Weekend på island

Av Frinil
11 aug. 2019 10:34
Visningar: 199
Hej!
Jag undersöker resplan för min 30årsdag och nu har jag snöat in på Island.
Jag vill ha ett prisvärd hotell med HÖG STANDARD. Härifrån vill jag kunna ta mig och mitt sällskap på turridning och bad i källor. Tips? Råd? Idéer?
Tack :)
2 sep. 2019 17:16
Hej!
Det är fantastiskt vackert på Island! Boka tex ett hotell i Reykjavik för vistelsen och utgå därifrån. Det finns alla typer av utflykter och turer med flera reseföretag som man enkelt kan boka och betala på nätet och få bekräftelse direkt, fungerade fint. Vi använde oss av www.getyourguide.se Där kan man söka på och se vad som finns dag för dag. Det går ofta att boka även kvällen innan. Företagen hämtar upp på fasta busshållplatser som finns på olika ställen i Reykjavik beroende på var man bor, eller om man vill, upphämtning på hotellet.
En weekend blir tight om tid, så välj noga ut vad ni helst vill göra.
Lite tips: Horse riding, Golden Circle, South Coast, Blue Lagoon, Västmannaöarna, bada i källor, glaciärvandring, Norrsken, Valsafari, Perlan i Reykjavik.
Annars rekommenderas att hyra bil för att ta sig runt och tex boka upp boende längs vägen kring det ni vill se.
Ta med ordentliga kläder som tål vind och vatten samt rejäla skor/kängor. Vädret kan skifta snabbt på Island, det kan vara blandat väder, varmt och kallt på en och samma dag.