NYC med tjejgänget

Karrokarro
Medlem sedan 2007, besökt 22 länder

Foto: karrokarro, medlem sedan 2007
Foto: karrokarro, medlem sedan 2007
Känslan du får när du hoppar ur din gula taxibil någonstans i Midtown på Manhattan är oslagbar. Pulsen på gatorna, röken från brunnarna och ljudet av de höga sirenerna från polisbilarna gör det klart att det är New York vi har hamnat i. Låt dig guidas till denna magiska stad av Reseguidens medlem Karolina alias Karrokarro.
Publicerad 30 augusti 2012

Mitt emellan alla höga skyskrapor griper stadens magiska filmvärld tag i dig och får dig att känna att allting är möjligt. Bli inte förvånad om du blir lika förälskad i staden som jag blev första gången vi sågs. The city lämnar ingen oberörd.

Här shoppar du bäst

Soho
Bege er till korsningen West Houston & Broadway och gå i riktning mot Canal street. Här hittar ni alla stora budgetkedjor såsom Forever 21, Topshop, Victoria´s Secret egen Pink butik, Sephora och mycket mer. Glöm inte att ta en avstickare in på både Prince & Spring Street som bjuder på underbar shopping. Alltifrån små vintageaffärer till dyra designerbutiker. En favoritbutik är Lf Stores där “rock meets hippie”. Gillar du den bohemiska stilen och Jeffrey Campell skor är den här butiken något för dig. De har många kändisar som ständigt bär deras kläder, bland andra systrarna Kardashian och före detta Victoria´s Secret modellen Chanel Iman. Det är svårt att komma ut tomhänt. Butiken ligger på Spring Street mellan Wooster och West Broadway. Det finns ytterligare en som ligger på Fifth ave, mellan 19 & 20 Street.

Lyxshopping
Den mest exklusiva shoppinggatan på hela Manhattan hittar du på Upper East side. Här kan du strosa runt i de fina kvarteren med Central Park som granne. Från korsningen Madison Ave / East 57, ända upp till 74 Street hittar du butiker som Cartier, Chanel, Lanvin, Céline och Hermés för att nämna några.

Här äter du bäst

Frukost
Favoritfrukoststället nummer ett är Le Pain Quotidien. Det mesta som serveras här är organiskt vilket avspeglas i inredningen. Här sitter du främst och samsas med andra new yorkers vid långbord i trä. Här hittar du alltifrån havregrynsgröt med färska bär till våfflor med sirap. Min personliga favorit är deras tartines med grillad kyckling och rökt mozarella. Passa på att avnjuta en pain au chocolate från deras eget bageri påvägen ut. Det här magnifika stället finns på 28 ställen på Manhattan, bland annat vid Bryant Park. Gillar du bagels ska du definitivt bege dig till Murray´s Bagels. De har flera gånger utnämnts till bästa bagelstället i stan. Utbudet är stort. Att välja bagelsort kommer att ta dig halva dagen. Det här stället känns så familjärt och mysigt att man vill återkomma om och om igen. Adressen hit är 6th Ave/West 13th Street.

Lunch/Middag
Ett besök på Sushi Samba i West Village kan jag starkt rekommendera. Detta är en japansk/brasiliansk restaurang som serverar sushi, men som även har andra spännande saker på menyn. Ett måste är att till förätt beställa in deras crispy taquitos och sweet corn kakiage shichimi som är deras signaturrätter. Mitt livs godaste måltid är intagen på detta ställe. Du hittar den här pärlan på 7th ave & Barrow street.

Nattmat
Den intar du definitivt bäst på Cafeteria i Chelsea. Den här restaurangen är öppet dygnet runt. Om det är belgiska våfflor du vill ha på vägen hem från krogen, ja då är det hit du ska gå. Men var beredd att stå i kö även klockan 5 på morgonen. Trendigt var ordet. Hit går man även gärna och äter brunch på helgerna och sitter på deras härliga uteservering och beskådar folklivet. Adressen är 7th ave/17th street.

Bakismat
Shake Shack har Manhattans godaste hamburgare. Perfekt flottiga och saftiga. Men beställ gärna två då de är ganska små och glöm inte att ta cheese fries till din hamburgare så är din måltid komplett. En av deras totalt fem restauranger på Manhattan hittar du vid Madison Square Park.

