1 månads resa till USA med massor av utflykter

24 jan. 2011 17:07
Visningar: 4125
Hej!
Jag och min tjej ska till USA i en månad i slutet av september. Här kommer ett litet halvlångt meddelande med frågor som vi hoppas få hjälp med. Resplanen ser nu ut som följande:

Arlanda ---> New York ----> Los Angeles ---> Las Vegas ---> Seattle ---> Hawaii --> New York --> Arlanda.

*New York:
Central park
Empire state building
Frihets gudinnan
Rockefeller Plaza
Time Square
MLB Yankees sista match för året


*Los Angeles:
NBA LA Lakers Pre season Match
IFLY
Universal Studios
Warner Bros
Disney Land
Hollywood Boulevard
Venice Beach

*Vi har även tänkt åka bil ifrån Los Angeles till Las Vegas via Grand Canyon och Hoover Dam. Vilken uthyrnings firma är det bäst att hyra ifrån om man vill hyra en Cab eller Suv?

*Las Vegas:
Grand Canyon
Wand Team Gym
Extreme Couture Gym
UFC(om det går när vi är där)
Bellagios Fontän
Hoover Dam

*Seattle:
NFL SEAHAWKS
Vancouver(Beror på tid)
Space Needle
Underjordisk rundtur
Pike place
Museum
Bellevue High school(Tjejen gick High school där 1 år)

*Hawaii, Hilo:
Surf
Vulcano national park
Black Sand beach
Bj Penns MMA Academy
Snorkla
Kayak


Då till de generella frågorna om alla ställen.
*Var är det bäst att bo i respektive stad med tanke på de aktiviteter vi har planerat?
*Var hittar vi bra hotell till bra priser (runt 1000kr per natt)?
*Hur tar man sig runt lättast på varje ställe? Taxi, Kollektiv, till fots, hyrbil?
*Har ni några tips om andra sevärdigheter i respektive stad/stat?



Som det ser ut nu kommer vi köpa tur och retur biljett Till New York. Är det smartare/billigare att ta flyget ifrån Hawaii till en annan ort ist för New York innan vi flyger till Sverige? Som det ser ut nu är Hawaiiflyget det dyraste flyget inom USA som vi kommer att ta.
Av Emil84
25 jan. 2011 00:37
Hej!

Det ser ut som ni kommer få en trevlig resa. Åkte själv runt i USA under 2 månader med start september 2010.
Ska försöka dela med mig av lite tips från min resa så får ni avgöra själva om det är något att ha och passar er eller inte.

New York:

Jag tycker definitivt att ni ska bo på Manhattan, det är där allt händer. Själv bodde jag på 101:a gatan, ganska långt norr ut på Manhattan, i norra kanten på Central Park skulle man kunna säga. Nästa gång jag åker till NY skulle jag försöka boka hotell längre söder ut där det mesta finns och det är mest liv och rörelse. Det finns en del OK hotell kring 1000 kr på Manhattan, till och med på Broadway (jag betalade 900kr). Sök på sidor som booking.com och expedia så hittar ni så många hotell att välja mellan så ni kommer få beslutsångest ;)

Att ta sig runt i New York fungerar enligt mig jättebra med tunnelbana då det är väl utbyggt, billigt och så finns det "expresstunnelbanor" som man kan ta om man ska en längre bit. Stationerna heter som gatan de ligger på, typ "42:a", vilket gör det lätt att hitta och veta var man ska av.

Om jag har förstått det rätt så är ni sportintresserade. Ett tips är då att besöka Madison Square Garden och kika på hockey. Kanske spelar NY Rangers någon pre-game i september?
Med Rockefeller Plaza, menar ni utsiktsplatsen Top of the Rock då? Om ni bara har tid att besöka en av utsiktsplatserna (Rockefeller eller Empire), varför inte välja Rockefeller? Från toppen ser ni framför er Empire State Building från ena sidan och bort mot central park från den andra. Om ni väljer att bara åka upp i Empire ser ni ju inte själva byggnaden då ni är i den samt att jag tror utsikten mot central park blir sämre. Jag besökte bara Top of the Rock och var nöjd med det men andra kanske tycker annorlunda.

LA:

Venice Beach är rätt häftigt faktiskt, som en stor catwalk med den ena figuren konstigare än den andra. När ni ändå är nere vid kusten, passa på att stanna till i Santa Monica. Ett mycket trevligt stad i staden med paradgatan 3rd street promenade som avslutas med en galleria samt Santa Monica Pier. Jag bodde en vecka i Santa Monica och rekommenderar varmt stället.

Jag rekommenderar er att behålla er hyrbil under vistelsen i LA, kollektivtrafiken är USEL och allt tar fruktansvärt lång tid!!

