Hitta hyrbil i Köpenhamn

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Köpenhamn


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Köpenhamn heter Copenhagen Kastrup Airport och ligger 8 km från centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåg eller tunnelbanan (enkelbiljett 36 DKK).

Det här är Köpenhamn

Den danska huvudstaden är en av norra Europa mest besökta weekendstäder. Här finns ett mycket livligt nöjesliv med restauranger, pubar och klubbar. Det mest kända nöjesområdet är Nyhavn som framför allt är populärt för sina uteserveringar under sommarmånaderna. I Köpenhamn finns världens två äldsta nöjesparker, Tivoli och Bakken men även en djurpark, København Zoo. Den kulturintresserade kan besöka konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek, historiska museet Nationalmuseet och studera den berömda statyn Den lille havfrue. Den bästa perioden för ett besök till Köpenhamn är under de varma månaderna maj – oktober.

Hitta billigt boende i Köpenhamn

Trots att det finns många hotell i Köpenhamn så kan det vara svårt att hitta billigt boende. Att bo på vandrarhem kostar ca 150-300 DKK/natt. Att bo på ett hotell med bra standard kostar från ca 800 DKK/natt för ett dubbelrum.

Så tar du dig runt i Köpenhamn

Centrala Köpenhamn är mycket kompakt och du kan nå alla sevärdheter med en kort promenad. Ett bra sätt att ta sig runt i Köpenhamns mycket platta landskap är med cykel. Genom att lämna ett mynt (20 DKK) i deposition kan du låna en av de gratiscyklar som City Bike One har stående i cykelställ över hela centrum. Köpenhamn har bra kollektivtrafik och du kan åka längre sträckor med buss eller tunnelbana. En 1-dagsbiljett kostar 130 DKK.

Så hittar du bästa shoppingen i Köpenhamn

Den stora shoppinggatan i Köpenhamn är gågatan Strøget med massor av märkesbutiker och varuhus. Under sommarlördagar kan du göra fynd på Nørrrebro Loppemarked som är den längsta loppisen i Köpenhamn.

Bästa budgettipset för Köpenhamn

Det bästa museet i Köpenhamn, Nationalmuseet, har helt gratis inträde. Här finns många av Norden mest kända föremål från forntiden utställda, bland annat Nordens äldsta båt men också flera 3 000 år gamla välbevarade människor.

Om Köpenhamn Danmark, Europa

Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Nöjesliv
Nöjespark
Shopping

Köpenhamn är en modern metropol som erbjuder besökaren allt en storstad har att erbjuda, allt från shopping, gastronomiska upplevelser och nattliv.

Köpenhamn är huvudstaden i Danmark och med sin internationella prägel och skandinaviska arkitektur är det ett populärt resmål för weekendresenärer. Staden är uppdelad i flera olika stadsdelar där city, eller Indre Byn, är mittpunkten för turismen. I Köpenhamns hjärta löper den långa shoppinggatan Strøget hela vägen förbi Rådhusplatsen och Kungens Nytorv för att sluta i det pittoreska Nyhavn. Passa på och smaka ett danskt wienerbröd eller rød pølse från något av matstånden på gatan, eller testa någon av de många restauranger som ligger i Nyhavn, flera av dem med Michelinstjärnor.
På topplistan av sevärdheter ligger Tivoli, den danska nöjesparken som under vintern förvandlas till julmarknad. Det kungliga slottet Amalienborg och landmärket Den lille havfrue, byggd efter HC Andersens sagofigur, ligger inte långt från Nyhavn. Runt om i staden finns ett antal konstmuseum och utställningar, den populäraste är Arken Museum med modern konst.
Den ökända stadsdelen och fristaden Christiania kan jämföras med holländska Amsterdam vad gäller narkotikalagar och lockar många nyfikna besökare, området bör dock undvikas nattetid. Utanför staden ligger Nordeuropas största akvarium, Den blåe Planet, med en stor mångfald marina arter. Ett stenkast härifrån ligger Öresundsbron som förbinder Köpenhamn med Sverige. En överfart tar endast 30 minuter med tåg och för besökaren direkt in i Malmö City.

Danska smörrebröd
2 / 20
Kall öl i solen
4 / 20
Vårsol på Grå Brödre Torv
5 / 20
Den lille havefruen med den danska flaggan i sikt
7 / 20
Soluna och Frederik
8 / 20
Vårsolen på Gråbrødre Torv
9 / 20
Carlsbergs besökscenter.
10 / 20
Kongelige Livgarde
12 / 20
Vackra hus i Köpenhamn
14 / 20
Vor Frue-kyrkan.
17 / 20
En kväll på tivoli
18 / 20