Tips om Skiathos

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Med över 60 stränder, både sand och klappersten, är Skiathos ett badparadis som passar för både liten och stor. Skiathos by är den största semesterorten, och inom gångavstånd ligger den fina sandstranden Megali Ammos, där det också går att bo.

Blogginlägg om Skiathos

Flightspotting på Skiathos – Europas Sint Maarten

Ska vi drömma oss bort för en stund? Till en varm julidag 2017. Vi har just landat på en av Europas mest speciella flygplatser. En tropisk värme har lagt sig över den grekiska ö-världen med grader upp emot 40 och ägarinnan till hotellet vi ska bo på välkomnar oss med orden ”Welcome to Africa”. Men vi är inte alls i Africa. Vi är på Skiathos och här ska vi stanna en vecka. Förutom sol och bad ska vi också ägna oss åt något du säkert sett i ett eller annat sammanhang. Nämligen flightspotting på Skiathos. https://litemerarosa.com/2021/01/30/flightspotting-pa-skiathos-europas-sint-maarten/
av Litemerarosa 17 maj 2021

5 restaurangtips på Skiathos och en bonus

Det fanns mycket vi verkligen älskade med Skiathos och en av de sakerna var alla restauranger och den fantastiska maten. Här kommer mina topp 5 restaurangtips som du inte får missa när du är på Skiathos. Plus en bonus. Flera av våra måltider intog vi på restauranger vi hittade via rekommendationer och betyg både på Tripadvisor och bloggar och det finns ett stort utbud av restauranger med utmärkta betyg. Vi han absolut inte testa alla men av de vi testade kommer här våra 5 favoriter. https://litemerarosa.com/2019/05/09/5-restaurangtips-pa-skiathos/
av Litemerarosa 19 maj 2019

Skiathos - Mamma Mia vilken vacker ö!

Skiathos är en liten ö, men har trots sin ringa storlek ett mycket stort utbud för semesterhungriga turister. Den grekiska ön bjuder på pittoresk natur, ca 70 underbara stränder, vänlig befolkning, och ett stort utbud av restauranger, barer och diskotek. Man kan säga att Skiathos är det vackraste av Grekland paketerat på en ö. Skiathos blev känt som ett paradis att semestra i, efter att succéfilmen ”Mamma Mia!” till största del spelats in där. Det är inte konstigt då Skiathos är ett av Greklands härligaste och mest minnesvärda turistmål. » http://www.skiathos.se
av Resetipsaren 30 juni 2010

Skiathos stränder

Skiathos är känd för sina fina sandstränder. Den mest kända är Koukounaries som ligger längst bort på ön. Det är lätt att åka buss till stränderna. Från Skiathos stad är hållplatserna numrerade från 1 och upp till 26 där Koukounaries ligger. Så här ser stranden ut från håll. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255760 Vi som har motorcykel ger oss vidare runt ön och stannar till vid Mandraki. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255761 På tillbakavägen mot Skiathos stad har jag fotat denna strand som heter Troulos. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255762 Vi stannar till vid Mitikas. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255763 Där är det lugnt och ingen trängsel. Den här bilden är tagen bort mot Megali Ammos där bla Apollos charterresenärer lätt hamnar. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255764 Skiathos stad är mysig på kvällstid. Mediterraneo restaurant har dessa mysiga kuddar utslängda i trappan. Hög mysfaktor! http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255765 Ännu mera kuddar. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255766 Vid hamnpromenaden bort mot flygplatsen ligger en restaurang som har stora glaskupor med ljusslingor i. Underbart vackra! http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255767 Vi fortsätter vårt sökande efter stränder och tar oss till Gournes. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255768 Strax bredvid kan man gå ner till Agistros http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255769 http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255770 Dessa stränder ligger bortanför busslinjen och är därför inte fullknökade med människor. Vid Megalos Aselinos ser vi dessa fina carportar http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255771 Fin utsikt kan man få uppe vid Panorama pizza. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255772 http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255773 http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255774 Ska man äta pizza där på kvällen bör man boka bord och taxi till hemresan. Vi åt lunch där och då var det inte alls välbesökt. Ett vackert hus invid flygplatsen. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255776 När hemresedagen infinner sig har det mulnat på och det åskar och blixtrar. Tur att vi ska åka hem. Samtidigt lider jag med de resenärer som precis kommit ner och möts av ovädret. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/255759 Vad tyckte vi då om Skiathos? Jo, stränderna må vara av fin sand men vattnet är klarare på Skopelos och Alonnisos. Höjdpunkten med Skiathos är restaurang Bonaparte på Evangelistra street inne i Skiathos stad. Det är ett par från Varberg som drivit restaurangen i 12 år och de serverar den bästa maten på ön. Gå dit!
av Grekland 10 aug. 2009 Resealbum: Tre veckors ö-luff på Alonnisos, Skopelos och Skiathos, Grekland

Om Skiathos Grekland, Europa

Nattliv
Sol & bad
Sandstrand
Barnvänligt

Här på Skiathos kan du välja och vraka mellan 60 olika stränder när du vill sola och bada.
Några av dem är de vackraste i hela den grekiska övärlden.

Längs den norra bergiga kusten är många stränder otillgängliga och många, som den vackra Lalaria-stranden, går bara att nå med båt. På sydkusten ligger flera små badorter, bland annat Achladies, Kanapitsa, Platanias och Troulos. Här ligger också en av de vackraste stränderna i Grekland, Koukounaries. En härligt vit sandstrand där skogen växer ända ner i vattenbrynet.

Den populäraste orten på ön är Skiathos stad som ligger vackert vid en vik, omgiven av grönskande skogsklädda berg. På en hög otillgänglig klippa på norra Skiathos ligger ruinstaden Kastro. Det här var öns huvudstad tills den övergavs på 1830-talet.

Den framgångsrika filmen ”Mamma Mia!” baserades på ett antal ABBA-låtar men utspelar sig i Grekland. Filmen spelades delvis in på hamnpromenaden i Skiathos stad. Du hittar ännu fler platser från filmen om du tar färjan till grannön Skopelos.

Tips & inspiration om resmål på Skiathos