Vegas:

Grym stad, bra val! Fontänen vid Bellagio ska ni definitivt se, det är magnifikt! Det är bara att knata förbi på kvällskvisten så missar ni det inte då showen är flera gånger i timmen.

Hotell i Vegas är väldigt billigt så antingen kan ni lyxa till det och bo för tusingen natten eller bo för nån enstaka hundring och lägga resterande pengar på någon av alla shower som finns. Jag var i Vegas tisdag-lördag och betalade under $40/natt i snitt för ett rum med kingsize-säng, TV, balkong, kaklat badrum med badkar och dusch, balkong, sittgrupp, AC mm Jag hade också tillgång till hotellets poolområde helt gratis. Många hotell tar ut en serviceavgift på ca $20/dag men det gör inte Imperial Palace som jag bodde på. Det är inte det fräshaste hotellet men det är billigt och ligger mitt på The Strip, mitt emot Ceasars Palace.

Hawaii:

Jag besökte Oahu men alla jag mötte sa att de andra öarna var finare. Jag blev helt såld på Oaha så jag kan bara tänka mig hur det blir för er på Hilo. Ni kommer definitivt inte bli besvikna!!

Hoppas ni har någon nytta av något tips och ha en trevlig resa!!
Av Hawaii
25 jan. 2011 01:53
Hejsan!

Jag bor c:a 4 svenska mil söder om Hilo. Tar mig 15 minuter att köra till den svarta sandstranden. Du MÅSTE ha hyrbil här på ön för att kunna ta dig runt. Hur lång tid skall du vara här? Jag kan ge dig massor med tips. En liten kommentar - det är normalt billigare att flyga från LA till Hawaii än från Seattle. Skulle föreslå:
Arlanda-NYC-LA-Hawaii-(LA)-Las Vegas-Seattle-NYC-Arlanda.
Om du flyger med Hawaiian Airlines så kan du faktiskt flyga LA-Honolulu och tillbaka Honolulu nonstop till Vegas. Inga andra flygbolag du kan göra det med. Men, beror mycket på vilket bolag du flyger med från Arlanda. Om det är ett bolag i Star Alliance (SAS t.ex.) kan du lätt boka med Continental och United genom SAS eftersom alla tre är med i Star Alliance. Och, bara så att du vet, Continental skall börja med dagliga nonstop flygningar från LA till Hilo den 9 juni. Inget annat bolag flyger mellan Hilo och amerikanska fastlandet. Då måste man åka via Honolulu.

Rent allmänt tror jag att du kommer att komma undan billigast om du köper hela biljetten, inklusive Hawaii resan i Sverige.

Ang. hotell - det bästa hotellet i Hilo är Hilo Hawaiian Hotel som ligger c:a 1.5 km från centrum. En trevlig promenad. Du kan lätt hitta det genom Google. Vet inte exakt vad det kostar, men nog runt $130-$140 per natt. Det finns billigare. Uncle Billy's ligger precis intill. Något billigare. Uncle Billy's har också ett hotell i Kailua-Kona om du har tänkt dig att köra dit.
26 jan. 2011 08:55
Hej igen!
@Emil84
Hej Emil tack för svaret!

New York
Låter intressant med broadway för 900kr? vad heter hotellet du bodde på då?

Okej, vi får försöka oss på lite tunnelbana kanske, vet inte om man kan ta sig till fots alla de ställen vi vill till.

Jo vi är sportintresserade men tjejen gillar inte Hockey så mkt. Annars vore de grymt med en Rangers match. Det vi menade med Rockefeller Plaza var faktiskt mest för Shoppingen som ska finnas i det området. Men man kanske ska ta å gå ut på båda utkiks platserna istället.

LA:
Låter intressant med Santa Monica men vet inte om vi hinner med detta på ca 6 dagar som vi planerar på att vara där.
Just Los Angeles är det stället vi planerar mest utflykter på och tror schemat kan bli lite tight.

Har du något tips på en bra biluthyrningsfirma?

Vegas:
Tack för infon ang Imperial Palace, det tåls att kolla upp!

Hawaii:
Varför vi just valt Hilo är för att vi förhoppningsvis ska träna på BJ penns MMA Academy men har inte fått svar där ifrån än. Dessutom verkar de riktigt coolt med deras Vulcano national park och black sand beach.

Tack så mkt för alla tips Emil!

@Hawaii
Hej! Tack för svaret!
Bombar dig med lite frågor om det är ok?

*Har du något tips på en bra och billig hyrbils firma?
*Hur mkt kostar det att ta sig mellan de olika öarna? Går detta med båt?
*Vet du vad det kostar att ha en tour genom Vulcano national park?
*När du menar att köpa ”hela biljetten” i Sverige att vi ska köpa alla flyg genom samma flygbolag?
*Vet du på ett ungefär vad det kostar att hyra Surfbrädor i Hilo och om surfingen är bra där?

