Var är det varmt i juni?

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
I juni börjar industrisemestern så smått att komma igång och har du planer på att ta med familjen på en härlig sol och badsemester i juni så är det bra att boka i god tid. Här ger vi dig tips på destinationer med sköna temperaturer i juni.
Publicerad 13 maj 2015

Det finns många sköna resmål att spendera en vecka eller två i under juni månad. Här får du de som lockar med mest värme och sol.

Ganska varmt i juni – upp till 22 grader

Hit ska du åka som söker en behaglig värme, och lite mer stabilt väder än hemma i Sverige. Välj ett resmål på lite närmre håll eller ta en långtur till ett nytt häftigt resmål. Här är exempel på resmål med temperatur på upp till 22 grader i juni.

Mallorca
Mallorca är en nordisk favorit och ett resmål som erbjuder härlig medelhavsvärme, hav, fina stränder, fantastisk natur och kulinariska äventyr. Det finns en mängd populära orter på Mallorca, alla har sin favorit. Barnfamiljerna dras mest till Alcudia, Can Picafort och Cala Bona. Gillar du mer nöjesliv, så är Palma, Cala Millor och Cala Mayor vanliga resmål och den som uppskattar lite mer atmosfär kanske söker sig till Port de Andratx , Puerto Pollensa eller Puerto de Sollér. I juni ligger temperaturen på upp till 22 grader och i vattnet runt 17 grader.
Charter till Mallorca i juni

Kalifornien
Kalifornien är USA:s folktätaste delstat och ett populärt resmål bland oss nordbor. Vill du uppleva USA och Kalifornien på riktigt är hyrbil ett måste för att ta sig runt. Passa på att köra den berömda kustvägen Highway 1 mellan San Francisco och Los Angeles och upplev den fantastiskt vackra Stilla havskusten, små mysiga städer utmed vägen som Carmel, Monterey och Big Sur. I Los Angeles finns det många guldkorn, Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills med sin berömda shoppinggata Rodeo drive, Universal studios och Disneyland. Här finns något för hela familjen.Vädret i juni ger temperaturer på upp till 22 grader och i vattnet cirka 18 grader. Ju längre söderut, desto varmare.
Flyg till Los Angeles
Flyg till San Francisco
Hyrbil Kalifornien

Vancouver
Vancouver ligger på Kanadas västkust och brukar rankas på listor över “världens bästa stad” där livskvalitet värderas och det är inte svårt att förstå. Här finns det mesta man kan önska sig, närhet till vacker natur, härliga friluftsområden och parker, gott om restauranger och kultur, Stilla havet och skidåkning i absolut världsklass. I juni ligger temperaturen på upp till 20 grader på dagarna. Klimatet här i juni kan liknas mycket vid vårt svenska väder samma period.
Flyg till Vancouver

Sydafrika
Sydafrika är landet som erbjuder det mesta. Goda viner, långa sandstränder, pulserande storstäder, fascinerande djurliv och ett underbart klimat. En av de mest populära städerna är Kapstaden där Waterfront lockar till sig besökare genom sitt breda utbud av affärer, restauranger och barer. En annan är Johannesburg som stoltserar med Krügerparken som är en av världens mest fantastiska nationalparker. I juni ligger medeltemperaturer på 22 grader och i vattnet runt 20-23 grader.
Flyg till Sydafrika

Varmt i juni – 22-28 grader

Här är resmålen för dig som söker mer värme i juni. Vädret är mer stabilt och temperaturen ligger på 22-28 grader på dessa resmål.

Kreta
Greklands största ö bjuder på pittoreska byar, fantastiska stränder, rikt kulturarv och vacker natur. Kretas västra sida anses vara den vackraste delen av ön och här ligger Chaniakusten vars mittpunkt är staden Chania, som i sin tur efterföljs av ett pärlband av badorter. Vädret i juni är skönt och varmt med upp till 27 grader i luften och 22 i vattnet. Åker du i juni är det inte lika många turister som under de kommande månaderna, juli och augusti.
Charter till Kreta i juni

Kroatien
I Kroatien finns allt du behöver för en perfekt sol- och badsemester. Kristallklart vatten, vackra stränder, god mat, mycket att se och uppleva och en gästvänlig befolkning. Som grädde på moset så är det billigt att resa i Kroatien. På Makarska rivieran som ligger söder om Split ligger flera mysiga badorter. Split är utgångspunkten för många som vill utforska flera öar under sin resa och det går dagliga båtturer från hamnen till bland annat Hvar, Vis, Korcula och Brac. I juni ligger temperaturen på upp till 27 grader i luften och 21 grader i vattnet.
Charter till Kroatien i juni

