14 år och börja i High School i USA, behöver hjälp!

Av Rociho
22 juli 2010 23:06
Visningar: 3955
Hej. Jag är en 14-åring kille som har funderat på att flytta till USA för att studera High School där. Jag har läst många hemsidor där många folk skriver om en del saker, där å om High School. Det verkar som man får börja där, nu typ. Jag har pratat med mamma, jag har tänkt mig förut som utbytesstudent men jag har alltid velat bo i USA. Delvis att bo där hela livet, jag själv är döv. Det finns faktiskt MÅNGA dövskolor (High School) i USA. Jag har valt just Los Angeles, så jag undrar om man kan verkligen flytta dit, vad för saker behöver man göra för att kunna flytta dit och börja där? Ja, pengar. Man kan väl ansöka fond, men just.. Kan man verkligen börja där!? Jag skulle uppskatta om ni svarar med en massa svar jag får. :)))
Av Peter_o
24 juli 2010 13:30
Tänk på att Los Angeles är en stad nästan utan kommunala förbindelser. Den bygger mycket på att man har egen bil. Även om du skulle få eget boende nära en skola så blir du nog ganska låst till den platsen.

/PeterO
Av Babbo
24 juli 2010 20:04
Hej Rociho,
Vad kul att du tänker dig utanför Sveriges gränser :-) !
Båda mina barn har varit utbytesstudenter ett år (i Australien). Dom var 18 år när dom åkte och det tycker jag var ett minimum för ett så pass stort beslut som det är, att för en period, flytta till ett annat land utan sina föräldrar. Den första tiden är allt roligt men sedan kommer kulturkrocken som ett brev på posten även om det är ett land som är ganska likt Sverige när det gäller levnadsstandard.

En mängd olika problem kan uppstå och även om man är mogen för sin ålder kan man kanske inte hantera det.......
Mitt råd är att vänta något år och planera för din resa/flytt under tiden. Du är ung och har framtiden framför dig. Oj, vad roligt!! Planera är halva resan!

Min son reste med STS (som är vinstdrivande) och dom kan jag inte rekommendera. Dottern reste med AFS (som är en ideell förening) och det fungerade jättebra. Jag tror att dom har möjlighet att söka stipendier/bidrag till resa men jag är inte säker.

P.S. Ett av min barn bor nu permanent i Melbourne/Australien - som mamma är det en risk man tar att släppa iväg sina barn på ett utbytesår ;-)
12 okt. 2010 22:20
heej!
Jag är ungefär i samma läge som dig! Jag är 13 och vill börja high school där när jag ska börja 8:an. Jag drömmer om att bo i USA och vill också bo där hela livet! Mitt ända problem är min familj och föräldrar, Jag menar , hur ska dom någonsin gå med på det ? liksom : jaaa, vi flyttar imorgon ?
Det betyder verkligen så mycket för mig och jag har mina drömmar där! Man kan ju åka på high school year men då är det bara ett år och så måste man gått ut åttan.... Jag vill också gå och bo i just Los Angeles!
// Josefin :):)