Tacksam för svar :)


Nu till lite fler frågor
*Hur gör man med hotell för alla ställen, borde vi se till att boka allt i förväg eller kommer det finnas hotell att bara droppa in till?
Man vet ju inte ifall man kanske går över någon dag och så därför jag är lite fundersam över att köpa alla biljetter i sverige innan.
*Är det värt att besöka Sky walken på Grand Canyon?
*Är det gratis att bara kolla in Grand Canyon? dum fråga kanske men man vet ju aldrig.
*Någon som vet hur mkt det kostar med Hoover Dammen?

Kommer inte på så mkt fler frågor just nu men det kommer nog fler inlägg ifrån mig.
Av Hawaii
26 jan. 2011 16:31
Ja, du får gärna komma med frågor. Ang. BJ Penn's Academy etc. Jag kan ringa dem senare idag (klockan är bara 05:30 just nu) och få lite uppgifter.. Har aldrig träffat BJ Penn, men känner hans föräldrar. Hans "Academy" ligger på 639 Kinoole Street vilket är ett par kvarter från centrala Hilo.

Ang. hyrbilsfirma: Enterprise brukar ha bra priser, men de andra bolagen kan också ha bra priser. Det går upp och ned beroende på tillgång och efterfrågan.

Det kostar mellan c:a US$70 och US$150 för en enkelbiljett mellan öarna. Priset kan variera enormt vilken tid på dygnet du vill flyga. Rekommenderar definitivt Hawaiian Airlines, men du måste boka det genom resebyrå. (De kräver amerikansk adress på ditt kreditkort om du går in på deras website). Undvik Mesa Airlines/go airlines (samma bolag). Ofta billigare men inte så pålitliga. (Ofta förseningar). Flyg enda alternativet. Finns inga båtar.

Ang. Hawaii Volcanoes National Park - du behöver inte en guidad "tour". Har du bil är det bäst och lättast att göra det på egen hand. C:a 30-35 minuter med bil från Hilo.

Ja, att köpa biljetten i Sverige, just det, menade att köpa alla flyg genom samma flygbolag. Det brukar alltid bli billigast så.

Vet inte vad det kostar att hyra surfingbräda men har frågat en god vän. Skall återkomma om det. De populäraste surfing ställena är Honoli'i som ligger ett par km norr om Hilo och Pohoiki som ligger c:a 45-50 minuter söder om Hilo (bara 10 minuter från där jag bor), och ganska nära de svarta sandstränderna.

Ang. hotell - september är lågsäsong i Hawaii och du kan nog boka när du kommer till Hilo MEN nog större chans (rent i största allmänhet) att boka i förväg.
Av Hawaii
26 jan. 2011 19:34
Fick just svar från min gode vän som har mycket "surfing erfarenhet". Lättast att helt enkelt kopiera svaret här - hoppas det är OK med dig:

We have never rented boards in Hilo. And I would not advise it unless the person is already an accomplished surfer. The Big Island "beaches", as you know, are mostly lava rock, and the breaks are generally reef breaks, which means you are surfing over rock. These are not good conditions for beginners. But in general, I would expect to pay around $40 - $50 for a single day rental, maybe less for additional days, say $25 - $30. It would be a good idea to sign up for a lesson or guide, to get local help finding suitable breaks and learning local conditions and customs.

Har du fler frågor, hör av dig.
Av Asok
26 jan. 2011 22:16
Ang Seattle:

Man går runt centrala stan, det finns bra bussförbindelser och en monorail till Seattle Center där Space Needle finns samt även Music Experience museum ligger som kan vara av intresse om ni gillar musik.
Ett tips på utlfykt är dagsutflykt till Friday Harbour för Whale watching. I slutet av september går de på helgerna (lördag o söndag) Seattle t/r.

Hotell finns det gott om. Vi bor alltid på Moore Hotel på 2nd Ave. Dubbelrum kostar $97/natt i hyffsat standard (skall vara nyrenoverat nu om jag minns rätt) med en trevlig restaurang/bar vägg i vägg som serverar god frukost och starka drinkar på kvällen.

Grand Canyon:
Att bo i Grand Canyon (South Rim) är nästan ett måste om man vill uppleva den underbara soluppgången. Boende här måste dock bokas långt i förväg. West Rim har numera en glasad balkong som man kan gå ut på och då titta rakt ner i canyonen.
27 jan. 2011 08:31
@Hawaii
Skulle vara riktigt tacksam om du kunde kolla upp priser osv åt oss hos BJ. Har som sagt mailat och skrivit i hans forum om det men får inget svar.

