Hitta hyrbil i Billund, Danmark

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Billund


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Billund heter Billund Airport och ligger 3 km norr om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med lokalbuss 143 eller 43 (19 DKK).

Det här är Billund

Den danska staden Billund på södra Jylland besöks årligen av miljontals personer trots att man bara har 9 000 invånare. De allra flesta besökarna kommer hit för att besöka nöjesparken Legoland men här finns även vattenparken Lalandia och i närheten ligger även lejonparken Givskud Zoo. Den bästa perioden för ett besök till Billund är under de varmare månaderna april – oktober.

Hitta billigt boende i Billund

Det är mycket svårt att hitta billigt boende i Billund. Ett dubbelrum kostar ca 700 DKK/natt under lågsäsong och från ca 800 DKK under högsäsong. Eftersom det bara finns ett dussintal hotell i Billund är de ofta fullbokade under högsäsong, ett alternativ är då att bo i Århus (10 mil norrut) eller Vejle (3 mil österut).

Så tar du dig runt i Billund

Centrala Billund är inte större än att du kan ta dig från ena änden till den andra med några minuters promenad. Om du bor på Hotel Legolands behöver du ingen transport för att kunna ta dig till nöjesparken eftersom hotellet delvis ligger inne på själva området.

Så hittar du bästa shoppingen i Billund

Den största butiken i Billund är Lego-butiken på Legoland. Det finns mycket få butiker i centrala Billund, bara kiosker och livsmedelsbutiker. De närmaste större städerna med stort shoppingutbud är Kolding och Vejle.

Bästa budgettipset för Billund

Om du planerar att ta bilen till Legoland så kan du ofta boka förmånliga paketpriser med Stena Line där både färjeturen, hotellrum och inträde ingår.

Billund Västjylland, Europa