Lanzarote

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Lanzarote Kanarieöarna, Europa

Det härliga klimatet gör att Lanzarote länge varit en favorit för svenska soldyrkare. Här finns flera badorter med sandstränder, bra dykning och massor av sevärdheter.


Ön har ett mycket stabilt klimat med temperaturer på ca 22-25 grader under vintern och 25-30 grader på sommaren. Det är också mycket varmt i vattnen runt Lanzarote, vilket lockar hit många dykare. Vattnet är också mycket klart med sikt på 25-30 meter och ett rikt djurliv med över 500 olika arter.

Bebyggelsen på Lanzarote skiljer sig mycket från de övriga Kanarieöarna och är mycket mer diskret och harmonisk med naturen. Det här beror mycket på den lokale arkitekten och konstnären César Manrique. Många av öns mest sevärda byggnader skapades av honom. Hans studio är i dag ett välbesökt museum.

En tredjedel av Lanzarote består av ett öde vulkanlandskap som utgör nationalparken Timanfaya. Här förstördes stora delar av öns byar när över 100 vulkaner hade utbrott i början av 1700-talet. Det här är ett så månlikt landskap att NASA skickade hit Apollo 17:s besättning när de skulle träna inför sin månresa.

6tim
Flygtid från Stockholm

Lanzarote

Spanien Gustaf13, 12 jan. 2017
Updaterad av Gustaf13 för 2 år sedan
0
Hej, Reser tillsammans med en vän till Puerto del Carmen 16/1-23/1 -17 Behöver lite tips på vad vi kan göra? Sevärdheter? Restauranger? Uteliv? Utflykter? Fler som ska dit? Glad för alla tips man kan få! :)

Teneriffa vs Lanzarote

Spanien Wallis77, 8 apr. 2016
Updaterad av Wallis77 för 3 år sedan
0
Vi avser åka i augusti 2 vuxna som vill bada utan att trängas..:) medföljer även två tonårssöner på 15 och 17 år- Vad är att rekomendera ? Ingen i familjen är några festprissar utan vill bada ,mysa ,äta gott.

Lanzarote i November

Spanien Emma1996, 3 maj 2015
Updaterad av Floridasidan för 4 år sedan
3
Hej! Jag ska till Lanzarote i slutet av November, jag ska bo i Puerto del Carmen, är det någon som vet hur vädret brukar vara där då? :) Sen undrar jag även om någon vet några bra utflykter och sevärdheter där? :) ... Floridasidan: Håller med, hyrbil ger ju mycket mer frihet att göra och ...

Resa till Lanzarote eller Fuenteventura?

Spanien Gillan, 22 jan. 2014
Updaterad av Floridasidan för 5 år sedan
1
Vi är ett par lite drygt 50 år som ska åka över nyår 2013/2013 till Lanzarote eller Fuenteventura. Vi har varit på Gran Canaria och Teneriffa och tänkte nu se någon av de andra öarna. Vi vill gärna bo på ett hotell inte mer en tvåvåningar med lite uppvärmd pool. Alltså inget jättekomplex. Det ...

Direkt till Lanzarote med Norwegian

Spanien Sierra, 6 okt. 2013
Updaterad av Desires för 6 år sedan
1
... flera fina stränder utmed strandpromenaden. Och Lanzarotes allra finaste stränder, de berömda naturreservatsklassade Papagayostränderna, är belägna bara några kilometer bort. Playa Papagayo är mest känd av de fem finkorniga sandstränderna, den intilliggande Playa del Pozo är lite mindre men ...

Hotell Lanzarote

Spanien Jonas66, 2 mars 2013
Updaterad av Babbo för 6 år sedan
1
Hej! Funderar på att åka till Lanzarote i slutet på april. Vill ha tips på bra strand och (prisvärd) lämpligt hotell. Vi skulle oxå kunna tänka oss Teneriffa och då gäller samma fråga som ovan. Slutar med frågan som kanske skulle vara först, vilka av dessa öar skall man välja i slutet av ...
Kvällsljus
Foto: ylda
None
Foto: mariellelothman
Ljus är lika med liv
Foto: sonoio
 Vackra vita hus
Foto: veiken
En strand i min smak
Foto: sonoio
None
Foto: angie72
La Geria
Foto: babbo
Graciosa
Foto: hildebergsanders
Playa Mujeres
Foto: babbo
Vy mot la Graciosa
Foto: veiken
Papagayo
Foto: immi
Ensam tidigt på morgonen
Foto: veiken

Planerar du en resa till Lanzarote?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.