Resealbum: Island
Visningar: 79

Glaumbär och Vidimyri

De första kända invånarna i Glaumbaer bodde där i 11th talet. De nämns i Sagan om grönländare och Saga av Erik den röda , som berättar om upptäcktsresande Leifur Eriksson och hans bror Thorsteinn , söner till Erik den Röde av Thorsteinn hustru Gudridur Thorbjarnardottir , hennes andre make Thorfinnur karlsefni och deras son , Snorri . Gudridur Thorbjarnardottir nämns både i Sagan om grönländare och i Sagan om Erik Röde . Gudridur , ett barnbarn till en irländsk Freedman, född i 10th talet i Snæfellsnes på västra Island . Hon emigrerade till isländska uppgörelse i Grönland grundades av Erik Röde , och gifte sig med sin son Thorsteinn , som snart dog. Den unga änkan gifte sig sedan Thorfinnur karlsefni , en köpman och en bonde från Stadur i Reynines (nu Reynistadur ) , Skagafiord District.

Gudridur och Thorfinnur utforskas Vinland , redan upptäcktes av Leifur Eriksson, s Gudridur "fd svåger och senare andra man . De tillbringade vintern där, och planerade att bosätta sig permanent. Deras son , Snorri , född i Nya världen. På grund av konflikter med indianerna , stannade de inte där länge , och återvände till Island. Ursprungligen skulle de bodde på Thorfinnur gamla hem i Reynines , men sedan köpte gården av Glaumbaer , förmodligen kort efter 1010 och bosatte sig där .

Efter Thorfinnur 's dag tog Snorri över gården , och Gudridur beslutat att göra en pilgrimsfärd till påven i Rom , som skall befrias från sina synder. För en spara retur , lovade hon att bygga en kyrka till Guds ära . Snorre hade en kyrka som byggdes i moderns frånvaro. Efter återkomsten var hon såg de första kända för att ha stått vid Glaumbaer . Efter att ha återvänt Gudridur blev en anchoress , och levde i ensliga dyrkan därefter.

Gudridur var utan tvekan en av de mest beresta kvinnor av hennes tid. Hon korsade Europa två gånger till fots , och gjorde åtta havet resor. Hon var en deltagare i nordisk utforskande av nya marker , upplevt övergången från hedendom till kristendom , och hanteras sin roll väl. Den symboliska skildringen av Gudridur på denna sida är ett fotografi av en avgjutning av en skulptur av Asmundur Sveinsson , från 1939 , placerad framför kyrkan i Glaumbaer .
Plats: Island
Bilden tagen: 18 augusti 2010