12 dagar att fylla!

Av Avil
13 maj 2014 18:30
Visningar: 453
Hej

Vi åker till Island två veckor i slutet på juni. Kommer börja med två dagar där vi utgår från Reykjavik, första dagen i stan och andra dagen utflykt ner i vulkan. Sista dagen/natten spenderar vi i Blå lagunen. Vi vill göra följande grejer de resterande dagarna (12 dagar) och skulle behöva hjälp med hur man bäst lägger upp det med ordning man tar grejerna, samt var man bor/utgår ifrån. Gärna tips på boende på dessa ställen också.

Vi tänker (med reservation för stavfel...):

Reykjadalur
Seyðisfjörður
Kirkjubæjarklaustur
Dynjandisheiði
Skaftafell (Svartifoss, Skeidarsandur)
Reykjanestá

Samt vattenfallen
Godafoss
Golfoss
Skogarfoss
Dettifoss
Ev. Hengifoss

Kanske Papey.

TACKSAM för alla råd och tips man kan få.
Av Vidde
19 maj 2014 22:16
Hej Avil,

Ställer gärna upp med lite tips, men jag skulle vilja veta lite mer om planeringen.
Har ni bokat hyrbil eller tänkte ni åka buss/gå/cykla?
Budget med egen matlagning eller hotell?
Ska ni ta ringvägen (väg 1 runt ön) eller skall ni hålla er på södra/östra delen?

Hälsningar
/ Vidar
Av Daggen
29 maj 2014 19:59
Hej , hakar på med liknade fråga. Hur hitta boende som inte är svindyrt på södra Island i mitten på juli. Skulle vilja bo i Vik två nätter och i selfoss två t.ex . Söker man på nätet verkar det svårt och dyrt.
Ngn som vet?
Av Bergabo
30 maj 2014 23:02
För några år sedan hyrde vi bil och åkte "Island runt" Vi kontaktade vandrarhemsorganisationen och gav dem förutsättningen 5 övernattningar, boka vandrarhem med tanke på sevärdheter/vägstandard mm !
Vandrarhemmen var bra och varje morgon var det nya människor i frukostrummen och jag ställde frågan vad som lockat dem till Island. Någon sa: vattenfallen, andra sa varma vattnen, hästarna, historien, geysrarna, naturlandskapen...
Sällan har vi varit så underhållna av naturen själv, landskapet växlar hela tiden, det blev ett tema som ringde i våra öron: "We have never seen so much Beauty and shared with so few "
Att se vatten spruta, koka för att plötsligt kastas ett antal tiotal meter rakt upp i luften är fantastiskt. Folk apploderade naturen vid kraftiga vattenuppkast !

(Logga in för att se e-postadress) kanske kan vara till hjälp !
Av Vidde
1 juni 2014 00:22
Hej Daggen,

Selfoss ligger endast en timme från Reykjavik, du kan lika gärna köra lite till. Kolla exempelvis in ett litet område öster om Selfoss som heter Flúdir. Där finns några guesthouses. En av dem hittar du här: http://www.sydralangholt.is/index.php?a=home (Se karta, https://goo.gl/maps/IVWfx )
Då får du landsbygd, hästar, får etc på köpet.
Strax innan Vík finns det en fantastisk strand som heter Reynisfjara, där hittar man också hyfsat billigt boende. se: http://reynisfjara-guesthouses.com/en
Har du tagit dig hela vägen till Vík kan du lika gärna fortsätta till Vatnajökull och glaciärlagunen Jökulsárlón. Går ej att beskriva hur vackert det är. Sist vi var där övernattade vi på Kirkjubaejaklaustur, Mellan Vík och Vatnajökull, se http://www.klausturhof.is/ Stort gemensamt kök där man träffar de andra gästerna, vi hamnade ihop med ett gäng tyskar och det slutade med att vi lagade mat ihop och hade en helkul kväll.
Priserna varierar, men räkna med 250 - 500 SEK per person och natt i juli. Tveka inte att ringa till de olika ställena om du undrar något, nästan alla, även ute på landet, pratar bra engelska.
Lycka till!
/ Vidar