SAS eller Cathay Pacific för långflygning?

Av Emolis
20 nov. 2015 16:27
Visningar: 2155
Är i färd med att boka vårens resa till Hong Kong och är i valet och kvalet vilket flygbolag jag ska välja. SAS och Cathay Pacific flyger båda sträckan Köpenhamn - Hong Kong till ungefär samma pris, så vilket väljer jag? Har bara flugit med SAS mellan Köpenhamn - Frankfurt och det var väl inget direkt som imponerade, men hur är de på långflygningar? Cathay Pacific har jag ingen som helst erfarenhet av, någon som har? Med SAS blir det mellanlandning i Shanghai och med Cathay Pacific i London.
Så... åsikter och rekommendationer om vilket av dessa bolag som jag ska välja?? Jag prioriterar flygsäkerhet (!), trevlig underhållning ombord, god mat skadar inte men är inget supermåste, jag överlever ändå. Sen är det ju alltid trevligt om personalen är trevlig.
21 nov. 2015 04:32
SAS långflygningar är kända för att vara bra. De kommer ju även flyga direkt till Hong Kong, men det är kanske dyrare? Jag hade lätt valt SAS i alla fall.
London är också en omväg.
Av Emh87
21 nov. 2015 09:57
Cathay har väl bättre utbud av demand TV etc? För mig är det 75 % av en lång flight :)
Cathay har ju också varit i topp på världens bästa flygbolag etc.
Har hört nästan lite tvärt om att SAS långflygning är åt det tråkigare hållet...
Av Hawaii
21 nov. 2015 19:24
Som redan nämnt, så är Cathay ett mycket bra bolag. Själv hade jag nog i första hand baserat mitt beslut på vilken tidtabell som passar bäst (eftersom priserna är ung. samma). Tänk på att du kommer att få byta till annat flygbolag i Shanghai eftersom SAS inte flyger mellan Shanghai och Hong Kong. Och med Cathay kommer du att ha annat flygbolag mellan Kastrup och Heathrow (troligen SAS eller British Airways).
21 nov. 2015 19:35
Cathay Pacific kom trea i omröstning bland passagerare gällande världens bästa flygbolag. SAS är ju knappt trea i Sverige...speciellt inte på långflyg även om deras flotta delvis bytts ut.
Av Mswe
22 nov. 2015 20:38
SAS flyger ju Arlanda - Hong Kong direkt.
Flight SK963 och SK964 med bra tider.

Så om du kan ta dig till Arlanda med tåg eller flyg så slipper du byte i London eller Shanghai.

Underhållningen kan man ju i värsta fall lösa med en surfplatta om det är ett äldre plan utan modern underhållning.