Kilimanjaro + safari

4 mars 2015 08:58
Visningar: 267
Hejsan!

Jag har under många år haft en dröm att få bestiga kilimanjaro. Jag tänkte nu i september 2015 äntligen åka ner till Tanzania och göra ett toppförsök upp för Afrika högsta berg.
Efter kilimanjaro skulle jag vilja passa på göra några dagars safari och bland annat se ngoro ngoro kratern, serengeti nationalpark.

Jag söker någon som skulle vilja hänga med på denna resa. Kanske finns det någon fler som haft samma dröm så ta chansen att häng med på ett äventyr! ;-)

David
Av Micwik
27 mars 2015 00:32
Hej David!

Jag har ett tips på en lokal safari-arranjör (även bergsklättring på Kilimanjaro).
Min fru och jag tog en 7-dagars privat safari med dem. Men jag vet andra som har hängt på och bildat mini-grupper.

Ta kontakt med Robert på Oltimure Safari. Han är grymt trevlig och kan säkert få ihop något.
http://www.oltumuretoursandsafaris.com/
http://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g297913-d6418552-Reviews-Oltumure_Tours_Safaris_Private_Day_Tours-Arusha_Arusha_Region.html#REVIEWS

//Michael
3 aug. 2015 12:39
Hej David!

Jag vill också bestiga Kilimanjaro nu i September!
Har du bokat något och hittat någon att resa med? :)
Medlemmen har tagit bort svaret
30 dec. 2015 22:16
Bekkis; Jag och min kompis reste till Tanzania i september, då utan plan att bestiga Kilimanjaro, men helt plötsligt stod vi där och hade bokat en 5-dagars promenad mot toppen via Marangu Route. Det rekommenderas verkligen, det blir ett minne för livet, kunde vi två otränade tjejer släpa oss till toppen kan nog vem som helst det! 😁 ta med riktigt bra skor och kläder för alla väder (vilket vi inte hade pga oplanerat), första biten var det riktigt varm och på toppen var det snöstorm. Lycka till!
Av Bekkis
30 dec. 2015 22:23
Åh Tack så mycket Petra!
Jag hoppas verkligen det blir av!
Av Fannypj
31 dec. 2015 15:01
Petrasundquist: Med vilka besteg ni Kilimanjaro? Är det lätt att få tag på guider på plats? Skulle väldigt gärna åka dit men inte så sugen på att åka med en svensk arrangör. :)
31 dec. 2015 17:37
Fannypj; Minns faktiskt inte vad "företaget" hette. Vi bokade det via hotellet vi bodde på i Arusha, de hade ett samarbete med nån som arrangerade båda safari och kilimanjaroturer så vi bokade allt på samma gång. Green Mountain hotel hette hotellet och det rekommenderas! Bra service och väldigt fräscht. Det ligger en bit utanför "centrum" men det var bara skönt då staden kändes lite osäker, i alla fall för oss 2 tjejer i 20-års åldern... Jag skulle tro att det är lätt att hitta fler guider på plats, det finns små "resebyråer" längs med de flesta gator där.

Ett tips, kolla innan ni går hur många som ingår i både gruppen ( om du inte ska gå själv) och "teamet", de förväntar sig dricks när man är färdig, vi hade 2 guider, 2 porters, 1 kock, 1 "servitör(?)" + 1 kille till som vi inte såg till under hela turen föränn det var dags att betala... När vi bokade allt sa dem att vi skulle vara iaf 4-5 pers som skulle gå tsm men då vi väl började vandra var det bara jag och min kompis + 2 guider så det blev lite väl att betala dricks till 7 pers utöver grundkostnaden.
10 maj 2020 18:36
Vi hade använt lokalägt Tanzania safari lokal operatör som flera gånger för en tanzaniansk safari och Kilimanjaro! Vem som helst kan använda dem! Deras ansvariga reseföretag ger tillbaka till samhället som de omger dem!

Besök dem här https://www.footslopestours.com/