Snälla hjälp oss med vår resrutt (Bangkok, Koh Lipe,Koh Lanta)!!

24 jan. 2017 13:25
Visningar: 1703
Hej alla erfarna resenärer, vår familj ska resa till Bangkok i december. Det blir första gången i Thailand för barnen (8 och 4 år). Vi tänker oss Koh Lipe och Koh Lanta och ev. någon dag i Bangkok. Finns det något av intresse för våra gossar i denna storstad?
Jag tycker det är svårt att hitta bra pris på inrikes flyg till västra sidan, är det bättre att flyga från den gamla flygplatsen? Sedan funderar jag på hur mycket barnen orkar resa på ett dygn, man känner ju sig rätt mör efter ett långflyg... Men samtidigt vill man ju komma fram till resmålet som man har tänkt sig, utan att lägga för mycket tid och pengar.
Så, hjälp oss gärna med tips på hur vi ska lägga upp resan!
Av Miasjo
29 jan. 2017 01:59
Det är en lång resa, men barnen brukar sova mycket bättre än oss vuxna på planet. Vi reste med en fem-åring för tre år sen. Vi flög vidare direkt från BKK till Krabi ( från Don Mueng lågprisflygplatsen), men skulle nog idag välja att flyga från den stora flygplatsen. Oklart dock om de flyger till hat yai. Ska ni börja med Koh lipe, så skulle jag rekomendera att ta er till hat yai, sova där en natt och sedan nästa dag ta er vidare till Koh lipe. I Bangkok finns det massor att se och göra för era barn!
29 jan. 2017 15:56
Tack för svar!! Vi har läst på i alla trådar här på forumet och fått upp ögonen för öar som koh bulon koh ngai och koh mook.
Ett alternativ kan kanske då vara att flyga från stora flygplatsen till krabi, stanna en natt för att sedan fara till koh lanta och börja där. Det är väldigt intressant att höra alla åsikter om de olika öarna.
Sierra, (om du läser, förstår att du måste ha fullt upp) och ni andra, vilka öar ska vi satsa på?
Vi tänker oss koh lanta en dryg vecka-tio dagar? Koh lipe kanske inte är ett måste? Den ön ligger längst bort vad jag förstår.
Tack igen för alla bra svar!
Av Jojje62
29 jan. 2017 19:29
Åk absolut till ko lipe en av dem bästa öarna enligt mig.
29 jan. 2017 20:21
Tack Jojje62!
Det kanske ändå är bäst då att åka till hat yai först.....
Koh Lipe kanske är dumt att hoppa då, har ju faktiskt läst massa bra om den! =)
Av Sierra
29 jan. 2017 22:41
Bulon är en liten lugn och trevlig ö men där finns inte mycket mer att göra än att slappa och läsa böcker förutom att njuta av det klara vattnet. Dit åker du från Pak Bara Pier varifrån det är en daglig speedboat transfer 13:00 under high season. Överfarten tar 1 tim.
https://www.reseguiden.se/forum/bilder/varfor-inte-thailand-296403

Från Bulon har du ytterligare 1 tim till Lipe som ligger söder om Bulon. Ni kan ju besöka båda och avsluta på Lipe eller göra tvärtom....
Av Evano
30 jan. 2017 00:15
Citerat från Blidsell:
Tack för svar!! Vi har läst på i alla trådar här på forumet och fått upp ögonen för öar som koh bulon koh ngai och koh mook.
Ett alternativ kan kanske då vara att flyga från stora flygplatsen till krabi, stanna en natt för att sedan fara till koh lanta och börja där. Det är väldigt intressant att höra alla åsikter om de olika öarna.
Sierra, (om du läser, förstår att du måste ha fullt upp) och ni andra, vilka öar ska vi satsa på?
Vi tänker oss koh lanta en dryg vecka-tio dagar? Koh lipe kanske inte är ett måste? Den ön ligger längst bort vad jag förstår.
Tack igen för alla bra svar!
Hej! Vi åker nästa vecka med tre barn. Stannar 3 nätter i Bangkok, flyger sen från Don Mueang (felstavat men gamla flygplatsen i BKK), till Trang och vidare ut till Koh Kradan 8 nätter. Sen fortsätter vi till Koh Lipe 8 nätter och sen till Langkawi. Avslutar med att flyga till Singapore. Vridit och vändit på vår rutt och olika upplägg hur länge som helst men jag tror detta blir bra för oss. Jag kan ju höra av mig om en dryg månad och tala om hur det funkat!! ;-)
Av Miasjo
30 jan. 2017 16:25
Bulone är en härlig ö, varit där två gånger. Klart värt ett besök i tre-fyra dagar!
