Tips om Hua Hin

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Hua Hin benämns ofta thailändarnas egen semesterstad och har varit populärt sedan 1920 då thailändska eliten började söka sig hit. Fin sandstrand, men vid högvatten försvinner stor del av stranden. Bra för familjer och par. Bäst november – maj.

Blogginlägg om Hua Hin

På kunglig mark.

Hua Hin, där jag nu befinner mig har jag känt till långt innan jag for till Thailand första gången. Läste någon gång i min ungdom att det var den dåvarande kungens favoritplats i landet och han hade sitt sommarpalats här i staden. Det är också en väldigt populär plats för thailändarna att semestra på och numera samlas det också mycket utländska turister på orten. En hel del svenskar och andra utlänningar har också bosatt sig här, en del på heltid en del över vintern. Själv har jag alltid valt bort staden då jag trott att den skulle vara för turistbetonad. Visst är det mycket turister och mycket barer och sådant som byggts upp för deras skull, men förvånande nog så tycker jag om staden. Kom hit i tisdags och den här gången så blev jag avsläppt inne i stan. Lyckades få chauffören att släppa av mig så jag bara behövde gå något hundratal meter för att komma till mitt boende. Här i byn så bor jag nog så centralt som det nog går att komma, men ändå på en bakgata där det är tyst och lugnt. Jag har mindre än 100 meter till järnvägstationen och bara det dubbla bort till en härlig nattmarknad där jag flanerar runt på kvällarna och kollar in folkliv samt smakar på vad som bjuds för gatumat. Många små grillspett med allehanda godsaker på blir det. På närmaste lite större gata så har jag också en uppsjö av restauranger som serverar riktigt bra frukost. Ned till beachen är det lite längre, men inte mycket mer. Cirka 500 knappa meter så är jag nere. Just där jag kommer ned så är det mycket berggrund och stora stenblock i vattnet och här blåser en del så vågorna blir ganska kraftiga, så man får passa sig så man inte slungas in i något hårt. Man kan ta sig en liten bit söderut och då slipper man stenar och berg, men då är beachen ganska smal vid högvatten istället. Men några maneter ser jag inte till här. Ramlade igår in på en fastighetsförmedling för att få ett lite hum om prisläget i byn, men inser är här är nog lite för dyrt för mig. Visst, det finns lägenheter i min prisklass också, men då blir det mest bara ett rum och ett pentry och längre ut från centrum. Var iväg till järnvägsstationen idag och köpte mig en biljett upp till Bangkok i morgon. Hade väl egentligen tänkt hoppa över den staden då den är för stor för mig, men det är svårt att undvika den om man ska vidare österut sedan. Så ett par nätter får det bli. /Conny
av Gubbar_pa_drift 19 jan. 2023 Resealbum: Lite Afrika och lite Asien och kanske några öar därimellan.

Hua Hin

Har en resa till Thailand bokad i vinter och letar nu efter lite ställen att åka till. Jag har gjort lite efterforskningar och kommit fram till att Hua Hin, http://flygtillthailand.se/hua-hin/ skulle kunna vara ett trevligt resmål. Är det någon som ha varit där som kan dela med sig av sina erfarenheter?
av Thainoob 13 sep. 2016

En händelserik dag i Hua hin och tröttande!

Sov bra i stora sängen. Frukost ingick ej i rumspriset. Det blev lyx-frukost på Museum Coffee & Tea Corner. Tea , kaffe latte. Orange jucie. Flera olika sorters frukter. Toast, croissant o danish pastry med banan. Marmelader. Begav oss till gallerian Villa Market. Tuk tuk dit för ca 24 sv kr. Började på nedervåningen. Tvålar köptes , hittade en med rep som jag ville ha. Blev även några andra mindre inköp. Till Home Pro som är som ett STORT Clas Ohlson. Gäller att inte tappa bort varandra, många o långa gångar. Diverse inköp , som en mindre bokhylla för Tittis pocketböcker. Som tur var kunde man lämna kundvagnen och shoppa vidare. Bra service. Tesco , köpte kex, ost, muffins, 2 mindre blomarrangemang. Nu var klockan 14.00, dags för lunch. Det blev Sizzlers som vanligt. titti valde att enbart äta av deras stora salldsbar. Soppa finns också , tog chaminjon. Jeff burgare, saldsbordet ingår. Även god toast med ost. 3 sorters mindre efterrätter. MÄTTA,igen..... Hämtade allt vi hade i vagnen hos Homepro o tog oss ut till en tuk-tuk. En stunds vila på rummet. Gick ut för att titta i de småaffärer som finns på väg ner till stranden. Titti ville köpa snäckhalsband. Det som köptes 2011 har gått sönder. Till slut i nästan sista affären fanns snäckhalsband till fint pris. 3 stycken för ca 24 sv kr. Även en söt anteckningsbok i tyg med snäckor på. Låg ett tag vid poolen på de sköna solstolarna. Poolen var iskall så något bad blev det ej. Middag 19.30 på Carlo Ristorante. Mycket folk, tur vi bokat bord. Satt ute. Jeff lasagne, Titti räkcocktail. Gick sedan till Hotel Hilton, åkte med hissen 17 våningar till Skybaren. Tjusig utsikt. Titti Irish o Jeff Heineken öl. Varmt o fuktigt ute, kändes jobbigt gå tillbaka till Centara Grand. Tänkte på snö o kyla....då gick det bättre!
av Titti05 8 jan. 2016 Resealbum: Vinterns långresa/ Jul-Nyår Huay Yang 2015-2016

