Stöd Ukraina

Mli83

Kön / Ålder
Kvinna, 40 år
Bor i
Karlshamn
Restyp
Japansk fototurist
Sysselsättning
Jobbar
Civilstatus
Fri som en fågel
Besökta länder
17
Profilsida skapad
2007-06-05
Senast online
10 år sedan

En gång blev jag kallad en drömmare, en liten flicka som levde i en fantasivärld och som inte gjorde något vettigt av mitt liv. Dessa ord kom från min väldigt optimistiska far som jag idag sagt upp kontakten med men som jag i tid och otid låter påminna på ett eller annat sätt, att drömmarna jag lever i förverkligar jag också. Vad är det för mening att drömma om man aldrig låter det bli verklighet?

Min första dröm besannades år 2004 när jag åkte till USA då med min mormor som med andningssvårigheter och en snorig näsa försökte besegra den krokiga gatan Lombard Street i San Francisco innan vi tog planet till San Diego för att hälsa på lite vänner. Det var väl inte direkt den ultimata drömmen men USA fick jag i alla fall uppleva. Och jag blev fast!

2005 åkte jag och en gammal kompis från Portugal till New York. Staden som hänförde mig och som fick sig en plats i mitt hjärta med allt vad den erbjöd. Hit skulle jag återvända.

2006 besannades den största drömmen när jag och en internetkompis slog oss samman, hyrde en bil och tog oss från Los Angeles och runt Californien och Nevada för att avsluta semestern med efterfest på Oscarsgalan och en titt inne hos Jay Leno.

2007 drog jag till Afrika, närmare bestämt Senegal och Gambia och det var en resa som berörde mitt hjärta mer än något annat ställe. Möjligheten att få bo hos lokalbefolkningen långt bort från turisterna var och är fortfarande något som jag aldrig kommer glömma. Jag kom hem med presenter till tusen men mest av allt kom jag hem med en helt ny familj och nya vänner!

2007 avslutades med en resa till New York där julshoppingen var hektisk och Central Park var lika vackert som första gången jag var där!

2008 besannades ingen dröm men planerna smiddes inför resan 2009.

2009 Thailand, Kambodja, Vietnam, Borneo och Malaysia tillsammans med en före detta klasskamrat. Två och en halv månad på resande fot. Helt underbart. (läs bloggen)

2010 Efter att ha fått ställa in vår bokade resa till New York pga vulkanutbrottet på Island så bokade vi om och begav oss dit en vecka innan jul istället. Det var jag och min mamma. En resa som min mormor bjöd oss på men som hon aldrig hann se oss uppleva. (saknad) Blev massor med julklappar och en chans att guida runt mor min i staden som jag älskar. Snart återvänder vi.

2011 Weekend i Amsterdam tillsammans med en barndomskamrat som jag bara för några år sedan återupptog kontakten med. Amsterdam är vackert!

Nu smids planer inför nyår och i vår blir det New York för fjärde gången!

Mli83s besökta platser
Resealbum  (Visa alla 2 album)
En resa i Thailand, Kambodja, Vietnam och Malaysia. Tips på boende, priser etc...
14 apr 2009|Backpacking
1
Bilder  (Se alla 497 bilder)
Mli83
Mli83 skriver blogginlägget "Dag 36 - Kuala Lumpur "Farväl Langkawi"":
Tisdag 24 februari 2009 – Langkawi Efter en helvetesnatt utan någon vidare sömn så är det dags att rensa väskan det första jag gör. Min mardröm är att kackerlackan ska vara kvar därinne och att den nu lagt ägg där, redo att förstöra semestern för all framtid. Varenda pinal och klädesplagg åker ut och när jag inser att den är tom på äckliga insekter eller vad dessa varelser kan räknas som så pac...
6 november 2011 12:09 - Anmäl
Vänner
Våra boenden i Vietnam
Vietnam är ett vackert land, det vi såg. Vi besökte bara huvudstaden och trots avgaser och mopeder till förbannelse så hade det sin charm med lummiga parker och stora marknader. En dagsutflykt på flod...