Mastercard i uttagsautomater

Av Sussi62
9 nov. 2012 09:05
Visningar: 802
Hej!
Har en fråga ang. uttagsautomater i Oman.
I Solresors info om Oman står att Mastercard inte fungerar i de flesta uttagsautomater i Oman. Stämmer det verkligen?
Om jag kollar på Mastercards sida för globala uttagsautomater, ska det finnas 16 st i Salalah och enligt omantourism.se ska Mastercard fungera i alla automater som ägs av Oman National Bank.

Är det någon som varit där nyligen som vet hur läget är?
9 nov. 2012 15:53
Hej!
Har övervintrat på egen hand, i Salalah varje år sedan 2006 och har aldrig haft problem med uttagsautomater. Har däremot hört genom andra gäster att Solresor inte alltid är helt uppdaterade och detta gäller även guiderna på plats.
Njut av ett härligt land.
lisa
Av Sussi62
12 nov. 2012 07:12
Hej och tack för ditt svar!
Tänkte bara fråga om du eller någon annan av ditt resesällskap använde Mastercard då. Enligt informationen skulle det inte vara något problem att använda andra kort t ex Visa.

Hur tar man sig lättast runt i staden? Är det taxi som gäller?
Har du några tips på trevliga platser att besöka i stan?
Och hur är prisnivån t ex på restauranter?
Av Maya68
7 feb. 2013 15:27
På hotellet Crowne Plaza funkar bara Visa i automaten men i receptionen (rumsräkningen) funkar Master Card också. I entren till Lulus Hypermarket finns två uttagsautomater som även hanterar Master Card.
Medlemmen har tagit bort svaret
22 feb. 2013 19:17
Du åker bäst och billigast med taxi. Gör upp priset i förväg. Det finns massor av taxis utanför Crowne Plaza. De kan även vänta i Salalah medan du handlar eller äter. Man gör då upp priset för t.ex 3 timmar.