Byta flyg i Hong Kong

21 nov. 2010 10:58
Visningar: 1207
Hej på er.
Vi bestämde oss just för att åka till Filippinerna i januari och vi lurar på att testa köpenhamn - Hong Kong och där byta till Cebu Pacific för att flyga sista biten till Manila.
Vi vore tacksamma för information om vi behöver byta flygplats och om vad den ungefärliga transfertiden är för att komma till avgångshallen för Cebu Pacific.
Tackar på förhand för tips angående denna rutt.
Hälsningar
Tobbe och Cristy
Av Haikko
21 nov. 2010 12:04
Det är samma flygplats.
Det är inte speciellt svårt att hitta på flygplatsen men jag har för mig att alla flygbolagen har sin arrival terminal på lägre plan så det enda ni behöver göra att ta er igenom immigrationskontrollen och sen vidare upp till övre plan där departure terminalerna är.

Försök ha 2-3 tim på er iallafall i Hong Kong om det blir förseningar + den tiden det tar att ta sig till rätt gate.
21 nov. 2010 12:33
Ni behöver inte byta flygplats men ni bör nog ha 3 timmar mellan bytet med tanke på förseningar.
Av Ziesta
22 nov. 2010 09:58
Om tiden är knapp, och ni måste hämta ut bagaget i Hong Kong, kanske ni kan få hjälp av Cebu Pacific så ni slipper ta er igenom immigrationen och sedan in igen..

När jag landade i Hong Kong för några veckor sedan hade jag bara ca 1 & 1/2 timme på mig tills nästa plan (Dragon Air) gick vidare mot Kina. Väskan hade jag bara incheckad till Hong Kong.. Kön igenom immigrationen var väldigt lång men som tur var fick jag tips av en vakt att kolla med Airport Information desk. De hänvisade mig till Dragon Airs disk, och där tog de min bagage-klisterlapp och hjälpte mig att hämta väskan från bagagebandet, checka in den på nästa resa och sedan gav de mig den nya klisterlappen & ett nytt boardingkort.. så jag slapp ta mig igenom tullen och sedan tillbaks in i igen.

Jag vet dock inte om detta är vanligt att flygbolagen hjälper till med.. eller om jag bara hade tur.
22 nov. 2010 20:41
Hej på er.

Vi tackar för hjälpen. Morsan och sonen ville också följa med så det fick bli en "trygg" resa med KLM från Landvetter till Manila via Amsterdam.
Därefter blir det Boracay "som vanligt" och har någon vägarna förbi Station 2 vid Restaurang Paradiso (tror den heter så) så kan vi ta något svalkande och snacka en stund. Det är bara till att ta sikte på volleybollplanen så hamnar man rätt.
Ha det bra!
Tobbe