Ok, ska se till att kolla upp det med Hawaiian Airlines, blir nog så att vi spenderar nån/några dagar på Maui med tanke på det du skrev om surfingen. Tjejen har varit på Maui förr och vet vart vi kan surfa där. Lite tråkigt att de verkar vara så svår surfat på Big Island men det e sånt man får ta när man är nybörjare 

Skönt att höra om Volcano National Park, inget man behöver slösa pengar på med andra ord, bara åka dit och uppleva.

Ok, ska se till att leta upp ett bra hotell innan, men vi vet inte hur vi gör än med antal dagar.
Kanske man ska boka första dagen för att sedan kunna förlänga dagarna?

Lite mer frågor om det är ok ang Hilo?
*Hur är snorklingen på big island?
*Går det att hyra Kajak?
*Vad finns det för olika Daytrips man kan göra? Så som dykning, snorkling osv?
*På Volcano National Park, finns det ”levande” Lava där som man kan se?

Kanske kommer på fler frågor senare idag, men tack för all info hitills.

@Asok
Hej Asok!
Seattle är det stället vi känner att vi har bäst koll på ut av de stopp vi ska göra. Tjejen gick Highschool där i 1 år och vi ska bo hos hennes släktingar i Bellevue.
Där emot har hon inte nämnt den där Friday Harbour, vore kanske intressant.
Hon har pratat om Museumen vid Space Needle som vi ska besöka.

Ang Grand Canyon
Vi ska nog inte bo i Grand Canyon utan planerar bara ett stopp där på väg till Las Vegas.
Vi kommer nog besöka Grand Canyon Skywalk som du skrev om här som den ”Glasade balkongen”
Vet dock inte om det är värt att besöka denna eller om man helt enkelt bara ska parkera bilen, sätta sig vid kanten och dingla med benen sen vidare till Hoover dammen och Las Vegas.

Men tack för svaret!

Kommer säkert skriva fler frågor på denna tråd när ja väl kommer på dessa.
Av Hawaii
28 jan. 2011 01:28
Snorkla kan du göra på många olika platser, både på Hilo sidan (Kapoho, c:a 45 minuter söder om Hilo utmärkt för snorkling) och på Kona sidan. Kajak kan du också hyra. Min gode vän som gav tipset om surfing skall hyra kajak onsdag nästa vecka. Skall få mera uppgifter.

Det finns inget aktivt lavaflöde i själva Hawaii Volcanoes National Park. Det aktiva flödet är f.n. utanför parken. Nära Kalapana. C:a en timme från parken med bil och c:a 45-50 minuter söder om Hilo. Man passerar Pahoa, och fortsätter 15-20 minuter söderut. Man kan komma ganska nära det. Det är viktigt att veta att Kilauea (vulkanen) är inte som en "traditionell" vulkan där utbrottet alltid sker på samma ställe. Det finns långa "sprickor" under markytan och ett utbrott kan ske vart som helst längs de här sprickorna, som kallas för "Rift Zones". Jag bor precis ovanpå "East Rift Zone" vilket innebär att jag bor precis rakt ovanpå vulkanen, och ett utbrott kan i princip hända i min trädgård. Men "East Rift Zone" är c:a 25-30 svenska mil lång (går ut under havet) så risken ganska liten. Det nuvarande utbrottet äger rum från Pu'u O'o kratern som liggver c:a 15-20 km öster om själva Kilauea huvud kratern. Detta utbrottet har pågått i stort sett oavbrutet sedan januari 1983 (ett par kortare pauser bara).

Skall in till Hilo i morgon, fredag, och har ett par ärende på Kilauea Street, precis intill BJ Penns. Skall stanna till där och få uppgifter. Återkommer här.
Av Hawaii
30 jan. 2011 08:11
Stannade till på Penn Training & Fitness Center idag och fick lite uppgifter. Vad är du intresserad av? Om det är Martial Arts/Jiu jitsu så har de dagliga klasser. Du behöver inte boka något i förväg. Du kan helt enkelt stanna till där samma dag, men Jiu jitsu klasserna är ju bara vissa tider. Jag har uppgifterna här men de kan ju ändras innan september. För en klass (Jiu jitsu) betalar man $25. En timme lång. Du kan också köpa ett day pass ($40). De flesta dagar har de tre klasser. Ett vecko pass kostar $100. Om du bara vill göra "workout" så är det billigare.
31 jan. 2011 11:55
Låter bra det med snorklingen! Riktigt intressant.

Ok coolt! Det är väl egentligen det vi är ute efter, att få se aktivt lavaflöde.

Stort tack att du kollat upp Bj Penn åt oss!

