Backapcka runt Thailands öar

Av Frikvi
27 nov. 2017 15:54
Visningar: 222
Hej, jag och en tjejkompis ska resa runt 1 månad i Thailand och Bangkok är vår ankomst/avreseplats. Vi kommer börja med att spendera 1 vecka på Koh Lipe (efter egen erfarenhet av ön förra året, fantastisk!). Min fråga är, hur tar vi oss upp tillbaka till Bangkok och samtidigt få chansen att besöka åtminstone 4 öar. Koh Tao och Koh Samui är ett måste. Har kollat runt på Ko Muk och Ko Lanta men är inte lika sugen på dem.. Känns för sönderturistade efter vad jag läst på nätet från olika recensioner. Phi Phi är inte heller något vi är jätte sugna på.. Vad säger ni erfarna Thailandsbesökare?

Vad vi är ute efter att uppleva är fin natur, möjlighet till utflykter som båtturer, snorkling, upptäcka öar till fots, slappa vid stränder som kanske är lite mer undangömda men lätta att ta sig till.
27 nov. 2017 17:10 (redigerad)
Från Koh Lipe till Koh Kradan kanske? Sedan via Trang till Surat Thani och över till Koh Samui.

Tycker dock att ni snabbt dömer ut Koh Lanta och Koh Muk som sönderturistade och ändå vill till Koh Samui och Koh Tao som dels är lika "sönderturistade" samt innebär en lite krångligare/längre resväg eftersom de ligger på "fel sida" i förhållande till Koh Lipe.

När tänker ni besöka Koh Samui/Tao? Vädret brukar inte bli stabilt förrän i februari.
Av Frikvi
27 nov. 2017 20:00
Tack för svar. Jag har som sagt bara läst på via nätet samt hört med vänner ang koh lantan och ko muk så har varit lite skeptisk då vi inte vill lägga ut för mycket pengar i onödan om det finns ”bättre” ställen som är mer värt att besöka men om det är värt ett besök så är vi mottagliga för alla tips och erfarenheter. Antar att man aldrig blir helnöjd på en månad heller, haha. Vad tyckte du var bra med dem öarna? :)

Talade precis med en vän som är på Koh Tao nu och som också nämde regnperioden. Vi tänkte sikta på att vara där runt slutet/mitten på januari då vår resa slutar 24/1. Hade ingen aning om att det kunde vara så pass dåligt så det är bra att veta! Hon rekomenderade istället västkusten då havet där är varmare och vädret någorlunda bättre under denna period sen kan man ju inte styra vädergudarna. Tänkte då i såfall på Phuket/krabi om vi tar oss upp längst västkusten då. Svårt, och som du skrev så känns vägen från Koh Lipe till Koh Samui lite bökig.

Kollade på Koh Kradan som ett litet stopp något hotell som är värt att boka? :)
2 dec. 2017 14:27
Enligt min åsikt är både koh lipe och koh tao betydligt mer sönderturistade än koh mook, koh kradan och koh Lanta.