30 jan. 2017 19:42
Tack alla för svar!
Evano, hör gärna av dig igen! :)
30 jan. 2017 20:36
Förresten, är det bulone resort som gäller eller finns det andra boenden?
31 jan. 2017 19:53
Tackar, ska kolla detta.

Ungefär hur lång tid bör vi ha på flygplatsen i Bangkok innan vi hoppar på nästa plan mot Hat Yai? Tre timmar, är det lagom?
7 feb. 2017 12:10
Jag tittade efter inrikesflyg till Hat yai från båda flygplatserna, men det finns inga direktflyg från stora flygplatsen.... Don muang har direktflyg för bra pris. Om vi är landar ca 12.00 på dagen och ska ta oss till gamla flygplatsen, då räcker väl inte 3 timmar, utan kanske snarare får sikta på 4 timmar? Bra när man kan hoppa på shuttlebussen!
Av Atjima
7 feb. 2017 13:01
kolla på skyscanner, jag har flygit från stora flygplatsen till hat yai.
7 feb. 2017 14:17
Direktflyg Atjima? Kollade på scyscanner, hittade inget....?
Av Atjima
7 feb. 2017 14:36
Jo, det finns sök på BKK till HDY och välj hel månad december, när du sen ser Bangkok alla, så välj BKK
12 feb. 2017 15:20
Tack för tipsen! Hur vi än har letat och sökt så hittar vi inga direktflyg det datumet vi ska åka på i december, utan endast med ett stopp. Thai smile verkar inte ha släppt biljetter så långt fram i tiden än så då är det väl bara för oss att vänta...? Det hade ju varit himla skönt att slippa ta sig till gamla flygplatsen efter en lång resa!
Av Atjima
12 feb. 2017 15:51
Vilket datum i dec tänkte ni på?
13 feb. 2017 21:43
26/12 framme i Bangkok. Så enkel resa till hat yai! Har verkligen tittat flera ggr men det kan ju vara vi som tydligen är lite tröga! 😅🙈
Av Sierra
13 feb. 2017 22:17
Thai Smile har ännu inte släppt flighterna för 26/12 2017.

I dagsläget är sista datum du kan boka 28/10 2017. Ni hinner varken till Bulone eller Lipe efter landning Hat Yai så en övernattning i Hat Yai kan det vara bra att kolla på.
14 feb. 2017 08:35
Ja precis Sierra, vi får vänta! Men kan vi boka upp boende i hat yai och koh lipe redan nu eller är det klokt att vänta tills vi bokat flygbiljetter? 🙂 Tack igen för att ni orkar svara på frågor, ni är toppen alla ni!
Av Atjima
14 feb. 2017 09:28
Vi bodde på Golden Crown Plaza i Hat yai, dugligt för en natt, okej frukost. Men det kanske finns andra alternativ där? vi hade nära på kvällen till en väldigt billig inhemsk restaurang, som låg i ett hörn. Sen åt andra hållet en shoppinggata med centrum o marknad. Sen var det nära till det där hostel som man blev upphämtad på när man skulle åka minibus till Pak bara.
20 feb. 2017 11:41
Sitter och tittar efter boenden på koh lipe. Det är väldigt få boenden som har familjerum? Är det på riktigt tänkt att man ska behöva dela upp sig på två bungalows när man är en familj på fyra personer? Jag tänker att man blir ju väldigt begränsad när man tvingas välja mellan typ två alternativ som har familjerum? Eller hur är det tänkt? 🤔
Av Atjima
20 feb. 2017 11:56
PÅ Koh lipe finns ju Z touch resort, de bodde ha plats för alla!
20 feb. 2017 15:32
Fullbokat tyvärr den perioden Atjima! 😬 Tack för tipset!
Av Rk68
20 feb. 2017 15:54
Mali resort pattaya beach har du också.Bodde där nu i julas och nyårs helgerna i en bungalow med familjen och dom lägger in riktiga extrasängar(sköna sängar).
Jättemysigt ställe .
