Israel

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Israel Asien

Israel utropades först 1948 som en egen stat. Detta relativt nya land har mycket att erbjuda, som de religiösa och bibliska städerna Jerusalem och Betlehem samt Döda Havet

Jerusalem är kanske den stad i världen som har störst religiös betydelse för flera religioner. Här hittar du Tempelberget som är helgedom både för muslimer och judar, det är vid Tempelberget som klagomuren finns och Golgata med Jesus gravplats ligger också i närheten. Staden Betlehem sitter nästan samman med Jerusalem men ligger på palestinskt territorium. Här finns både Födelsekyrkan byggd av Konstantin den Store och Hieronymus Grotta där Bibeln sägs blivit översatt till latin. I norra Israel ligger den stora sötvattensjön Gennesaret. Runt sjön sägs Jesus ha utfört många predikningar och även gått på vattnet. Jordanfloden förbinder Gennesaretsjön med Döda Havet, som har 33 % salthalt. Här är populärt att bada då salterna sägs ha en läkande kraft och runt sjön finns flera kuranläggningar.
I moderna Tel Aviv finns marknader, shopping, god mat och en lång sandstrand. Staden har en mer europeisk känsla och har blivit en mycket attraktiv stad att åka till. I södra Israel ligger turistorten Eilat vid Röda Havet, och här kan du snorkla och dyka ner till de fina korallreven.

Tips och råd med agendan
Israel Blibla94, 8 maj 2019
Updaterad av Blibla94 för 1 vecka sedan
0
Hej, Åker början på augusti till Tel Aviv. Blev mer spontant. Finns gott om tid att planera in tänker jag. Är borta totalt 11 nätter. Landar på förmiddag och åker hem vid 22 tiden. Hjälp mig skräddarsy ett fullspäckat agenda. Tanken är att göra så mycket så möjligt. Åker dit som ensam ...
Israel till Jordanien
Israel Joseefine, 27 apr. 2019
Updaterad av Vittjarn för 3 veckor sedan
2
Hej, reser till Israel i sommar och och funderade på att åka över till Petra 2 dagar . Vet ni hur man bära sig åt ? Eller kan man lösa de på gränsen ?
Finns inga charterresor från Sthlm till Eilat eller Aqaba???
Israel Gmariah, 7 feb. 2019
Updaterad av Daquiri för 14 veckor sedan
1
Vi vill åka till Eilat eller Aqaba på charter, men hittar inga resor dit. Verkar jätteskumt. Enda sidan som har är Momondo med restider på 17 h typ och det känns ju inte så lockande. Någon som känner till något bolag som säljer charter till dessa resmål med rimliga restider och priser?
Svensk guide jerusalem
Israel Annakajsalotta, 17 sep. 2018
Updaterad av Annakajsalotta för 34 veckor sedan
1
Hej! Vi ska under höstlovet besöka Jerusalem och eftersom våra barn inte är så bra på engelska än så skulle vi mer än gärna få tips på en bra svensktalande guide i Jerusalem! Alla alla tips mottages gärna!
Gräns mot jordanien
Israel Xeed, 12 aug. 2018
Updaterad av Xeed för 39 veckor sedan
2
Hej, Någon som vet vad det egentligen kostar att passera gränsen mellan Eilat och Aqaba? Har fått bud på att det kostar $60USD i visum avgift och $65USD för gräns skatt för att ta sig in till Jordanien? Omsatt i svenska kronor borde det bli med en växlingskurs på ~9kr per dollar en kostnad på ...
Säkerhet Tel Aviv
Israel Sven93, 9 juli 2018
Updaterad av Vittjarn för 44 veckor sedan
3
Jag funderar på att boka en resa till Tel Aviv med vänner men är lite bekymrad över säkerhetsläget. Någon som varit där nyligen som kan berätta? Behöver man tänka på något särskilt eller är det som att åka till vilkenstad som helst? Är det dumt att åka just nu? Och hur är säkergrten i ...
Döda havet
Foto: shanti
Petruskyrkan
Foto: romha
Vår i Eilat
Foto: daveek
Dalgångs vandring
Foto: daveek

Planerar du en resa till Israel?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.