Tips om Ao Nang

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Den största semesterorten i Krabi är Ao Nang. Här ligger det många hotell längs med sandstranden eller strandpromenaden, och urvalet av butiker och restauranger är stort. Ao Nang är en bra utgångspunkt för att utforska alla öparadis i Krabi.

Blogginlägg om Ao Nang

Rafting och Ko Lanta

Igår, den sista dagen på Au Nang var det dags för lite äventyr då vi åkte på "rafting", alltså forsåkning. Tidigt på morgonen blev vi upphämtade i en minibuss som körde oss tillsammans med andra turister till platsen där raftingen var. Bilresan tog cirka två timmar. Raftingen var själva huvudattraktionen men vi skulle också åka linbana, testa "fiskspa" och se på en ap- och elefantshow. Innan raftingen åkte vi linbana, men det var inte så mycket o skriva om. Men sedan steg vi på en gummibåt tillsammans med några andra turister, bland annat ryssar. Båten styrdes av två galna Thailändare med varsin paddel. Det var en rejäl fors! Inte Kålerado på Liseberg direkt utan vi flög bland vattenfall och stenar. Det var väldigt roligt! Erik fick nästan en annan båt över sig. När raftingen var klar bjöds det på lunch och sedan åkte vi vidare till en djurpark. Där fick vi testa på så kallat fiskspa. Man sätter i sina fötter i ett akvarie fullt med massa fiskar som biter dig. Det var roligt, och lite läskigt. Sedan kollade vi på en apshow, och en elefantshow. Det var också roligt, men vi får hoppas att djuren behandlas väl bara! Idag anlände vi till Ko Lanta. Resan dit tog ungefär två timmar med båt. Hotellet är fint och ligger precis vid stranden, med lite bättre väder kan det nog bli riktigt bra! Vi har idag även för första gången åkt tuk tuk. Kanske osäkert, men billigt! :) https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/fotbad-528385 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/fotbad-528384 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/fotbad-528383 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/utrustning-528382 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/rafting-528381 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/gabbe-528380 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/rafting-528379 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/rafting-528378 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/rafting-528377 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/rafting-528376 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/hotellet-528422 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/poolen-528421 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/poolen-528420 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/boxning-528419 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/boxning-528418 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/boxning-528417 https://www.reseguiden.se/bilder/koh-lanta/boxning-528416
av Ekja97 30 juli 2019 Resealbum: Thailand 2016

Regn igen i Ao Nang

Det har än så länge varit dåligt väder i Ao nang. Igår var jag (Erik) ändå sjuk så det gjorde inte så mycket att det var dåligt väder men idag mår jag bättre, dock verkar Gabriel ha blivit smittad istället :( Tidigare idag var vi inne i stan och gick lite i affärer och åt mat. Jag hittade en Zlatantröja som jag prutade ner och köpte ;) Gabriel köpte thailändskt hårvax... vi får se hur det funkar. Det är väldigt bra att det är gratis transfer mellan hotellet och stan. Vi har även badat i poolen som vi har här på hotellet. Även att det regnade. Hoppas det blir bättre väder på Koh Lanta :) https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/ibra-528375 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/ny-troja-528374 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/hotellet-528372 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/stranden-528371 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/gabbe-528370 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/gagata-528369 https://www.reseguiden.se/bilder/ao-nang/affarer-528368
av Ekja97 30 juli 2019 Resealbum: Thailand 2016

jaha, en dag kvar då.

