2 veckor i Florida

11 nov. 2014 05:02
Visningar: 458
Hej på er!

Helt ny här men jag tar för givet att jag får bäst tips av det trevliga folket här! :)

Jag och min flickvän ska äntligen göra vår första USA resa och vi har bokat två veckor i Florida i Februari 2015. (Notera vi är 27 respektive 22år gamla)

Vi har bokat lägenhet , 7nätter på south beach den första veckan där vi tänkte uppleva lite av festligheterna och livet runt vimmlet.

Sista veckan tänkte vi slänga in 3 dagar i orlando, tänkte hyra bil i Miami och sedan köra till orlando, för att sedan igen komma tillbaka och sola och bada sista 4 dagarna i miami beach.

Det vi behöver hjälp med är först och främst Orlando.

Var ska man bo? Helst gärna lite billigare boende som är nära Disney World.

Vad ska man besöka där förutom Disney och universal studios? Hört att det finns mycket bra shoppings och outlets i Orlando?

Var skulle ni rekomendera boende sista 4 dagarna där vi ska köra lite sol och bad i Miami?

Vem skulle ni hyra bil av?

Tack så mycket för ni tog er tid och läsa! :)

mvh
11 nov. 2014 10:48
Med tanke på er korta tid i Orlando och er ålder hade jag helt skippat Disney till förmån för Universals båda parker samt Sea World, alternativt kört ut till Busch Gardens i Tampa.

Det finns helt ok boende utmed International Drive kring 100usd per natt. Kolla att poolen är uppvärmd bara. Temperaturen i feb kan variera från 15-30 dagtid men kylan nattetid gör att vattentemp sjunker under acceptabel badbarhet om ingen uppvärmning finns.

Orlando har två av Floridas bästa Outlets i Premium och dessa ligger båda på International (norra och södra delen).

Hoppas dollarn sjunker lite tills man ska dit, men inte troligt tyvärr :(

Gällande biluthyrare kan jag bara rekommendera er att kolla runt och att inte gå på merförsäljartricket vid uthämtningen. Boka det ni önskar i tillägg och säg konsekvent nej till allt annat vid disken. Var också uppmärksam på att undvika toll by plate vägar i södra Miami som kan bli en kostsam överraskning om ni valt bort denna option hos uthyraren.
Av Ales
16 nov. 2014 11:00
Hej Elvis,
vilken härlig resa ni har framför er:)

Jag skulle varmt rekommendera någon natt till i Orlando, just pga parkerna och shoppingen.. Tycker def att ni ska ta Disney, just för den grejens skull... Det brukar vara lika många vuxna som barn...:) Seaworld tyckte vi om, Discovery Cove - helt fantastiskt...
Bushgardens kan jag inte hålla med om, som tur är tog vi den på vägen, vi blev rätt besvikna..

En avstickare till Key West är def att rekommendera:)

Varma hälsn,
Lejla