Charter i februari

Mirreli
Reseguiden, besökt 33 länder

Foto: Shutterstock
I februari är det fortfarande mörkt och kallt i Sverige. Samtidigt är det månaden då landets sportlovsveckor infaller. Perfekt för skolbarnsfamiljen att komma iväg till ljuset. För dig som reser utan barn är tipset att undvika resor under dessa veckor då priset generellt ligger lite högre den här tiden.
Publicerad 12 januari 2023

Är du ute efter sol och värme tipsar vi här om resmål med skön sommarvärme. Välj att söka bland alla resmål eller läs våra tips nedan. Vi jämför alltid alla charterarrangörernas olika resor, allt för att du skall kunna hitta rätt resa till rätt pris.

Alla charterresor i februari

Resmål upp till 22 grader

Vinterns resmål gäller fortfarande och söker du behaglig värme, ungefär som svensk sommar, är det till något av dessa resmål du ska åka.

Kanarieöarna

Vinterns mest populära resmål är år efter år Kanarieöarna. Vi svenskar verkar aldrig tröttna på den spanska ögruppen utanför Afrikas kust, som kan locka med härlig sommartemperatur när det är vinter här hemma. Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa har alla behaglig värme året runt. De är dessutom perfekta resmål för oss svenskar som vill ta en vecka semester utan att flygtiden blir för lång. Gran Canaria har varmast väder med temperaturer upp emot 22 grader, medans de andra öarna har en medeltemperatur på cirka 17-19 grader på dagarna. Puerto Rico på södra Gran Canaria är ett av öarnas mest solsäkra resmål och oftast det med högst temperatur. Ska du åka under februarilovet så tänk på att boka resan i god tid då dessa veckor snabbt blir bokade.
Charter till Kanarieöarna i februari

Egypten

De mest populära resmålen i Egypten ligger på Hurghadakusten och här råder behagliga vintrar. Både Hurgadakusten och Marsa Alam-kusten har väder som påminner om den svenska sommaren. Temperaturen når ofta upp till cirka 22 grader och en fördel här är att det regnar väldigt sällan. På natten kan temperaturen sjunka till runt 9 grader, så ta med en extra tröja eller jacka. Vattentemperaturen ligger på mellan 19 och 22 grader. När du reser hit så inkluderar ofta arrangörerna all inclusive och hotellen håller generellt en bra standard. För barnfamiljen går det egentligen bra att åka till i stort sett vilken charterort som helst. I Hurghada är det mer genuint egyptiskt folkliv medan Sharm-el-Sheik är mer en ren turistort. Snorklingen i Egypten är fantastisk vart du än åker men paradiset sägs vara Dahab och Marsa alam.
Charter till Egypten i februari

Jordanien

Jordanien är ett eldorado för den historiskt intresserade resenären som även vill njuta av sol och bad i Röda Havet. Utflyktsmål som den legendomspunna ruinstaden Petra och de mäktiga ökenklipporna vid Wadi Rum ger resenären stora upplevelser. Aqabaviken med badorterna Aqaba och Tala Bay har ett skönt klimat i februari med runt 17-20 grader och få regndagar. I havet är temperaturen cirka 18 grader. Det kan även här vara bra att ta med sig en extra tröja eller jacka då det på kvällen och natten kan sjunka till runt 11 grader.
Charter till Jordanien i februari

Marocko

Ett unikt resmål där det råder en färgsprakande blandning av gammalt och nytt, öst och väst. Marocko har många populära badorter och det finns därför ett stort antal flygplatser i landet, nästan varenda stad har en egen flygplats. På resmålen Agadir, Marrakech och Taghazout är temperaturen ungefär densamma i februari med en medeltemperatur på 19-21 grader. Havstemperaturen i Agadir och Taghazout ligger runt 16 grader, så se till att boka ett hotell med uppvärmd pool om du är sugen på att bada. Ha gärna något varmt med dig till kvällarna då temperaturerna sjunker ner till 6-7 grader.
Charter till Marocko i februari

Resmål mellan 22 till 28 grader

För att få lite varmare väder och havstemperaturer över 20 grader behöver du åka lite längre bort och gärna vara borta i två veckor.

Kap Verde

Kap Verde är ögruppen utanför Afrikas östkust med solsäkert och varmt klimat året runt. Sal och Boavista är de vanligaste öarna att besöka. Sal är det mest turistutvecklade resmålet på Kap Verde. Den här platta ön lockar framförallt med den populära badorten Santa Maria. Hit åker du för att koppla av i en solstol på de gyllengula och breda sandstränderna, dessutom är det lätt att få tag på en egen ostörd plats. Maten domineras av nyfångad fisk och skaldjur och nationalrätten heter Cachupa som är en stuvning på bönor, fisk eller ris.
Flygtiden hit är runt 7,5 timmar och flera arrangörer har numera resor hit. Här kan du förvänta dig kristallklart vatten och långa, fina sandstränder. Det blåser ofta här och dagstemperaturen brukar ligga runt 24 grader mitt på dagen i februari. I havet är det 22 grader vilket betyder att det är badvänligt. På kvällarna och nätterna håller sig temperaturen kring 18 grader. Det regnar sällan, dock kan det vara blåsigt.
Charter till Kap Verde i februari

