Hitta hyrbil i Göteborg

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Göteborg

Göteborg, eller lilla London som det ibland kallas har inte bara Feskekörka och Liseberg att bjuda på. Nej här finns det mycket att upptäcka i och runt omkring staden.
Med stora arenor som Ullevi och Skandinavium så har Göteborg blivit ett självklart val för stora världsartister som Bruce Springsten och Madonna när de kommer till Sverige och spelar.

Hav & skaldjur

Göteborgare säger inte att de ska ut till skärgården utan här säger man helt enkelt att man ska ut till havet. Med hyrbil tar du dig lätt och smidigt till välkända platser som Smögen, Orust och Stenungsund.

Smögen är ett populärt resmål på sommaren och för många seglare är detta ett naturligt och återkommande stopp på sommarseglatsen. Så lägg till båten eller parkera bilen och avnjut färska räkor och skaldjur på en klippa med utsikt över havet. Livet blir inte mycket bättra än så.

Semesterparadis

Åker man söder ut i sin hyrbil kommer man till semesterparadis som Vargberg, Falkenberg och Halmstad. Här kan du packa strandväskan och parkera bilen vid Tylösand. Promenera längs med kuststräckan och stanna till vid kända Tylösands hotell och ta något svalkade att dricka.

För den som gillar shopping som kan man göra en avstickare på vägen ner till Halland och svänga av vid Kungsbacka för där ligger det stora outletcentrumet Freeport. Här kan du handla allt från märkeskläder till porslin och inredning.

Göteborg Sverige, Europa

Historia
Shopping
Barnvänligt
Nattliv
Storstad
Weekend

Göteborg är den svenska västkusten pärla. Här har du nära till hav, samtidigt som du kan uppleva storstadspulsen. Som Sveriges näst största stad finns här mycket att göra.

Göteborg är känt för sina ordvitsar och här finns många goda restauranger och barer som har bejakat detta när de valt sitt namn. Besök Fiskekrogen för att njuta av vad havet har att erbjuda. Museer så som Röhsska museet och Göteborgs konstmuseum är värda ett besök, liksom nöjesfältet Liseberg för barnfamiljen – eller för de vuxna för den delen. Promenera gärna runt i stora Slottsskogen, där du både kan slå dig ned för en picknick eller hälsa på sälar. Nere vid Röda Sten kan du njuta av utsikten över hamninloppet, och passa på att besöka Röda Stens konsthall för att spana på samtidskonst.Göteborg är känt för sin musikscen, inte minst med Håkan Hellström i spetsen, men också för sitt uteliv. Här arrangeras ofta spelningar, till exempel stora sådana på Ullevi, men det finns också många mysiga pubar att besöka där du kan upptäcka framtida stjärnor. På Andra Långgatan trängs gemytliga pubar med alternativa klubbar – en gata helt i sitt eget slag. För en klubbkväll kan området runt Järntorget eller den långa paradgatan Avenyn vara att föredra. Låt Göteborgs gästvänliga stad ta hand om dig.

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32