Gran Canaria
Året runt-resmålet Gran Canaria lockar många med sitt sköna klimat och fina stränder. Det är på öns södra sida som de flesta charterhotellen ligger. Ön passar barnfamiljer och par såväl som nöjessugna och kompisgäng. Välj ort utifrån vad du är ute efter på din semester. Vädret är ungefär detsamma året runt. I juni ligger dagstemperaturen på uppåt 26 grader och i vattnet runt 20 grader.
Charter till Gran Canaria i juni

Malta
Malta är en liten ö med flera städer som nästan upplevs som en stor. Huvudstaden Valletta tornar upp sig på en halvö, omgiven av badvikar och pittoreska städer. Malta är ett året runt-resmål med varmaste temperaturerna i juni - september. Dagtid under juni månad ligger temperaturen på 26 grader i luften och ungefär 22 grader i havet.
Charter till Malta i juni

Sopot, Polska rivieran
Den polska rivieran blir mer och mer populär. Sommarhuvudstaden är Sopot, ett lyxigt men prisvärt resmål med fantastiska stränder. Här ligger fokus på strandlivet och i juni är temperaturen uppe på 25-30 grader på dagarna.
Hotell i Sopot

Nice, Franska rivieran
Nice på den Franska rivieran har det mesta. En stad där du kan njuta av god mat, shopping och sevärdheter samtidigt som den är kantad av en fin strandpromenad och fantastiska stenstränder. I juni har inte den stora högsäsongen riktigt dragit igång och det finns mer plats på stränderna. Temperaturen på dagarna ligger runt 24 grader och i havet är det cirka 19 grader.
Flyg till Nice
Hotell i Nice

Hett i juni – minst 28 grader

Om du vill ha riktig värme och kunna bada i ljummet hav är det de här resmålen du ska söka dig till. Här är det temperaturer över 28 grader, du kan alltså packa lätt och njuta av några veckor utan att frysa alls.

Sicilien
På Medelhavets största ö Sicilien lockas du av soldränkta dagar på stranden, rikt kulturliv, god mat och fantastiskt vacker natur. Här finns det något för alla och en höjdpunkt är såklart den berömda vulkanen Etna som är väl värt ett besök. Här på ön finns både badorter och större städer. Välj det som passar dig bäst. I juni ligger temperaturen på upp till 30 grader och i vattnet upp till 22 grader.
Charter till Sicilien i juni

Cypern
På Cypern erbjuder man Europas bästa badvatten. De kan även stoltsera med cirka 340 soldagar per år, alltså en perfekt destination för familjens sol- och badsemester. Ayia Napa och Protaras/Fig Tree Bay är familjevänliga populära badorter med vita och långrunda stränder och gillar du att dyka och snorkla så bjuder det klara vattnet på perfekta förhållanden. Andra populära orter är storstaden Larnaca, Pafos och Limassol. I juni ligger temperaturen på 32 grader och i vattnet upp till 24 grader.
Charter till Cypern i juni

Turkiet
Turkiet har blivit en mycket populärt destination, speciellt bland barnfamiljer som vill åka till sol och bad. Mest populära orterna är Antalya, Alanya, Marmaris, Side och Bodrum. På samtliga orter kan du njuta av fina stränder, prisvärd mat och fina hotell. Klimatet är solsäkert och i juni, precis innan högsäsong, ligger temperaturen på upp till 30 grader och i vattnet runt 23 grader.
Charter till Turkiet i juni

Thailand
Thailand är ett av svenskarnas favoritresmål och det är kanske inte så konstigt för här erbjuds det mesta. Underbart klimat, drömliknande stränder, exotisk natur, gästvänligt bemötande, fantastisk mat och framför allt, det är billigt att vara i Thailand. Här går det att leva lyxliv utan att vända ut och in på plånboken. Många åker under vintern men vädret i juni är inte fel det heller, med temperaturer på upp till 31 graderi luften och runt 28 grader i vattnet.
Charter till Thailand i juni

Se alla charterresor i juni

Charterresor i juni
Sista minuten-resor


Sista minuten-resor just nu