Har en till fråga.
*Du vet inte vad ett dykar certifikat kostar på Hawaii? tänkte om det kan vara värt att ta där.
Av Hawaii
31 jan. 2011 17:32
Jag vet inget om dyk certifikat men misstänker att det finns olika sorter? Kan fråga min gode vän.
1 feb. 2011 08:19
@Hawaii
PADI är det jag tänker på.

@Fritiden
Japp det var den jag tänkte på.

En till fråga
*Jag har en Iphone som jag gärna ser till att använda som gps osv när jag är i USA, vad finns det för bra alternativ på operatörer som man kanske kan köpa kontant kort hos? med 3G täckning så man vet vart man ska ta sig någonstans med gpsen.
Av Asok
4 feb. 2011 10:39
@Asok
Hej Asok!
Seattle är det stället vi känner att vi har bäst koll på ut av de stopp vi ska göra. Tjejen gick Highschool där i 1 år och vi ska bo hos hennes släktingar i Bellevue.
Där emot har hon inte nämnt den där Friday Harbour, vore kanske intressant.
Hon har pratat om Museumen vid Space Needle som vi ska besöka.

Det går flera whale watching turer från Anacortes eller också kan ma ta färjan därifrån över till Friday Harbour.
Skall själv till Seattle igen i sommar/höst och ta en tur från Anacortes
9 feb. 2011 17:30
Tjenare Starfighter,

Låter som en grym resa! Jag kan Las Vegas bäst av era stopp så jag fokuserar mina tips kring det så kan andra tipsa om de andra stoppen på resan.

Ang Grand Canyon så se till att kolla upp bilrutten dit. Det är längre och krångligare än man tror att köra dit från Las Vegas. Vill man effektivisera utflykten till Grand Canyon så kan jag varmt rekommendera att ta en helikoptertur dit, det går nog minst 5 ggr så snabbt och dessutom är det rätt häftigt att åka helikopter nere i dalen.

När ni är i Vegas så ska ni absolut se minst en show med Cirque du Soleil! Eftersom ni verkar gilla kampsport så kan jag rekommendera Ka, som är inspirerad av japansk mytologi och kampsport.

När det gäller boende så är det precis som någon ovan nämde att man kan hitta billiga och vettiga alternativ på strippen. Bills Gamblin' Hall är extremt prisvärt med perfekt läge. Vill man bo på ställen med lite mer puls (och något högre prisklass) så kanske New York New York eller Treasure Island kan vara något. Ta däremot inte Stratosphere eller Sahara, de ligger längre bort än man kan tro.

Se mer tips från genuina Las Vegas-älskare på vår sajt http://lasvegastips.se
10 feb. 2011 14:08
@Fincozmos

Grymt! tack för tipsen
Har hört mkt om denna helicopter tur men de kändes rätt dyrt och onödigt.
Tror vi får tillräckligt med grym upplevelse av att bara åka dit med bilen på väg till Las vegas från LA.
Däremot har vi inte bestämt oss för om vi ska köra på övernattning för solupgången eller bara ett snabbstopp där påvägen.

Vi får se hur vi gör!
Måste dessutom tacka för en sjukt grym hemsida!
16 feb. 2011 06:42
Någon som har ett tips på vart vi ska boka vår resa och som har erfarenhet ut av olika resebolag osv?

Tacksam för svar
28 feb. 2011 11:07
Bara för att få upp min diskussion i början ut av diskussionerna så ställer jag frågan igen

Någon som vet om ett prisvärt och bra resebolag som kan ge oss ett pris på resan samt kanske hyrbil, utflykterna m.m alltså hela paketet som vi letar efter.

eller ska man göra allt sånt själv?
kanske är lättast?
men ett bolag som fixar flyg , boende och hyrbilar till de ställen vi planerar att åka till.

Tacksam för svar!
Av Pehag
28 feb. 2011 21:15
Hej,
Vi har precis köpt en roadtrip i USA genom Ticket, baserad på Swanson´s utbud. Vi har bokat 14 övernattningar i USA för en hel familj (2 vuxna, en 15-åring, en 11-åring och en 9-åring), flyg med SAS samt hyrbil ca 10 dagar. Totalt kostar det oss ca 67.000 kr. Ticket har varit väldigt tillmötesgående och bytt ut vissa av deras föreslagna hotell när vi inte tyckt de varit ok. De har också bytt hyrbil till en större variant än vad de från början föreslog. Jag kan helt klart rekommendera Ticket. Swanson´s utbud verkar vara jättebra att utgå ifrån. Beställ deras katalog o prislista om du inte redan har dessa. Lycka till.
1 mars 2011 20:50
Jag tror det bästa är att boka allt själv.. du hittar de bästa priser och får vad du vull ha. Tar lite tid att planera allt men då kommer det bli riktigt bra. Verkar vara en mkt rolig resa :)

Jag har bott på Imperial palace ett par veckor i Vegas, det är inte det finast hotellet men funkar om man vill bo riktigt billigt och centralt

Kolla in vår Las Vegas guide -> http://www.vegas.nu och läs om de olika hotellen! Där står även vilka som har anläggninsavgift.