Hej nära o kära! :) Mandus här. Jennifer sitter och målar naglarna, men hon hälsar! Nu är det ju faktiskt bara en hel dag kvar här i paradiset. Efter det, en hel dag på resande fot hem till sverige. :) Vi har haft det både fantastiskt och läskigt, kul, stressigt men framförallt varmt och soligt och alldeles alldeles underbart här. Det har varit en helt fantastisk första-resa för båda oss. Det har varit många prövningar för att det är bådas första resa själva och så långt bort till främmande land/folk/språk. Det tog en stund att komma in i kulturen, hur man "ska" bete sig och att pruta o sånt men nu känns det som att man går omkring här med rak rygg och är lite tuffare i förhandlingarna men ändå trevlig och man kan gatorna här hyfsat och känner sig säker helt enkelt. För er som är mer beresta kanske det känns som en baggis men vi har faktiskt varit ganska nervösa för det här. ;) Vi har knappt bråkat, bara tjafsat lite i pressade situationer, i övrigt har det varit väldigt romantiskt, härligt o skönt här med Jennifer! Men.. det här är inte slut än. Vi har sparat en väldigt stor utflykt till sist! Imorgon ska vi åka på Phi Phi Sunset Cruise. Vi drar härifrån 08.15 imorgon bitti och seglar ut med en yacht till phi phi för att snorkla och titta lite på ön runtomkring mata bay. Sedan rundar vi ön och börjar segla tillbaka mot ao nang och gör ett stopp vid bamboo island för mer bad och snorkling. Vi kommer åter tillbaka till hotellet vid ca 19.00. Därefter äta middag - packa - sova inför vår resa hem som startar alldeles för tidigt på tisdagsmorgonen. En fantastisk avslutning på en mer fantastisk resa med världens underbaraste jennifer/maja ;) Vi ser så mycket fram emot att träffa alla när vi kommer hem! Kramar från oss!!
av Mandusjennifer 5 jan. 2014 Resealbum: Thailand

ännu en dag på stranden!

Hej där hemma i kalla blaskiga regniga sverige! ;) Hoppas ni står ut med den usla vintern. Nu har vi varit 2 dagar på stranden och relaxat och lapat sol. När man rundar udden över till railey och sedan rundar nästa udde över till phra nang är det knappt man kan tro att man är här. Det ser precis ut som på vykort med dom häftiga kalkstensbergen som skjuter 100 m upp i luften. En del blir smalare upptill som ett vanligt berg medans andra blir bredare upptill och man kan inte förstå hur dom inte rasar. J e rätt solbränd ;) och jag är mer solbrun även om det inte märks så mycket! Ikväll ska vi ner på ao nang beach där en av marknaderna finns o kika efter lite souvenirer. Man börjar komma in i kulturen här lite mer nu men det är lite läskigt till o från. Vi har säkert blivit blåsta på pengar men vi försöker lära oss att pruta... det går lite sådär. Jag kunde det rätt bra efter ett par öl igår kväll ;) Maten vi har provat har varit av varierande kvalitet. Vi käkade en köttbit på carnivore det var fantastiskt! Idag åt vi mat från en av mat båtarna dom va jättegod tillsammans med frukt shakes. Ingen har blivit matförgiftad än vilket är väldigt skönt! J har varit lite förkyld men det verkar ha gått över! Vi är så glada så länge vi håller oss friska o pigga! Vi har haft en ekorre som skrämde skiten ur Jennifer här om natten när hon vaknade i panik av att den 3 m sprint fram och tillbaka över taket! Små söta ödlor springer det omkring här oxå! Världens mysigaste hotell!
av Mandusjennifer 29 dec. 2013

Om Ao Nang Krabi, Asien

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Laid back
Sandstrand
Sol & bad

Det är svårt att slappna av på sandstranden i Ao Nang. Utbudet av aktiviteter är så stort att du efter några dagar kommer att prova på matlagning, bergsklättring eller åka på utflykt.

I Ao Nang finns det så många aktiviteter att välja bland att du kanske inte kommer att tillbringa så mycket tid i solstolen. Här kan du kan gå kurser i allt från dykning, matlagning, bergsklättring, kiteboard och till och med thaiboxning.

Bara några kilometer söder om Ao Nang ligger de vackra klipporna och stränderna i Railay. Många väljer att ha Ao Nang som bas för utflykter. Härifrån är det mycket lätt att ta sig till många av de 80 olika öarna på dagsutflykter eller också ta sig vidare till Phuket eller Phi Phi-öarna.

En av de mest berömda öarna i Thailand går att se med en dagsutflykt från Ao Nang. Klippön Ko Tapu sticker rakt upp ur havet och finns med i James Bond-filmen ”Mannen med den gyllene pistolen” från 1974. Den lilla ön kallas i dag ”James Bond Island”.