Langkawi - Koh Lipe - Koh Bulon

Av Ael18
13 nov. 2018 17:58
Visningar: 233
Vi åker till Langkawi om en månad och åker därifrån vidare till Koh Lipe. Vi undrar därför om lämplig transport. Dagarna på Langkawi bor vi vid Pantai Tengah, och har närmast till Telaga harbour, men kan förstås också åka från Kuah. En av oss har drabbats av ont i ryggen och vi vill därför, förutom att båtresan skall vara säker, även att den skall vara så lite stötig som möjligt. Är färja att föredra jämfört med speedboat? Vi kommer också att vara några dagar på Koh Bulon och åka dit från Lipe. Vilken/vilka båtar rekommenderar ni och hur bokas i så fall transporten bäst?
Av Sierra
13 nov. 2018 18:25
Det spelar ingen roll varifrån på Langkawi ni åker till Lipe. Det är färja för ca 130 pers från både Kuah och Langkawi. Numera är det endast färja på routen.

Till Bulon från Lipe är det endast speedboat för ca 50 pers. Det tar 1 tim till Bulon.

Tider och bokning för dina transfers har du här:
https://thaibeachtravellers.com
Av Ael18
13 nov. 2018 18:45
Tack Sierra för ditt snabba svar! Det kommer kanske fler frågor ; )
24 nov. 2018 18:28 (redigerad)
Vi åkte speedboat till Koh Bulon våren 2017. Måste nog ändå säga att det var förfärligt skumpigt. Det var strålande sol och lugn när vi körde iväg men en bit ut blev det oväder, regn och åska och resan tog en timme längre än vad beräknat, båten hoppade högt upp över vågorna och vi studsade upp och ner hela resan. Nu är det ju inte oväder alltid men speedboats skumpar ändå hyfsat mycket även i lugn vatten, jag hade inte vågat om jag haft problem med ryggen.
Men annars är Koh Bulon fantastiskt!