Var ute och reste ett tag efter jul o nyår och åkte tillbaka till koh Lipe då bodde vi på Z touch men Mali var mycket mysigare och trevligare personal
20 feb. 2017 16:26
Tack Rk68! Ser superfint ut Mali, men ligger nog lite över vår budget..... 😁 Men mejlade faktiskt ett annat hotell, Salisa resort och frågade om extrasängar. Kanske så man får göra, att kolla direkt med hotellen?
Av Sierra
20 feb. 2017 16:35
Det finns ett antal resorter på Lipe som har familjerum och här har du några av dem...det finns fler.

Här har du några alternativ:
- Mountain Resort (pool), Sunrise Beach
- Wapi Resort, Sunrise Beach
- Bundhaya Resort, Pattaya Beach
- The Reef (ligger ej vid beachen)
- Z-Touch Resort (pool), Pattaya Beach
- Sita Resort (pool), Pattaya Beach
- Anda Resort (pool), Sunrise Beach
- Lipe Beach Resort, Sunrise Beach
- Blue Tribes Resort, Pattaya Beach
- Andaman Resort, Sunrise Beach
- Harmony Resort (ligger ej vid beachen)
- Varin Beach Resort, Pattaya Beach
- Salisa Resort, Sunrise Beach
- Idyllic Resort (pool), Sunrise Beach
Av Hampusd
3 mars 2017 21:42
Jag tycker att ni inte ska missa chansen att låta barnen få uppleva Bangkok också. Har precis kommit hem efter veckor i thailand med en blivande sexåring, en blivande tvååring, en hustru och en mamma. Finns något för alla i bangkok. Bara att te gå på toys r us blir spännande. Då dom har mycket som inte finns i svenska butiker. Ocean world mitt i bangkok måste också upplevas.
För sexåringen var det faktiskt tredje gången i både thailand och bangkok. Han stortrivs både i bangkok och på Koh lanta. Vi brukar alltid flyga till bangkok och sen spendera någon dag i bangkok. Så man får aklimatisera sig och har ingen stress till anslutande flyg. Vi brukar alltid bo på Pathumwan Princess som ligger mitt i smeten. Vi brukar även få lämna kvar eventuellt bagage där när vi åkt vidare. Dom förvarar det gratis i upp till 30 dagar. Om man bor där även på vägen hem. Sen tar vi Air Asia från Don muaeng ner till krabi och sen private minivan till koh Lanta.
Lanta island resort har en kanon familjebungalow som vi brukar hyra.
perfekt läge på Klong dao stranden som är perfekt för barnen. Då du säker kan gå 20 meter ut vid högvatten. Men ändå bara ha vatten till midjan.
Av Evano
7 mars 2017 19:08
Citerat från Blidsell:
Tack alla för svar!
Evano, hör gärna av dig igen! :)
Hej!
Kom hem för tre dagar sedan och har haft en helt fantastisk resa!!!! Tre dagar i BKK var alldeles lagom för oss.Vi hade bokat transfer och en heldags utflykt med Transfer BKK (finns hemsida och på FB och man får svar direkt och betalar på plats!) och en kille som heter Dawin. Han har bott 20 år i Sverige och fixade barnstolar till den minivan som hämtade oss och det var även han som skötte vår utflykt. Väldigt kul när han som pratar både flytande Thailändska och Svenska översatte vad folk sa om oss och våra tre lintottar till barn, ha ha!! Att flyga till Trang var helt rätt val för oss när vi skulle vidare till Koh Kradan. Flyget tog 2 timmar, taxin 1 timme och båten över 1 timme. Allt fixat av Genta på Reef resort som var ett toppen boende!! Underbara dagar och vi är väldigt glada att vi stannade så pass länge som vi gjorde dvs 8 nätter. Träffade andra resenärer med barn som hastade runt bland många öar på kortare tid än oss och det hade inte passat oss iallafall för det försvinner mycket tid till att resa så vi ville ha en lugn resa och det fick vi!! 8 nätter sedan på Koh Lipe (Bundhaya resort med family bung) och där var det också väldigt trevligt. Kul med lite mera liv och rörelse samt mer utbud vad gäller matställen och shopping. Huvudsysslan här liksom Kradan var snorkling och det var toppen på båda ställena! Sen färja vidare till Langkawi som bara blev ett kortare stopp för att vi skulle kunna ta oss till Singapore. Hyrde en taxi en heldag