Hit går du för att roa dig

Rooftop bars för en god fördrink
Vad vore New York utan ett besök på en rooftop bar? I Midtown hittar du den största som heter 360 Fifth. Det är en riktig sommaroas som fullkomligt vimlar av tropiska palmer. Här har du utsikt över Empire och Chrystler building. Den här baren har öppet året runt tack vare sina värmelampor. Vart: 5th Ave/ East 34th Street. En annan favorit är Gansenvoort Hotel som ligger i The Meetpacking District. Deras rooftop bar Plunge erbjuder utsikt över Hudson River och New Jersey. Här tar man sig gärna en drink eller två och ser solen gå ner innan man fortsätter ut i natten. Mitt tredje tips är Le Bain at The Standard Hotel. Även den här ligger i The Meetpacking District. Du finner baren på 18:e våningen av The Standard Hotel, mitt emot klubben The Boom Boom Room. På sommaren kan man avnjuta ett par coctails på deras soldäck som är prytt med konstgräs och mjuka sittpuffar. Här har du en fantastisk utsikt över Downtown Manhattan och Hudson River. Om du stannar kvar längre framåt kvällen så drar nattklubben igång. Du hittar baren på W 13th Street/ Washington Street.

Nattklubbar
Ajna Bar & Tenjune
Gatan Little West 12 i Meetpacking district bjuder på två riktigt bra nattklubbar som heter Tenjune och Ajna Bar. Dessa ligger mittemot varandra. Ajna Bar är en asiatisk retaurang som är prydd med stora buddhastatyer. Den kallades tidigare Buddha bar. På kvällarna förvandlas stället till en nattklubb i stora utrymmen som spelar den senaste musiken. Tenjune bjuder på rnb och hiphop. Båda ställerna är två superfavoriter. Vart: Little West 12th Street / Washington Street.

Le souk, Greenwich village
En marockansk restaurang som förvandlas till ett riktigt harem på nätterna med vattenpipor på varje bord och en och en annan utspökad eldslukare eller trummis mitt i folkmassorna. När du kommer innanför dörrarna på Le souk möts du av en trappa i mörkt trä som är prydd i rosenblad och levande ljus som leder dig upp till övervåningen och nattklubben. Ett måste för de som älskar att dansa hela natten lång till heta rytmer. Vart: La guardia pl /Bleecker Street.

Hogs & Heifers, Meetpacking district
Här spelades delar av filmen Coyoute Ugly in, med tjejerna som dansar på bardisken. Gå hit och ta en öl eller en tequila och lyssna på rock. Glöm inte att beundra taket som är inklätt i Bh:ar som tjejer har donerat när de har dansat på bardisken topless. Kanske du också vill bidra till samlingen? Vart: Washington Street & West 13th Street.

Bästa utflykten att göra med tjejerna

Sex and the city tour
Finns det något mer tjejigt än att åka på en guidad tur runt Manhattan för att besöka ställen ur Sex and the city serien? Några av höjdpunkterna är bland annat ett besök till baren där Steve och Aidan jobbade. Här bör man avnjuta Cosmoplitans och samtidigt kanske kika in i porraffären Pleasure Chest där Charlotte köpte sin Rabbit. Min personliga favorit är när man stannar på Magnolia bakery och får köpa sig en cupcake. Godare cupcake finns inte på denna jord. Missa för guds skull inte detta ställe. Vart: Bleecker Street/West 11th Street. Det enda minuset för rundturen är att man inte besöker Carries trappa. Men vilket man lätt man göra själv då adressen är 66 Perry Street i West village. Bussarna går ifrån 5th Ave / East 58 th Street. Det går att boka biljetter i förväg på www.screentours.com.

Så tar du dig hit

Till New York kan du resa smidigt och lätt med reguljärflyg. Antingen direkt eller via till exempel Frankfurt eller Amsterdam. Flygtiden varierar beroende på flygväg men räkna med cirka 7 timmar. Från flygplatserna kan du välja att ta dig in till stan med taxi, buss eller tåg.


Flyg till New YorkHotell med minst tre stjärnor i New York