ToR Hong Kong i väntan på nästa flyg

4 nov. 2012 20:56
Visningar: 493
Hej,

planeringen är i full gång inför julen resa mot Filippinerna. Vi kommer att ha ca 8 h väntetid i HK innan vi flyger vidare mot Cebu, Filippinerna.

Vad tror ni om att man hinner in till HK och ta en promenad, äta och njuta lite av atomsfären?
är det bussen in som är billigast? Kanske tips på vad vi kan hitta på? VI har varit i HK innan och kommer att vara stanna till för shopping på vägen hem.

/ Cecilia
Av Ziesta
5 nov. 2012 14:25
Hej,

Flygplatsen ligger ju på ön Lantau så om jag var er skulle jag passa på att utforska den istället för att ta er in till centrum. Här finns bland annat en linbana till en jätte-Buddha. Buss S1 (var det då jag var där) tar er till tunnelbanestationen Tung Chung där linbanan startar.
http://www.np360.com.hk/en/

Jag har även för mig att det fanns speciella "1-dags-stopover" paket att köpa på flygplatsen.

http://www.reseguiden.se/reseguider/hong-kong-mer-an-bara-storstadspuls-4418
5 nov. 2012 19:12
VI har redan varit i Hk innan, och redan hunnit pricka av Lantau Island md Ngong Peng, The bIg Buddha och iinbanan :(, men det var ju ett väldigt bra förslag. Kanske undersöka och se vad som mer finns att göra på Lantau. Tack för tipset,
/ Cecilia
Av Annl
10 nov. 2012 13:32
De har ett snabbtåg in från flygplatsen till HK och det måste vara absolut snabbast.
Av Fredden
13 nov. 2012 10:05
Skulle inte rekommendera att ta buss in till stan. Även om vägen till HK island ofta är fri kör dessa ofta fast i trafiken i central. Tåget är dock en bra idé.

Ett annat alternativ är ju att ta färjan från HK flygplats till Macau (separat utgång innan passkontrollen). Se bara till att köpa en tur och returbiljett med bokad plats på färjan tillbaks till flygplatsen eftersom färjorna kan bli slutsålda.