Mauritius

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Mauritius Afrika

Det finns mer än 15 mil med perfekta vita sandstränder inom några minuter med bil och vattnet är varmt och kristallklart året runt.

Ön Mauritius ligger mitt ute i Indiska oceanen, ungefär 70 mil öster om Madagaskar. Det är den största av öarna i önationen med samma namn.
Här råder perfekt och varmt klimat med 27-29 grader under januari-februari och ca 20 grader under kallaste månaderna i juni-juli. Havet är också härligt varmt, det är stabila 22-27 grader under året.
Stränderna på Mauritius är galet paradisiska med kritvit sand och laguner som är skyddade bakom ett av världens största korallrev.
De här sandstränderna täcker 150 kilometer av kusten så det är inte svårt att hitta några meter paradis du kan ha för dig själv.
De största resmålen på Mauritius är huvudstaden Port Louis, Blue-Bay i sydväst och Grand Baie på nordkusten.
För dig som vill variera dagarna i solen med aktiviteter så finns det massor att göra på ön. Det finns en sevärd botanisk trädgård, ett akvarium, havsfiske och romdestillerier för studiebesök.
Naturen på Mauritius är fantastiskt vacker med både berg och regnskogar. Det finns stora naturområden som är skyddade och som du kan upptäcka till fots eller med safari.
En av världens mest färgglada naturformationer finns på sydvästra Mauritius. Sanddynerna här heter Terres des sept Couleurs, ”sjufärgsjorden” på svenska, och består av ett antal olikfärgade geologiska sandlager. Här är sanden färgad både röd, brun, lila, grön, blå, lila och gul. Besökarna får inte gå omkring i sanden men det går att köpa små färgglada sandfyllda provrör i souvenirbutiken.

Kostnad /fickpengar
Mauritius Sonyajacobsson, 29 juli 2017
Updaterad av M4sta86 för 8 veckor sedan
76
Hej Bokat resa till Mauritius i feb 18 . Har försökt få ett grepp om kostnadsläget för att äta och dricka på restauranger som INTE tillhör hotellet. Vi vet att mat och dryck på stora flådiga hotell är dyrt men vi kommer bo i grand bai med frukost och äta ute om kvällarna på andra ställen än ...
Mauritius om 3v
Mauritius M4sta86, 2 jan. 2019
Updaterad av Misslundberg för 8 veckor sedan
7
Drar till Mauritius om 3v lite drygt. Vad bör man se när man är där? Kommer stanna 2v.. Planerna är att simma med delfiner, besöka Chamarel waterfalls, 7 colored earth, Ile auf Cerfs osv
Korall och sten långt upp på stranden???
Mauritius Louise_j, 3 jan. 2019
Updaterad av Lisanilsson för 13 veckor sedan
2
Hej! Vi är en familj på 4 med två tonåringar som ska till Mauritius till sommaren. Men problemet är att vi vet inte till 100% vart v8 ska bo, det sm är bestämt är 6 nätter på Reunion (inte mauritius men vi flyger dit också) sedan 5 nätter på ett hotell i Le Morne sedan är det blankt. Vi har ...
Laktosfria alternativ
Mauritius M4sta86, 13 jan. 2019
Updaterad av M4sta86 för 18 veckor sedan
2
Är det någon som vet om restauranger osv erbjuder laktosfria alternativ? Och om det finns laktosfri mjölk att köpa i affärer?
Väder i januari
Mauritius Jannicap, 4 jan. 2019
Updaterad av Jannicap för 20 veckor sedan
0
Hej! På måndag 7/1 åker vi till Grand Baie, Merville beach hotel. Vi funderar på om det regnar varje dag i januari? Enligt väder-appar gör det tyvärr det, men stämmer det? Du som varit där, hur var ert väder? Snart härlig semester!
Finns det bara lyxresorter????
Mauritius Louise_j, 25 dec. 2018
Updaterad av Louise_j för 21 veckor sedan
9
Ska på semester till sommaren, flyga till Mauritius sedan över till Reunion tillbaka till mauritius och sedan hem. Men problemet är vart ska vi (min familj) bo? Och hur? Har kollat lite på hotell men har inte lust att betala 20 tusen kr/natten men har någo; tidigare erfarenhet?
None
Foto: friss
Mauritius dyk!
Foto: sultana
Fina Fisken
Foto: olazaboz
Flyter som korkar
Foto: olazaboz
Utsikt, Mauritius
Foto: callekin
Myggbesprutning
Foto: cina
Indiska Oceanen
Foto: sperlbauer
Flic en Flac
Foto: manuel
None
Foto: moniq
Pamplemousse trädgården
Foto: moniq
None
Foto: manuel
Strandfynd
Foto: brigitta

Planerar du en resa till Mauritius?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.