Resealbum: Island
Visningar: 118

Barnafoss

Barnafossar är också känd som Bjarnafossar, Vilket var dess tidigare namn . Barnafoss är nära Hraunfossar som brast ut Hallmundarhraun vilket är en stor lava slätt. Barnafossar är en vattenfall i Västra Island, Cirka 100 kilometer (62 mi) från Reykjavík. Barnafoss är på floden Hvítá i Borgarfjörður . Hraunfossar rinner ut ur ett lava fältet till Hvítá nära Barnafoss , skapa ett fantastiskt landskap .

[redigera] Barnafoss i folk mytologi
Många isländska folksagor har förknippats med Barnafoss , den mest kända är om två pojkar från en närliggande gård, Hraunsás . En dag gick pojkarnas föräldrar med sina plöjare till en kyrka. Pojkarna förväntades stanna hemma , men när de tröttnade bestämde de sig för att följa sina föräldrar . De gjorde en genväg och korsade en natursten -bridge som ovan vattenfallet. Men på väg , de kände sig yr och föll i vattnet och drunknade . När deras mamma fick reda på vad som hade hänt , satte hon en spell på bryggan att säga att ingen någonsin skulle passera den utan att drunkna själv . En liten stund senare var bron revs ett jordskalv.

En annan vattenfall, Barnafoss är på floden Skjálfandafljót nära den övergivna gården Barnafell i Ljosavatn län. Där rinner i en trång , och nära 100 meter (330 fot) djup kanjon . Enligt legender, unga och modiga män hoppade över dess smalaste delar. Vid långvarig NOLL perioder skapar spraya en is båge över älven ovanför vattenfallet och ibland ett rep var tvärs över ån för att få snabbare denna utveckling. Fårhjordar drevs över denna bro att beta på Thingey ön mellan de två grenarna av floden.
Plats: Island
Bilden tagen: 19 augusti 2010