Hitta hyrbil i Amsterdam

Hitta hyrbil i Amsterdam

Om Amsterdam

Amsterdam i Nederländerna är en stad med många ansikten. Här finns många museer, vackra kanaler, parker, pittoreska hus och liberala lagar.

Amsterdam är Nederländernas huvudstad, och tillika största stad. Här finns lika mycket att göra för den kulturintresserade som för den partysugna. Med över 50 museum och många krogar och musikställen finns det något för de flesta här.

Ett besök till något av Amsterdams alla museer är ett måste om du besöker staden. Rijksmuseum där du bland annat kan beskåda Rembrandts mästerverk Nattvakten, van Gogh-museet, Anne Franks hus och Rembrandt-museet är några av de mest kända. Ta dig gärna runt i stadens citykärna med cykel, precis som många av stadens invånare själva gör. Amsterdam är känt för sina vackra kanaler och många broar. För att uppleva stadens stadskärna kan du med fördel ta en båttur på kanalen. Amsterdam bjuder också på bra shopping och restauranger, när du vill slappna av kan du lägga dig på det gröna gräset i en stadens av alla parker, som Vondelpark eller Amsterdamse Bos.

Många väljer att hålla sig till stadens citykärna när de besöker Amsterdam, men för dig som vill ta dig lite längre bort kan den norra delen av staden vara ett bra alternativ. Amsterdam-Noord är ett trendigt och urbant område av staden där ateljéer och gallerier trängs tillsammans med caféer och krogar. Här finns även loppmarknaden i IJ-hallen, som är en av de största i Europa.

Amsterdam Nederländerna, Europa

Arkitektur
Historia
Nattliv
Weekend
Shopping
Storstad