Oman

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Oman Asien

På världens soligaste plats hittar vi arabiska pärlan Oman där öken möter paradisstränder i en perfekt kombination av spännande historia och modern kultur.

För dig som saknar sol och värme under svenska vinterhalvåret är Oman det perfekta resmålet. Här skiner solen tio timmar om dagen och sandstränderna skimrar vackert vid havet i värmen som nästan aldrig är nere under 30 grader. Du kan bada, dyka bland koraller eller åka ut med båt och titta på havssköldpaddor och delfiner. Salalah och Mirbat är två fantastiska semesterorter för dig som vill slappna av och njuta av det underbara vädret. Längs den långa kusten finns mycket att se när du är sugen på en upptäcktsfärd. Oman har en historia som går långt tillbaka i tiden och i städerna finns palats, torn och moskéer som alla berättar något om det förflutna. Maten i Oman är inspirerad från bland annat Egypten och Marocko och består därför av mycket kryddstarka rätter. På många caféer kan du prova både vattenpipa och ”qahwa” som är Omans eget kaffe. När mörkret sedan sänker sig är en tripp ut i öknen verkligen att rekommendera. Åk på en guidad tur, övernatta under stjärnhimlen med en sprakande brasa vid din sida och du kommer uppleva exotiska och spännande Oman på allra bästa sätt.

Hyrbil över gräns.

Oman Brassen, 1 feb. 2017
Updaterad av Baban för 10 veckor sedan
4
Hej på er ! Undrar ifall någon vet eller har erfarenhet av att köra hyrbil från Förenade arabemiraten till Oman. Får man köra över gränsen i hyrbil, godkänns det av biluthyrarna? Kostar det extra att ta med bil över gränsen? Något annat som kan vara bra att tänka på? Hoppas att någon vet.

mellanlandning

Oman Mamareta, 11 jan. 2019
Updaterad av Mamareta för 40 veckor sedan
0
Vad gäller vid mellanlandning i Oman om man har narkotika klassad medicin med sig? Jag kommer att ha ett intyg från läkaren med mig. Och stämmer det att man inte får ha med sig alkohol ens om det är plomberat på flygplatsen där resan startat och man ska flyga vidare? Har försökt hitta svar men ...

Resa till salalah

Oman Veronicaolsson, 9 aug. 2018
Updaterad av Veronicaolsson för 1 år sedan
0
Funderar på att åka till samalah jan. Eller ska man åka till annat ställe i Oman? Om man bor på något av de större hotellen, kan man själv ta sig in till stan med taxi för att äta/strosa på kvällen?

Klädsel kvinnor? Genomskinligt? Kort ärm?

Oman Emsv, 26 feb. 2014
Updaterad av Lisanilsson för 5 år sedan
4
Jag har läst om kvinnors klädsel men inte hittat svar på om jag kan ha en top på mig? T-shirt med kort ärm alltså som precis täcker axeln? Hur är det om jag har ett linne och en blus över som är vit och i tunt tyg, kanske lite genomskinligt? Jag vill klä mig rätt och inte packa ner fel grejer, ...

Hilton Salalah

Oman Monar, 6 jan. 2014
Updaterad av Monar för 5 år sedan
0
Jag åker till Oman om två dagar och ska bo på Hilton med mina två tonåringar. Det jag undrar är lite om hur ni har gjort med dricksen. Ger man dricks på hotellet? Och hur är det med shopping, utflykter o sånt?

Vatten och läsk?

Oman Ninni73, 17 dec. 2013
Updaterad av Ninni73 för 5 år sedan
0
Hur är det på hotellena på Oman, är man tillåten att ta vatten och läsk utifrån hotellet (har läst att det är dyrt på hotellet och många som säger att man köpa dom utanför hotellet mycket billigare) eller måste man" gömma" dom när man kommer till hotellet? Vi tänkte träna lite och då går det mycket ...
camels
Foto: agnelm
Båtfärd i "Österns Norge" i Musandam, Oman
Foto: gun
så underbara bad här
Foto: elgona
dressyr
Foto: elgona
None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock
Flamingos vid lagun
Foto: wigek
Soluppgång i öknen
Foto: wigek

Planerar du en resa till Oman?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.