Hitta hyrbil i Hamburg

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Hamburg

Storstaden Hamburg har 4,3 miljoner invånare (2010) och är en av Europa viktigaste hamnstäder. En stor andel av turisterna är i Hamburg för ett kortare dags- eller weekendbesök. Flera områden i staden är sevärda för sin arkitektur, bland annat stadsdelen Speicherstadt med många nygotiska lagerbyggnader av tegel. De mest besökta attraktionerna i Hamburg är Hagenbecks djurpark och miniatyrlandet Miniatur Wonderland. Hamburg har ett livligt nöjesliv i kvarteren kring Reeperbahn.


Flyg till Hamburg
Den stora flygplatsen i Hamburg är Hamburg Airport. Vissa lågprisflygbolag landar i Lübeck som ligger sex mil från Hamburg.
Flygbolagen Eurowings, Lufthansa och SAS har direktflyg till Hamburg Airport från Sverige.

Turism i Hamburg
Storstaden Hamburg har 4,3 miljoner invånare (2010) och är en av Europas viktigaste hamnstäder. En stor andel av turisterna är i Hamburg för ett kortare dags- eller weekendbesök. Flera områden i staden är sevärda för sin arkitektur, bland annat stadsdelen Speicherstadt med många nygotiska lagerbyggnader av tegel. De mest besökta attraktionerna i Hamburg är Hagenbecks djurpark och miniatyrlandet Miniatur Wonderland. Hamburg har ett livligt nöjesliv i kvarteren kring Reeperbahn.

Ta sig runt i Hamburg
Avstånden är stora mellan de olika delarna av centrala Hamburg. Staden har ett bra nätverk av bussar. De flesta busslinjerna börjar och slutar vid torget framför rådhuset, Rathausmarkt. Under nätterna finns särskilda bussar, Nachtbus. Kortet Hamburg Card ger dig fria resor med all kollektivtrafik, ett 24-timmarskort kostar 8,90 euro och ett 72-timmarskort 20,50 euro.

Shopping i Hamburg
De största varuhusen i Hamburg ligger på Mönckebergsstrasse. Lite mer exklusiv shopping finns vid Jungfernstieg och Neuer Wall. Den stora utomhusmarknaden Fischmarkt har öppet varje söndag.

Hamburg Tyskland, Europa

Storstad
Weekend
Kultur
Nattliv
Shopping

I den vackra hamnstaden Hamburg möts gammalt och nytt. Här finns gamla byggnader, så som St. Peterskyrkan och stadens rådhus, nöjen för de yngre och ett bra nattliv för den festsugna.

Hamnen är ett av Hamburgs främsta kännetecken. Deras kanalsystem är större än både Venedigs och Amsterdams tillsammans. Här kan du bland annat hyra kanot, åka med ”kanalfahrt” eller få en guidad hamntur. Ett tips är att besöka Elbstrand för sol och bad, där du kan ta en härlig promenad längst stranden och avsluta dagen med en middag på en av alla restauranger i området.För barnfamiljen finns det en hel del aktiviteter i Hamburg som lockar. Vad sägs till exempel om miniatyrmuseet Miniatur Wonderland, som är lika roligt för vuxna som för barn? Hamburg Zoo och Planetarium är också värda ett besök där ni kan lära er mer om både livet på jorden och i rymden. För dig som är kultur- och historieintresserad finns också ett par museer i staden, gör till exempel ett besök till Hamburg Museum. Missa heller inte det emotionella besöket till det som var ett av norra Tysklands största koncentrationsläger – Neuengammen. Där kan du få guidade turer eller på egen hand besöka utställningar för att lära dig mer om det hemska som skedde där. Den vackra hamnstaden har mycket att erbjuda och ett besök dit kan rekommenderas med varm hand, låt dig omfamnas av stadens mäktiga karaktär.

Rådhusplatsen i juletid
1 / 3
2 / 3
Panoramavy över Hamburgs stadskärna
3 / 3