar igentligen ingen roll. För jag kommer säkert besöka båda tillslut iallafall :)
Av Annl
24 jan. 2015 16:58
Tack för spännande reseberättelse.

Angående din nästa resa som du planerar och väljer mellan Chicago och Boston.

Jag har inte varit i Boston men var i Chicago på långweekend strax före jul och vi hade fantastiska dagar. En riktigt häftig stad som varmt kan rekommenderas.

"Bönan" i Millenium Park är den absolut häftigaste installationen jag sett - ever.
Av Marulk
24 jan. 2015 20:15
Instämmer, Zion ÄR fantastiskt. Spännande att du varit där på vintern. Bra kommentarer från er resa.
Vår nästa tur västerut blir nog med utgång från Seattle o Vancouver men sen vet vi inte riktigt riktning ....🌏👣
13 apr. 2015 15:11
Hej spännande resa ni gjorde ;)!
Jag frågar dig/(er andra också) eftersom du har varit i grand canyon, vilken är den bästa utsikts "point"en ?
Åker till staterna i oktober och tänkte åka förbi grand canyon och göra det på några timmar om det går ?