Snabbaste vägen,Bangkok-Koh Lipe

Av Bally
7 juni 2010 18:15
Visningar: 13590
Sitter och planerar vinterns Thailandsresa,har tänkt åka till Koh Lipe.Vilken väg är bäst att ta.Tänker flyga inrikes från Bangkok.Har förstått att färjorna inte går så sent på em.Finns det någon chans att hinna sista färjan om man landar 7,30 i Bangkok? Hur långt är det mellan utrikes o inrikes flygplatsen,vad kan det ta för tid med taxi? Det blev många frågor,hoppas någon har svar.Tack på förhand.
Av Sierra
7 juni 2010 18:58
Sista speedboaten Pakbara - Lipe under high season går 14.00 om timetable inte ändras till nästa säsong.
Du kan hinna med den om du, med tanke på din landningstid 07.30, kan få en flight senast 10.00 från Bangkok till Hat Yai. Thai Airways har en med avgång 10.00 och det tar 1 tim 30 min..

Från Hat Yai Airport tar det ca 2 tim med taxi/minivan till piren i Pakbara vilket, om allt går dig i händerna, innebär att du är där före 14.00........
Speedboaten tar 1 tim 30 min.

Eftersom Thai flyger inrikes och utrikes från Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi International Airport hinner du lätt till avgången kl 10.00.

Hinner du inte till Pakbara Pier i tid får du övernatta där och ta första speedboat kl 11.00 nästa dag.
Av Bally
10 juni 2010 10:47
Tack Sierra!
Undrar också,hur lång tid det tar från inrikes till utrikes flygplatsen om man vill välja ett lågpris flyg,kanske nåt förslag? Gärna lite förslag på boende på Koh Lipe.Tacksam för alla förslag.MVH Bally
Av Sierra
10 juni 2010 11:17
Skall du flyga vidare med lågprisbolaget AirAsia som trafikerar Suvarnabhumi måste du efter landning passera immigration och hämta ut ditt bagage då transfer av bagage mellan flighter inte ingår i deras pris. Därefter gå till Domestic (inrikes) för att checka in dig och bagaget för din fortsatta flight. Detta kan ta lite tid men är ändå inget problem om du skall flyga vidare till Hat Yai med AirAsia´s första flight efter din landning som avgår 10.40 . (Lågprisbolagen One-Two-Go och Nokair flyger från Bangkoks gamla flygplats Don Mueang). Men, då AirAsias första flight, efter din landningstid, till Hat Yai går 10.40 hinner du inte till Pakbara Pier för speedboattransfern till Lipe samma dag om du flyger med dem.

Bestämmer du dig för att flyga till Hat Yai med Thai Airways, skall du inte passera immigration utan följa skyltarna till Domestic. Detta under förutsättning att du har har biljett och checkat in bagaget hela vägen till Hat Yai. Promenaden inomhus till inrikes tar ca 15 min.

Ang boende på Lipe finns olika varianter beroende på vad du vill ha.
Kolla här: http://kohlipethailand.com/accommodation.php
Notera att booking är stängd nu och öppnar för nästa säsong 1 augusti.
Av Lottafb
8 aug. 2010 19:19
Många som planerar Thailandsresa i vinter...Landar enl planerna 13.40 på Suvarnabhumi i Bangkok i mitten av december och funderade på att ta tåget ner till Hat Yai under natten och sedan ut till Pak Bara. Hur är det att åka tåg i Thailand, har någon erfarenhet av de olika tågtyperna?
Har sedan tänkt åka ut till någon eller några av Andaman-öarna. När man läser olika inlägg så märker man ju att exploateringen och turistanpassningen går i rasande tempo. Har någon lite färsk info om tex Ko Tarutao, Ko Lipe och Ko Adang. Är en familj på 4 med två söner, 18-20, lite relax och lite festligheter önskas. Tack på förhand!
Av Lottafb
8 aug. 2010 22:49
Tack Sierra! Fina resrutter att titta igenom! Har hört så varierande kommentarer om Lipe: avslappnat paradis eller karaokekaos...kanske varierar det beroende på årstid. Vi åker ju tyvärr dit i peakseason - då får man väl ta det som det blir!
Är fortfarande nyfiken på Koh Tarutao? Någon som varit där nyligen?
Av Sierra
8 aug. 2010 23:46
Ang Koh Tarutao så har jag har inte bott där ännu men jag har tidigare kollat upp vad som gäller vid besök. Notera att kontakt om tillstånd måste tas med Royal Forestry Department of the National Park Division (mail: (Logga in för att se e-postadress)) om man vill bo i tält eller i deras long houses. Här är ett telenr som inte står i bif länk: + 66 7472 8027. Naturligtvis kan man kolla upp detta med hjälp av t ex KLT Travelshop när man är på Lipe. Nyare bungalows finns på det finare Ao Molae och kostar 1000-5000 THB.
http://www.andaman-island-hopping.com/islands/tarutao.htm
Av Lottafb
9 aug. 2010 22:39
Tack Sierra! Planeringen är minst halva resnöjet, eller hur!!?
Av Macho
9 aug. 2010 23:04
Hej.
Åkte tåg i december från Sura tani till Bangkok.
Dom är väl inte speciellt punkliga med sina avgångar i Thailand.
Vi skulle åka kl. 23.20 men tåget kom inte förrän kl.02.50.Inte kul.
Vi fick sitta ute på perrongen.
Tågkupeerna är väldigt slitna.
Vi hade sovkupe, kostade inte speciellt mycket.
Det var åtminstone rena lakan.
Ha gärna med er egen mat, det är dyrt att köpa på tåget.

MVH Macho
15 okt. 2010 10:29
Hej Sierra,

Känns som du har koll på mycket.
Om vi landar 15:20 i Bangkok från Frankfurt och inte har checkat in hela vägen. Tror du vi hinner med flyget till Hat yai 17:00?
Av Sierra
15 okt. 2010 10:39
Citerat från asevangstad:
Hej Sierra,

Känns som du har koll på mycket.
Om vi landar 15:20 i Bangkok från Frankfurt och inte har checkat in hela vägen. Tror du vi hinner med flyget till Hat yai 17:00?
Ni skall efter landning BKK passera immigration, för att komma in i landet, och hämta ut bagaget. Därefter gå till Domestic Departures för att checka in er och bagaget vid "ert" flygbolags desk. Efter att ni fått boardingcard för flighten till Hat Yai knallar ni till gaten.

Ja, jag är säker på att ni hinner om er inkommande flight till BKK är i tid.
15 okt. 2010 10:42
Tusen tack för snabbt och bra svar Sierra!