Hua Hin. Centara Grande.

Idag var det dags att fara till Hua Hin. Vakna redan vid 07.30. En del göromål innan avfärd. Vattna blommor, kasta sopor m.m. Hade beställt bilen till 12.00. 11.10 knackar det på vår dörr. Det är vår favoritchaufför, måste blivit något fel.....?? Som tur var så var vi nästan klara så 5 minuter senare var vi på väg. Vid 13.00 framme på tjusiga hotellet Centara Grande. 5 * lyx. Men vi fick ingen blomstergirlang som de ryska gästerna!? Kanske för att vi betalat ett "sista-minutenpris" men hm det var nog dyrt... Fint rum med enormt stor säng med sänghimmel. Balkong mot trädgården. Inrett i kolonial stil. Gammaldags. Efter lite uppackning begav vi oss till Museum Coffee & Tea Corner. Det är den gamla receptionen från 1923. Så härligt sitta där, svalkande vindar. Jeff Iced Chocolate och eclair. Titti Ice tea Pink Flamingo och mango tart. Vilket "vrål-fika"! Tuk-tuk till Index-möbelaffären.Som ett mindre Ikea. Tror priserna höjts på tuk-tuk sedan 2014. Föraren väntade på oss. Köpte lite småsaker som dörrstopp, krokar, pappask o lite mera. Vilat på rummet, sov en stund. Efter 19.00 ut för middag, hungriga. Tänkte oss till italienska Carlo Ristorante som ligger helt nära hotellet. Fullbokat. Populärt, ligger högt upp på Tripadvisor. Bokade bord till imorgon. I stället åt vi på hotellets thailändska restaurant , Suan Bua. Åt där på min födelsedag 7 oktober 2013, iklädd samma kaftan från Lindex! Satt inne. Trots det en del mygg. Har inga problem med mygg i Huay Yang men här finns de. Måste köpa myggmedel imorgon. Åt o drack gott. Jeff Pina Colada o fried rice with beef. Titti Lemongrass martini ( drack den 2013 också!) o fried rice i en ananas. Efterrätt Jeff mango sticky rice. Titti en gudomligt god banana fritters med kokosglass o kolasås MÄTTA! Avslutade kvällen på Elephant bar. Jeff öl Titti Roma coffee , med amaretto. En trio underhöll, thailändska som sjöng fint. Hon gick runt och hälsade på alla gäster, trevligt. Under pausen spelade en yngre gäst på flygeln, oj så duktig han var. Nu är vi trötta efter en mycket trevlig dag. Har många foton men nu blir det bara något enstaka, orkar ej göra iordning flera.
av Titti05 7 jan. 2016 Resealbum: Vinterns långresa/ Jul-Nyår Huay Yang 2015-2016

Om Hua Hin Thailand, Asien

Barnvänligt
Prisvärt
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Vattensport

Det är inte bara vanliga turister som semestrar här i Hua Hin – här tillbringar den thailändske kungen sina ledigheter.

Hua Hin har flera traditionella marknader där du kan njuta av folklivet och köpa exotiska kryddor och grönsaker. Det finns massor av utflykter om du vill kolla in nationalparker, grottor, vattenfall eller golfbanor.

Ett av de lyxigaste hotellen vid stranden är Sofitel Hua Hin. Hit kommer många filmfantaster för att ta en drink eftersom det var här man spelade in delar av den Oscarsbelönade filmen ”Dödens fält” från 1984. Man spelade in de scener som utspelar sig på Hotel le Phnom.

Tidig morgon på Sai Noi Beach
1 / 8
Sai Noi Beach, Hua Hin
3 / 8
Söder om Khao Tao
5 / 8
Hua Hins Järnvägsstation
6 / 8
"Drive in" på nattmarknaden
7 / 8
Fiskehamnen i Khao Takiap
8 / 8