Förenade Arabemiraten - Dubai och Abu Dhabi

Dubai har blivit ett riktigt populärt resmål, speciellt under vinterhalvåret. Det tar bara sex timmar att flyga dit, tidsomställningen är futtiga tre timmar och här finns bokstavligen allt mellan himmel och jord. Du kan shoppa i gigantiska varuhus, åka skidor inomhus, sola och bada på långa stränder, äta god mat och bo på hotell som generellt håller en mycket hög standard. Många väljer att bo vid Dubai Marina, som har ett långt promenadstråk,kantad av restauranger och affärer. På kvällen tävlar de glittrande skyskraporna om din uppmärksamhet. Ps. Bästa upplevelsen är att se marinan uppifrån någon av dessa skyskrapor. Under dagarna badar du med fördel vid JBR beach som troligtvis är den mest kända i Dubai. I Dubai och Abu Dhabi är temperaturen i februari runt 24 grader på dagen och 21 grader i vattnet. På kvällar och nätter sjunker temperaturen ner till 14 grader. Några enstaka regnskurar kan förekomma under februari.
Charter till Förenade Arabemiraten i februari

Hett i februari – minst 28 grader

Vill du få riktigt varmt väder med ljumna nätter och badvänliga temperaturer i havet? Då får du bege dig längre bort, och gärna vara borta i minst två veckor. Här är resmålen med minst 28 grader på dagarna.

Mexiko

Till Mexiko kan du åka året runt och nästan alltid räkna med temperaturer över 30 grader. Det är dock under våra vintermånader som det regnar som minst i Mexiko. När du reser på chartersemester hit kommer du till Riviera Maya, ett område längs den karibiska kusten. Du landar på den internationella flygplatsen i Cancun och därifrån är det allt från 20 minuter till två timmar att köra till hotellet, beroende på var du valt att bo. Mexiko lockar med kritvita stränder, spektakulär snorkling, mystiska grottor, god mexikansk mat och en snitttemperatur under februari på 30 grader under dagarna och 18 grader på nätterna. I havet är det 25 grader varmt, alltså en riktigt skön badtemperatur. I snitt regnar det cirka 7 dagar i februari.
Charter till Mexiko i februari

Maldiverna

Maldiverna förverkligar drömmen om barfotalyx på en tropisk paradisö. Små palmbevuxna korallatoller med avslappnade lyxhotell inbjuder till romantik, dykning och stillsam läsning av böcker i hängmattan. Sightseeing och kultur finns det däremot inte mycket av. De aktiviteter som finns sker på havet. Maldiverna räknas som en av världens bästa dyk-platser. Prova dykning, snorkling, fiske eller ta en tur till en öde ö med träbåt där du blir avsläppt med en picknick-korg för att sedan bli hämtad senare på dagen. I februari är det få regndagar och medeltemperaturen ligger på 30 grader. I havet kan du njuta av 29 härliga grader och på nätterna är det 24 grader. Det krävs alltså ingen tung packning när du ska resa till Maldiverna.
Charter till Maldiverna i februari

Thailand

Thailand är ett land som som vi har lärt och att älska och längta till och charterutbudet hit är stort. Här finns det verkligen något för alla- oavsett om du vill bo på en paradisö med bara några få hotell utan många faciliteter, eller om du vill bo på en familjeresort med skandinavisk barnklubb och all inclusive. I februari har i stort sett hela Thailand ett varmt och härligt klimat. Temperaturen dagtid är runt 33 grader. På kvällarna och nätterna är det sköna 24 grader. Behöver du svalka dig? I havet är det hela 27 grader, skönt men inte speciellt svalkande! Det kommer knappt något regn under februari så passa på att njuta.
Charter till Thailand i februari

Sri Lanka

Nu har de otroliga sandstränderna på Sri Lanka hamnat i resebolagens turlistor igen. Här är det härligt varmt året runt och du kan sola, dyka eller upptäcka natur och kultur.Sri Lanka är en önation som ligger sydöst om Indien. Huvudön är ungefär lika stor som Irland till ytan. De bästa sandstränderna finns längs sydvästkusten och badorter som Bentota och Negombo. De är också här som huvudstaden Colombo ligger. De centrala delarna av Sri Lanka är fyllda av teplantager, bergskedjor, vattenfall och vacker natur. Överallt på ön så kan du se spår av dess långa historia i form av gamla tempel och palats.Temperaturen i februari ligger på runt 32 grader mitt på dagen och kvällarna bjuder på behagliga 22 grader. Du kommer inte heller frysa i vattnet som levererar runt sköna 29 grader.
Charter Sri Lanka i februari

Planera din resa i februari på Reseguiden

Sök charter- och paketresor i februari
Sök resor med all inclusive i februari
Fler tips och guider på Reseguiden.se/tips

Se fler väderguider

Var är det varmt i december?
Var är det varmt i januari?
Var är det varmt i mars?
Var är det varmt i april?


Charter i februariChartererbjudanden