Ha en treliv resa!
5 mars 2011 12:47
Vi bokade flyg med Ving, kontakade hotellen själva (mkt bättre pris då) och hyrde bil från Avis.
Av Hkn
5 mars 2011 14:06
Tja,

jag reagerar på en sak när jag ser ditt reseprogram – och det är typiskt för nästan alla som planerar road-trips/flerstoppsresor i USA – inklusive mig själv:

Du verkar ha gjort din research bra, men klämt in lite för många destinationer. I synnerhet om ni tänkt att få tid med Hawaii också.

Om jag vore du skulle jag skära lite i programmet. Jag skulle t ex skippa Las Vegas. Jag skulle inte ens räkna med Vancouver. USA är galet stort. The Los Angeles area är stort som Skåne. Hamnar du i köer så är det ett projekt att ta sig från West Hollywood till Venice Beach (och sträckan är under en halv svensk mil).

Har man lite luft i kalendern så känns det ofta bra att unna sig att slappa vid poolen en dag, eller spendera en eftermiddag för att shoppa eller för att kolla något som man fått tips om på plats, etc. etc.

Dina generella frågor:

Bäst att bo:
- Omöjligt att svara på för en stad som L.A. Kolla kartan ordentligt och räkna med att varje aktivitet tar en hel dag.
- För New York gäller Manhattan och ingenting annat med de aktiviteter ni har på listan.
- Las Vegas – se till att bo på The Strip bland de nyare hotellen (ej nere i 'gamla' LV, vid Fremont och Golden Nugget) så slipper ni tillbringa så mycket tid i taxi.

Hotell till bra priser:
Jag måste säga pass på den. Jag har visserligen en egen webbplats där jag recenserar hotell och restauranger (några i New York), men det är väldigt personliga val och de är sällan valda med tanke på budget.
Tipset är att gå på en kedja med hygglig kvalitet; Best Western eller Holiday Inn. Det kommer inte att bli spännande hotell på något sätt, men det är som Scandic. Helt och rent.
I NYC är det inte helt enkelt att bo för 1000 kr/natten om ni vill bo någorlunda centralt och utan mögel i badrummet – snittpriset för ett hotellrum är 2316 kr enligt Robbinson Group, se: http://www.svd.se/resor/nyheter/har-finns-varldens-dyraste-hotellrum_5961205.svd

Vill du ändå kolla mina rekommendationer på hotell i New York, kolla här:
http://www.guidebook.se/?cat=637

Ta sig runt:
Kollektivtrafik/taxi i New York + till fots.
Taxi är möjligt i Las Vegas (OBS! Du måste ringa och beställa – taxi kan inte ropas in på gatan).
Hyrbil gäller generellt annars. United States är byggt för bilar.
Att göra Los Angeles till fots eller med hjälp av kollektivtrafik är praktiskt omöjligt.

Och återigen; det låter som en suverän tripp på papperet, men mitt tips är att kolla över listan på nytt och se om ni kan stryka åtminstone ett ställe. Jag har själv gjort misstaget att vilja för mycket på resan – och jag har gjort det flera gånger.
Min gissning är att ni vill ha semester och avkoppling – inte en boot camp!

All the best,

:: håkan ::
5 mars 2011 16:26
I NY har vi valt att bo i Midtown, Manhattan då vi har hört att det ligger närmast till det mesta, ESB, Central Park, Times Sq osv. I LA har vi valt att bo i West Hollywood eftersom det är lätt att ta sig runt där på kvällarna till fots, finns mkt runtomkring. På dagarna tänkte vi ta itu med det som ligger längre bort.
Av Sofan
4 apr. 2011 22:19
Hej!

Läser med stort intresse alla inlägg - ska själv till USA i sommar. Vi bokade mha av Kilroy, och har fått mkt hjälp och engagemang.

Vår resa är under 6 v med start 12/6: Köpenhamn - New Orleans - Memphis - Chicago - Glenwood Spings - San Fransisco - LA - San Diego - Las Vegas - Hawaii. Flyg Kph - New Orleans, Memphis - Chicago, LV - Hawaii, Hawaii - NY - Kph kostar oss nästan 15 000 sek/pp.

Vi ska även ta hjälp av Kilroy med att boka boende. Räknar med snitt 1000 sek/n, och för LV så blir det nog Wynn. Är så billiga priser där så man får passa på... :-) Hawaii har vi noll koll på än så länge, så följer som sagt din tråd med stort intresse!

