Weekend i juni

Reseguiden
Reseguiden

En weekendresa passar alltid bra - i juni, kanske lite extra bra. Hela Europa är så där skirande grönt och bjuder på varmt väder, men inte heta temperaturer. Perfekt att strosa runt och upptäcka en ny stad.
Publicerad 28 april 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i juni till hela världen

Dubrovnik

Dubrovnik är en storstad belägen på en udde i Dalmatien i södra Kroatien. Den historiska hamnstaden ligger bara drygt 3 timmars flygresa från Sverige. Staden karaktäriseras av orangefärgade hustak i härlig kontrast till det azurblå havet. Här kan du utforska stadens spännande historia som också varit inspelningsplats för Game of Thrones. Promenera på den 2 kilometer långa stadsmuren med vacker utsikt över Gamla stan. I den gamla stadsdelen Stari Grad kan du ta linbanan upp till det 405 meter höga berget Srd vilket ger en fantastisk utsikt över Dubrovnik.
Alla resor till Dubrovnik

Berlin

Berlin har snabbt blivit en av de mest trendiga städerna i Europa och för de som är trötta på London och Barcelona är det hit man ska åka. Alexanderplatz med sitt TV-torn, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, East Side Gallery… Det är en stor utspridd stad med så mycket historia så påtaglig överallt. Ta en guidad cykeltur eller lokalbussen nr. 100 för att få en liten översiktlig idé om staden. Och se till att ta dig tid till shopping - t.ex. KaDeWe som är Berlins svar på Londons Harrods, gillar du mer vintage är det “Made in Berlin” som gäller och runt Hackscher Markt hittar du mängder med unika butiker och trendiga matställen och barer.
Alla weekendresor till Berlin

Riga

Här kan du kombinera kaféer och uteliv i toppklass med ett brett kulturutbud, bra shopping och kanske också strand och spa - allt till en rimlig peng. Direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn gör det snabbt och billigt att resa hit. Frihetsmonumentet är något du bör besöka liksom St Peterskyrkan, vars torn du kan ta dig upp i och få en fantastisk utsikt över staden. Shoppa i varuhuset Stockmann, med sina 4 våningar med allt från kläder till inredning eller ta en tur till shoppingcentret Centrs i stadens äldre delar. Ät en lunch på någon av alla uteserveringar vid Livutorget och avsluta dagen på nattklubb. Riga är känt för ett makalöst bra uteliv, med nattklubbar som serverar alkohol dygnet runt och en stämning som är svårslagen. Här finner du allt från små student-pubar till stora uteställen som sträcker sig över 6 plan. Om du hinner så ta tåget till Jurmala (40min) och slappna av på den vita sandstranden eller på ett av alla spa och kurbad.
Alla resor till Riga

Paris

Världens vackraste stad säger många, kanske det, definitivt en av de mest romantiska och fantasieggande och absolut Europa bästa stad för en weekend under våren. Att resa till Paris är som att kliva in i en målning eller en roman. Här finns förstås de stora kända sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren, men när du klarat av dem (eller hoppat över) så se till att njuta av staden som är är full av liv med sina uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker. I juni står de dessutom i full blom.
Alla weekendresor till Paris

Gent

Gent är en sprudlande studentstad, vegovänlig och med en av Belgien vackraste, medeltida stadskärnor. Här bjuds det på fantastiska kulinariska upplevelser, innovativa kulturella upplevelser, och en bilfri innerstad som gjord för att flanera runt och insupa stadens magiska atmosfär. En guidad kanalbåtstur är också ett utmärkt sätt att se staden - eller att hyra en cykel och trampa runt. Det finns t.ex. en karta på turistbyrån som visar all street-art som finns i Gent.
Alla resor till Gent

Malaga

Staden som gav världen Pablo Picasso fortsätter att inspirera och fascinera, här finns ett helt museum dedikerat till hans verk. Malaga moderna hamnområde kontrasterar fint mot historiska byggnader som den imponerande Katedralen. Lägg på möjlighet till bad, värme och mat i världsklass så är receptet på ett perfekt resmål definierat. I den moderna delen av hamnområdet finner du museer, restauranger och underhållning. Vid stadens strand, La Malagueta, kan du ta en paus från upptäckandet i en strandstol eller i skuggan av ett träd för att sedan avsluta dagen i Pedregelejo, där nattlivet är extra hett - här kan du besöka hippa barer och nattklubbar.
Alla resor till Malaga


Weekend i juni