Publicerad 2 december 2015

Time Square

Så fort kvällen börjar att närma sig väller mer och mer folk in mot Time Square. Alla i väntan på “the ball drop”. Detta infördes redan 1906 och har varit ett återkommande inslag sedan dess. Att stå där och tillsammans med alla dessa människor ränka ner till det nya året och sedan se när “bollen” faller är magiskt. Men var beredd på en lång väntan om du vill få en glimt av bollen. Här köar folk redan tidigt på dagen. Läs mer om New Year´s Eve Ball Drop här.

Brooklyn Bridge Walk

Att promenera över Brooklyn Bridge är alltid en häftig upplevelse. På nyår kan du välja att promenera på egen hand eller att köpa en guidad tur. Här ifrån kan ni beskåda fyrverkerier från Central Park, Brooklyn, Staten Island och New Jersey. Du kommer också att kunna se ljusshowen som visas på Empire State Building.

Nattklubbar

Det pågår en mängd olika fester runt om på Manhattan. Många nattklubbar har speciella fester som du behöver köpa biljett till. Det finns en bra sida som listar olika event och nattklubbar, vad det kostar och hur du köper biljett. Läs mer på New Year´s Eve Central.

NYRR Midnight Run

Du som älskar att springa, här är loppet för dig. Klockan 23:59 börjar nedräkningen och 00:00 går starten av den cirka 6.4 kilometer långa banan. Samtidigt pågår ett spektakulöst fyrverkeri som lyser upp himlen. En dröm för alla löpare!Läs mer om Midnight Run 2015 här.

Flygbiljetter och hotell

Vill du fira nyår i New York är det hög tid att boka nu - för nyår 2016! Du behöver alltså vara ute i riktigt god tid, gärna ett år i förväg. Har du en riktigt tjock plånbok kan du även kika på flygbiljetter och hotell för att fira nyår i New York redan i år, 2015. Det finns fortfarande hotellrum kvar, men priserna är såklart dyrare just över nyår. Vad gäller flygpriserna är de inga fyndpriser direkt, räkna med runt 15 000 för en biljett tur och retur över nyår!

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din resa till New York:
Sök hotell i New York.
Sök flygbiljetter till New York.