Lycka till med planeringen!
Av Hawaii
4 apr. 2011 22:39
Har tidigare lagt upp en liten lista med Hawai'i tips och allmän information. Här är den igen:

Hawaii – lite tips och information

Mellan öarna måste man flyga. Tar normalt mellan 25 och 50 minuter. Enda chansen att ta en båt är att ta en en veckas kryssning från Honolulu (går till Maui, Hilo och Kona på “the Big Island” och Kauai).
De tre flygbolagen som är aktuella för “Inter Island” flygningar:
Hawaiian Airlines med Boeing 717 (123 säten). Mest flygningar och störst flygplan, och definitivt det bästa alternativet. (Hawaiian är nummer 1 av alla flygbolag i hela USA när det gäller “on time performance”).
Mesa Airlines, flyger i Hawai’i under namnet “Go Airlines”, med Canadair RJ (50 säten). Har dåligt rykte och är ofta försenade.
Island Air flyger med 2 motoriga turboprop plan (DHC-8 med 37 säten). Flyger till en del mindre flygplatser.

Det finns åtta större öar (och hundratals mindre):

Kaho’olawe (“The Target Isle”): obebodd och man måste ha special tillstånd från staten Hawaii för att kunna besöka ön. Användes förr i tiden av amerikanska militären som bombmål!

Ni’ihau (“The Forbidden Isle”): privatägd, med bara några hundra innevånare, mest Hawaiianer. Man måste en inbjudan från Robinson familjen för att kunna besöka ön.

Lana’i (“The Pineapple Isle”): den minsta av öarna man kan besöka. C:a 3.000 innevånare. Var tidigare en ananas plantage. I dagens läge finns det två lyx hotell där. Inte mycket att göra bortsett från att koppla av, sola, bada och spela golf!

Moloka’i (“The Friendly Isle”): den näst-minsta av öarna man kan besöka. C:a 7.000 innevånare. Mycket lantlig. Mest känt för Kalaupapa halvön, där spetälska från hela Hawai’i var förvisade (men inte i dagens läge), och klipporna på östra delen av ön som är de högsta “sea cliffs” i hela världen.

Kaua’i (“The Garden Isle”): den minsta av de fyra “stora” öarna. C:a 60.000 innevånare. Man flyger till Lihue, det största samhället. Alla öarna i Hawai’i har fantastisk natur och är mycket vackra, men Kaua’i är nog den vackraste av alla öarna, med en otroligt varierande natur.
Waimea Canyon är som ett mini Grand Canyon. Ett par km förbi Waimea Canyon tar vägen slut och man har en utsikt som är en av de mest makalösa någonstans i hela världen. Man kan också gå på en “hike” där i Kokee State Park.
“Na Pali Coast” - En annan fantastisk hike är om man kör upp längs östkusten, förbi Princeville, tills där vägen tar slut. Det finns en stig längs berget (ofta med fin utsikt över Stilla Havet), som går i ett par svenska mil. Det finns ingen väg här. Detta är den mycket kända “Na Pali kusten”. (“Na Pali” är hawaiianska för “klipporna”).

O’ahu (“The Gathering Place”): med delstaten Hawai’is huvudstad Honolulu, och välkända Waikiki Beach. C:a 900.000 innevånare på en ganska liten ö (c:a 1545 kvadrat km). D.v.s. massor med folk överallt! De flesta flygningarna till Hawai’i ankommer Honolulu även om en del flygningar från Nord-Amerika numera också går direkt till Maui och Kona.
Diamond Head, en utdöd vulkan krater bara någon km öster om Waikiki är värt ett besök. Finns en stig hela vägen upp till toppen. Inte speciellt högt.
Hanauma Bay, längre österut, en välkänd strand. Bra snorkling.
Kailua: det finns fina stränder vid Kailua. Från Honolulu kan man ta Pali Highway dit. Missa inte Pali Outlook på vägen dit – fantastisk utsikt över Kailua och Kaneohe.
Polynesian Cultural Center uppe på nordost kusten. Minst en halvdag. Mycket turistiskt men intressant i alla fall. Man kan se hur alla de olika folken i Söderhavet bor, plus de har en helt utmärkt show varje kväll med Polynesisk dans och musik.
“North Shore”, i stort sett mellan Hale’iwa och Wai’mea. Enorma vågor på vinter halvåret (inte bra att bada då!).
Pearl Harbor, ett par km från flygplatsen. Kom dit tidigt på morgonen. Det blir ofta långa köer senare på dagen för att ta båten ut till Arizona Memorial.
Waikiki Beach - sist men inte minst, som är en sevärdhet i sig själv. Alltid massor med folk, mest turister, och mest amerikanare och japaner. Nästan alla de stora hotellen ligger här, och mångra mindre också givetvis. Och MASSOR med alla möjliga restauranger.

