Önskar rese-sällskap till Tanzania juli-2009

12 mars 2009 20:01
Visningar: 257
Hej,

Får inte med någon hemmifrån till Tanzania, som jag gärna vill åka till i juli. hade isåfall tänkt 2-3v med minst 4-5 dgr kring safarin och 1v på zanzibar. Vad jag förstår är det jättedyrt att åka jeppen själv där och vet inte om man kan "hamna" med någon annan så att priset går ner. frågan är om man kan våga ta risken och om man skall boka allt därnere?? tänkte flyga från köpenhamn..
14 mars 2009 14:26
Jag tror nog att det är ok att köpa safarin i Tanzania, Vi köpte i Kenya och det var inga problem och klart mycket billigare. Vad man skall tänka på är att veta vad man vill åka och vad som skall ingå i priset för det är oftast där missförstånden uppstår. Men som sagt man kan aldrig vara säker och det är lättare att reklamera hemma.

VAd vi gjorde var att vi tog en kille på gatan i Nairobi (Det fanns massa som ville sälja safaris) berättade vad vi ville ha och hur mycket det fick kosta och om han kunde fixa det så brydde vi oss inte om hur mycket han fick i provission. Vi fick en super bra safari + att vi hade en kille (han som fixade ett bra bolag) som skyddade oss under hela vår tid i Nairobi. Eller som han så pragmatiskt sa "antingen köper folk safaris av mig så att jag får provission, eller annars får jag råna dom"

Jag hittade ett par länkar som kanske kan hjälpa, har bara kollat dom snabbt så jag kan inte garatera kvaliten. :)

http://www.reseforum.se/forum/tanzania/16403-safari-i-tanzania.html
http://www.wildthingsafaris.com/
http://www.safaritanzania.net/
http://www.africapoint.com/tours1/tanztour.htm
Av 76
23 mars 2009 23:05
safarimakers gick jag upp på kilimanjaro med som jag bokade därifrån och dom var bra. Jätte trevlig kille som heter Victor som har den resebyrån. Jag tänker att du kan nog kontakta dom så kan dom kanske para ihop dig med andra som vill åka på safari samtidigt så blir det lite billigare. Jag vet att nå kompisar till mig gjorde så.
Man kan faktiskt absolut ta risken att bara åka ner också.
lycka till!