och åkteupp i bergen med cable car och gick på den häftiga bron liksom badade i vattenfallet på vägen hem. Tidigt flyg till Singapore där vi spenderade 4 dagar. En heldag på Universal , en lugn dag där vi gick och besökte Flowerdome och kollade ljus och ljudshowen på kvällen, sen en dag på Zoo och sista dagen poolhäng och shopping!! Haft en underbar resa och jag är glad att vi tog oss tid att verkligen hitta den ultimata rutten och upplägget för just vår familj. Fått så otroligt mycket hjälp här från olika håll men mest från Sierra som sitter på otroligt mycket info, så tack alla som hjälpt oss - hoppas vi kan bidra med lite hjälp till andra nu så vill nån fråga nåt är det bara att skriva! :-)
9 mars 2017 21:43 (redigerad)
Vi har de två senaste åren rest runt i dessa trakter med våra tre barn som nu är 6, 10 och 12 år. Planerar som bäst för nästa års resa, tillbaka till detta härliga sydvästra hörn av Thailand! Första året hade vi bokat ett flyg från Bangkok söderut samma dag vi kom dit, bråttom ut till öarna :) Tyvärr var vårt flyg ner försenat, så vi missade planet och tvingades boka nya biljetter till dagen därpå. Så minst en natt i Bangkok innan ni åker vidare, det skulle jag rekommendera. Våra ungar älskar Bangkok, området runt Khao San Road, att åka tuk-tuk, ormfarmen, Bayoke Sky Tower mm. Vi har alltid flugit från Don Muang med Nok Air eller Air Asia till både Trang och Hat Yai, flygbiljetterna var väldigt billiga. Håll utkik på deras hemsidor, ibland kör de med kampanjer och extra låga priser. Om ni vill ha det smidigt, så går det ju att förboka precis allt från hotell, flyg, taxi och båtbiljetter. Det gör alltid vi och det har fungerat utmärkt! Vi har besökt Koh Ngai, Koh Mook, Koh Kradan, Koh Bulon och Koh Lipe. De två sistnämnda är våra favoriter, tycker absolut att ni ska besöka dom! Vad det gäller boende så bodde vi på Bulone Resort på Koh Bulon. Vi hade en beachfront familjebungalow (två rum) för oss fem med perfekt läge. Vi var borta vid Pansand och kikade, men vi tyckte att Bulone hade ett bättre läge. Marina Resort som ligger bakom Bulone såg jättefint ut och hade en toppenrestaurang, men det är ju inte precis vid stranden. Om ni ska till Koh Bulone så boka boende i förväg, i synnerhet om ni vill bo på Bulone eller Pansand. Vi bodde på Mali Beach Resort på Koh Lipe, båda gångerna faktiskt. Så bra är det! Vi föredrar Pattaya Beach framför Sunrise Beach, där är det så blåsigt. Och Mali har ett bra läge och är jättefint! Där bor ni alla fyra i samma bungalow (i samma rum), i alla fall om ni väljer de dyrare "Balinese". Det finns ju billigare "Garden Wing", men jag vet inte hur många som får bo i en sådan. Den ska dock ha betydligt lägre standard. Är det nåt särskilt du undrar, så får du gärna fråga!
10 mars 2017 15:18
Tack så hemskt mycket för alla bra svar!! Mycket bra att läsa och fundera över! Vi har bokat inrikes flyg(blev samma dag dock) 😬 till Hat yai och där kommer vi att sova en natt. Är nu i skedet att boka boende på Koh Lipe. Men hur var det nu, har för mig att jag läst förut någonstans att man kan bli hämtad av sitt hotell som man bokat? Hör jag av mig till hotellet på koh lipe då? 😬
Jag tror att Mali är uppbokad då vi ska dit men ska kolla igen! Tack så mycket för svar! 👍🏻
10 mars 2017 20:06
De två gånger vi anlänt till Koh Lipe med speedboat har det alltid stått massa folk från olika hotell och väntat på gäster. De står där med skylt med hotellets namn på. Det är naturligtvis inte alla hotell som har folk där, men Mali har. Bagaget tar de på en kärra åt er, så slipper ni tänka på det! Det är inte så långt att gå till nåt av hotellen på Pattaya Beach. Ska ni till andra stränder så finns det ju mc-taxi med en slags sidovagn (hela familjen får plats) som brukar stå vid Walking Street, strax ovanför där båten lägger till.