Maui (“The Valley Isle”): har blivit mer och mer populärt, och många som brukade åka till Oahu flyger nu till Maui i stället, med följden att där finns nu också massor med stora lyxhotell, speciellt vid Ka’anapali, strax norr om Lahaina på västkusten och mellan Kihei och Wailea som är mer på sydkusten. C:a 120.000 innevånare. Alla de stora flygplanen går till Kahului, medan det också finns två mindre flygplatser (Kapalua och Hana) för “commuter” flygplan.
“Highway to Hana”, d.v.s. vägen ut till Hana (längst österut) är välkänd, men var beredd på att ta det lugnt och njuta av omgivningarna – regnskogen, vattenfallen och utsikten över havet. 25-30 km/tim är nog max. vad man kan köra här! Massor med kurvor.
Iao Needle, i en dal en svensk mil väster om flygplatsen är en intressant bergsformation.
Haleakala, en drygt 3.000 meter hög vulkan, är ett populärt utflyktsmål. Man kan köra ända upp till toppen.

Hawai’i (“The Big Island”): nästan dubbelt så stor som alla de andra öarna lagt ihopa. Lite större än Skåne, men som en trekant! C:a 160.000 innevånare. Man flyger antingen till Hilo, på östsidan, eller till Kona på västsidan. Det tar ung. 2 timmar att köra bil däremellan.
Stor skillnad mellan vädret: Hilo får drygt 3.000 mm/regn per år medan Kona får c:a 200 mm/regn per år. Anledningen är att regnmolnen typiskt kommer in från nordost, och det finns två enorma vulkaner mitt på ön, Mauna Kea och Mauna Loa, båda c:a 4.200 meter höga, och de sätter oftast “stopp” för regnmolnen. Så Kona kusten är soligare och det är där de flesta hotellen ligger. Men tack vare klimatet så har Hilo sidan har en fantastisk vegetation, och även om det ju kan regna hela dagen då och då (precis som på andra platser) så kommer regnet för det mesta på natten. Sevärdheter:
Hawai’i Volcanoes National Park, en dryg halvtimme med bil från Hilo. En mycket intressant plats, och man kan definitivt tillbringa en hel dag här.
Kalapana, c:a 45-50 minuter söder om Hilo. Här kan man i dagens läge se det aktiva lavaflödet, även om det är från ett avstånd av drygt en kilometer. Man kan se när lavan rinner ut i havet med ett enormt ångmoln som följd!
Hawai’i Tropical Botanical Garden, en knapp svensk mil norr om Hilo, precis vid Onomea Bay och vid “Scenic Route”. Enbart den lilla vägen hit är en nupplevelse!
Mauna Kea, man kan ta guidade turer upp till toppen av berget, 4200 m.ö.h. Arnott’s t.ex. Det finns ett dussin observatorier där uppe. Hyrbilsföretagen tillåter inte att man kör dit upp. Brant grusväg den sista biten.
Pu’uhonua o Honaunau (“City of Refuge”), ett par svenska mil söder om Kailua-Kona. En mycket unik, historisk och vacker nationalpark, precis vid havet. Ofta ser man sköldpaddor i vattnet.
Farmers’ Market på Mamo Street i centrala Hilo. Varje onsdag och lördag morgon. Den bästa marknaden i hela delstaten Hawai’i!

Och givetvis mycket mer. Hawai’i är en mycket unik delstat. Det är den enda av de 50 delstaterna som inte har en majoritet av en viss ras. Man kan dela upp befolkningen i tre ung. lika stora grupper: vita, japan-amerikaner (oftast i 3:e och 4:e generationen) och de som har hawaiianskt i sin bakgrund, men som typiskt också har mycket annat i sin bakgrund (t.ex. filipinskt, kinesiskt, koreanskt, portugisiskt, engelskt, franskt, skandinaviskt, etc.). Hawai’i är också unikt så tillvida att det är den enda delstaten som var ett självständigt land (kungadöme) innan det blev ett amerikanskt territorium, och senare (1959) delstat.

Slutligen vädret: Hawai’i ligger i tropikerna. Det är alltid varmt här, även om det skiftar mellan vinter och sommar. På vintern är det oftast c:a +15C-+17C på natten och runt +24C-+27C på eftermiddagarna. Sommar-temperaturerna c:a 5 grader Celsius högre. Det regnar mest på “windward sides” (östsidan eller nordostsidan) av öarna, men det är viktigt att komma ihåg att detta är inte som svenskt regn. För det mesta är det mycket lokalt (det kan vara strålande solsken bara någon km längre bort), och varar alltså normalt inte så länge. Men den viktigaste skillnaden: regnet är VARMT!

Eftersom jag inte kunde täcka allting här svarar jag gärna på frågor.