Önskar inlägg från Reseguidens erfarna resenärer...

Av Goranl
18 nov. 2008 15:38
Visningar: 377
Hej!
Har en väldigt bra erfarenhet sen tidigare av den kunskap och intresse av att resa som finns här på Reseguiden och skulle vilja få tips och information igen om, förhoppningsvis, stundande Thailand resa. Både den egna kunskapen och erfarenheten är i skrivande stund inte så stor men hoppas på många bra tips här till att börja med som underlättar att lära mer om Thailand...

Detta är vad vi skulle vilja uppleva/ ha reda på för två familjer; två vuxna och fyra barn/ ungdomar mellan 10- 18 år:

* Till vilket ställe åker man där det är goda bad och fina snorklingsmöjligheter på plats men även för att kanske ta sig till fina omkringliggande exotiska öar/ platser i samma syfte? Företrädesvis lugna kanske lite avskilda platser före turiststråken!! Focus på upplevelse/ vackert, snorkla, bad.. men även med möjlighet att äta gott och komma lite inpå kultur

* Vilken tid på året rekomenderas av olika anledningar? Priser? Ur klimatsynpunkt? Läste på något ställe om alger i vattnet. Har det någon större betydelse?

* Tips om beställning av prisvärd resa? Destination- vidare resa/ ressätt?

* Ställen inte värda att besöka?

M v h Göran..
18 nov. 2008 18:16
Hej Göran.
Ett bra tips.
Börja med att gå in i sökrutan. Där finns hur mycket som helst på Thailand.
Mvh
Ingemar
Av Ulleb
21 nov. 2008 09:10
Gå in på www.thailandforum.se Där är massor att läsa om och allt är om Thailand. Folk som reser till Thailand men även Svenskar som bor i Thailand som skriver där! En mkt bra forum sida! Man får mkt info o kan ställa frågor..
MVH UlleB
Av Karten
24 nov. 2008 16:17
Hej, Ja det är inte enkelt för det finns väldigt mycket och trots att vi gör vår 10:e Thail. resa i feb så är det fortfarande många ställen kvar att besöka. Om man har hör prio. på snorkling så är det ingen ide att åka till de mest exploaterade ställena för där har tyvärr turismen förstört dom strandnärar korallreven. För 15 år sedan fanns det te.x runt stränderna på Phi-Phi men det är ett minne blott. Vi var på Lipe och Bulone i Tarutao ö-gruppen nära Malaysia i vintras och där finns det strandnära rev samt fina snorkel dagsturer att åka med på.
Här är det också avskilt från mass turismen. Du kan åka till huvudön Tarutao och bo mycket enkelt. Nu var det ju med på "Packat och Klart"i våars så det är ju tyvärr inte längre så okänt.
Öarna Kho Karadan, Kho Hai och Kho Muuk söder om Lanta är inte så turistiska men snorkelvattnena är inte som Tarutao. Alla fall inte via den dags turen som vi var med på i vintras.
Sedan finns ju öarna Libong och Sukorn som ligger emellan Tarutao och Lanta. Själva har vi inte varit där men de är inte turistiska och sanden är tydligen lite brunare.
Kho Maak söder om Kho Chang ska också vara ganska oexploaterat.
Själva ska vi till Kho Phayam och Kho Koh Khao i vinter. Dessa öar ligger norr om Khao Lak. Phayam är väl som Lanat var för 15 år sedan. Där har man sedan möjligheter att åka ut till Surin och Similand öarna. Vi har bott på dessa öar men där ar det ganska enkla boenden men charmiga på sitt sätt.
Vill man inte ha för mycket turism och buisness runt ikring så ska man udefinitivt ndvika Phuket, Krabi och norra Lanta och norra Kho Chang.
När det gäller alger så hörde jag i vintras för första gången att det hänger ihop med fullmånen. Mer alger vid fullmåne och det var det när vi var på Lipe. Bäst sikt runt Similand öarana är april/maj och det gäller kanske för fler ställen. Själv har jag dykt i dec-mars och det är helt okey.
Snabbast inrikes reser man oftast med flyget men på de sträckor det går tåg så är det ett billigare sätt och man kan resa med nattåg och spara hotelnätter. Annars är bussarna också okey men det beror som sagt på vart man ska. Generellt så är ju Nov-April vädersäkrast men östkusten har lite tvärtomväder i förhållande till Andaman Sea området.
Flyg till Bangkok hittar du bl.a på http://www.finansportalen.se/flyg.htm. Inrikes bokar man bäst via www.nokair.com eller www.airasia.com.

mvh joakim
Av Goranl
24 nov. 2008 20:11
Hej Joakim.
Tack för alla tips. Ska börja titta närmare och försöka skapa en rimlig uppfattning om vad som är bra och värt. Försöker samla på mig så mycket info som möjligt för att bara lära mer och förhoppningsvis lättare (eller så blir det svårare :) att ta beslut och välja. Jag tror mycket på enskilda personers erfarenheter ger en realistiskare bild samt bättre val än någon "smaskig". Med tacksamhet. Göran..