Höstens lyxigaste weekendstäder

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: iStock
Har du valt att stanna hemma även i sommar, då kanske det är på tiden att du unnar dig en resa med guldkant, här kommer några av våra favoriter.
Publicerad 8 augusti 2022

Vi tycker att du är värd en rejäl kickstart på hösten. Här ger vi dig våra lyxigaste tips i tre av Europas mest exklusiva städer. Alla priser är per person när två personer reser tillsammans.

London

Endast en timme eller två bort kan du frossa i lyx. Här finns det gott om femstjärniga hotell som bara väntar på att skämma bort dig och ditt sällskap på bästa sätt. Vill du stimulera dina smaklökar så till den grad att du aldrig vill äta någonting annat erbjuder London några av världens bästa restauranger. För den shoppingsugne med stor plånbok kan det nästan vara svårt att välja, här finns i stort sett alla stora designerbutiker att välja mellan, samt de större och mer kända butikerna som till exempel Harrods. På Bond Street, Carnaby Street och Sloane Street ligger märkesbutikerna på rad, så ladda plånboken och sätt på dig bekväma skor.

Vårt bästa restaurangtips i den lyxigare prisklassen:
The Ivy - Restaurangen som fullkomligt andas lyx. De exklusiva fönsterna, de lyxiga badrummen och den vackra baren - allt är otroligt genomtänkt. För en måltid utöver det vanliga prova gärna deras steak tartare, tonfisk-sashimi eller deras berömda Ivy Hamburger.
Flyg till London // Hotell i London // Weekendresor till London

Paris

En av världens mest romantiska städer som ofta syns i såväl amerikanska som europeiska filmer. Förutom gott om romantiska platser finns här också vansinnigt mycket lyx – i alla dess former. Frossa i märkeskläder på det som kallas “den gyllene triangeln”, som innefattar disktrikten mellan Champs-Elysees, Avenue Montaigne och Avenue George-V. Gigantiska Franck et Fils och Galeries Lafayette erbjuder också shopping på hög nivå. Lyxhotellen avlöser varandra och maten ska vi inte ens tala om. I det här landet blir du lätt bortskämd med smaskiga escargot, steak tartare och champagne och vin av högsta klass.

Vårt bästa restaurangtips i den lyxigare prisklassen:
På exklusiva Monsieur Bleu Palais De Tokyo kan du mycket väl få den bästa matupplevelsen någonsin. Med sitt läge alldeles intill Seine och Eiffeltornet är restaurangen mycket eftertraktad. Restaurangen har öppet från 12 till 02 och serverar allt från snacks och lunch till stora middagar med imponerande vinlista och meny. Inredningen med 10 meter i tak och en gyllene bar gör helhelskänslan mycket exklusiv. Här smakar allt gott, men fisken är något utöver det vanliga. Även servicen får högsta betyg.
Flyg till Paris // Hotell i Paris // Weekendresor till Paris

Rom

Även Rom är en mycket romantisk stad med många välkända platser som Colosseum, Spanska Trappan och Fontana di Trevi där Anita Ekberg en gång i tiden plaskade i fontänen. Staden andas historia, kultur och lyx. Den som vill kan må väldig gott och här finns flera riktigt bra hotell och restauranger. Den bästa internationella lyxshoppingen hittar du i närheten av Spanska Trappan, på Via dei Condotti och Via Borgognona. Trendiga boutiquer finns det gott om på Via del Governo Vecchio och är det konst och antikvitet du söker ska du bege dig till Via Giulia.

Vårt bästa restaurangtips i den lyxigare prisklassen:
Restaurangen La Pergola ligger i lyxhotellet Rome Cavalieri och är den enda restaurangen i staden som belönats med tre Michelin-stjärnor. Hit kommer allt från kändisar till kungligheter för att njuta av den utsökta maten. Välj mellan godsaker som hummer, lamm och scampi tartare.
Flyg till Rom // Hotell i Rom // Weekendresor till Rom

I Resguidens sökmotor hittar du fler resor och hotell:
- Alla hotell
- Alla reguljärflyg
- Alla lyxiga erbjudanden


Härliga weekenderbjudanden