Tips om Skiathos stad

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Med över 60 stränder, både sand och klappersten, är Skiathos ett badparadis som passar för både liten och stor. Skiathos by är den största semesterorten, och inom gångavstånd ligger den fina sandstranden Megali Ammos, där det också går att bo.

Blogginlägg om Skiathos stad

Tre nya restaurangtips på Skiathos

Detta är inte bloggen där du hittar de flesta restaurangtipsen eller överdådiga och utförliga utlägg om utbudet på krogarna med stjärnor eller utnämnande i White Guide. Vi är helt enkelt inte de finsmakarna. Men när vi 2017 för första gången var på Skiathos resulterade det i ett inlägg om restauranger. Bloggens hittills enda. Nu har vi varit tillbaka på vår favorit-ö och faktum är att det nu kommer ett till. Det måste vara ett tecken. Det finns en hel del restaurangtips på Skiathos. Detta är mina nya favoriter från 2021. https://litemerarosa.com/2022/06/22/tre-nya-restaurangtips-pa-skiathos/
av Litemerarosa 22 juni 2022

Flightspotting på Skiathos – Europas Sint Maarten

Ska vi drömma oss bort för en stund? Till en varm julidag 2017. Vi har just landat på en av Europas mest speciella flygplatser. En tropisk värme har lagt sig över den grekiska ö-världen med grader upp emot 40 och ägarinnan till hotellet vi ska bo på välkomnar oss med orden ”Welcome to Africa”. Men vi är inte alls i Africa. Vi är på Skiathos och här ska vi stanna en vecka. Förutom sol och bad ska vi också ägna oss åt något du säkert sett i ett eller annat sammanhang. Nämligen flightspotting på Skiathos. https://litemerarosa.com/2021/01/30/flightspotting-pa-skiathos-europas-sint-maarten/
av Litemerarosa 17 maj 2021

5 restaurangtips på Skiathos och en bonus

Det fanns mycket vi verkligen älskade med Skiathos och en av de sakerna var alla restauranger och den fantastiska maten. Här kommer mina topp 5 restaurangtips som du inte får missa när du är på Skiathos. Plus en bonus. Flera av våra måltider intog vi på restauranger vi hittade via rekommendationer och betyg både på Tripadvisor och bloggar och det finns ett stort utbud av restauranger med utmärkta betyg. Vi han absolut inte testa alla men av de vi testade kommer här våra 5 favoriter. https://litemerarosa.com/2019/05/09/5-restaurangtips-pa-skiathos/
av Litemerarosa 19 maj 2019

Tillbaka på Skiathos

Nu var det dags att uppleva den omtalade ön Skiathos. Efter att ha varit på lugna Alonnissos och sedan på Skopelos slås man av skillnaden direkt man anländer. Här finns mycket turister. Skiathos är ett charterresmål och det märks. Vi anländer med båt på kvällen och får leta länge innan vi hittar ett rum som duger. Vi bor högt uppe på en kulle med utsikt över hela Skiathos stad och flygplatsen. Hotellet är mycket litet med en lite pool formad som en njure. Pool brukar få mig att vända men här verkar lugnt och skönt. Inga skrikiga barnfamiljer eller stökiga gäng. Jag t o m provar poolen och sjunker som en gråsten! Har man flutit omkring i det salta Medelhavet så uppkommer lätt den känslan. Vi åker buss till de omtalade stränderna men tycker att det är trängsel på stränderna. Längtar tillbaka till Alonnissos där vi var ensamma och Skopelos med inte fullt så mycket folk. Skiathos är annars lite häftigt på kvällarna. Det finns nattliv här och man önskar man var 20 år igen så att man orkade! Resan avslutas med några fina dagar (i trängsel) och vi åker hem igen via Thessaloniki. Eftersom start/landningsbanan är kort så kan inte planet lyfta fulltankat utan går ner i Thessaloniki för att tanka och ladda med maten till passagerarna. Väntan känns lång när vi står still på marken där men det får gå.
av Grekland 5 mars 2008 Resealbum: Öluff light i Sporaderna, Grekland

Om Skiathos stad Skiathos, Europa

Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Stenstrand
Vattensport

Här i Skiathos stad bor du mycket vackert på en av de mest grönskande grekiska öarna.
Du kan äta mycket god mat och bada på fantastiska sandstränder.

Staden ligger vackert vid en lite större vik. De vita husen ligger på branta sluttningar och med labyrintlika gränder och gator.
Här finns två små hamnar som är kantade med restauranger där du kan äta lunch eller ta en ouzu med härlig utsikt.
I delar av centrum kan du uppleva ett hektiskt nöjesliv under högsäsong, det finns många spännande klubbar och barer.

På den lilla ön Bourtzi i hamnen finns rester av muren till den medeltida fästningen som låg här.

Väster om Skiathos stad ligger stranden, Megali Ammos. Här börjar också en rad härliga stränder som sträcker sig över hela sydkusten.

Några av de populäraste utflyktsmålen är ruinstaden Kastro i norr, och den fantastiska sandstranden Koukounaries i söder.

Trots att det är mycket farligt kommer varje år tusentals flygfantaster och nyfikna turister för att se flygplanen på Skiathos flygplats. Vid båda ändarna av flygplatsen finns offentliga vägar där man kan stå bara tio meter under flygplanen när de landar och lyfter. Här samlas entusiaster trots alla varningsskyltar.

2 / 8
Thinkstock
Koukounaries beach
3 / 8
Utsikt från balkongen
5 / 8
Träkolsgrillad Seafood
6 / 8
Klokkene i Moni Evaggelistras
8 / 8