Kryssning i Karibien

23 juni 2011 16:42
Visningar: 13947
Hej =)

Jag skulle vilja ha lite bra tips på kryssningar i Karibien. Är det någon som har någon speciell tur att rekommendera? Jag föredrar många stopp på vägen och helst 2v ev fler.

Mvh
/Johan
Av Babbo
23 juni 2011 17:15
Hej Johan,
Jag tycker att du ska fundera på att ta en flygbiljett och "båtluffa" i Karibien istället. Man kan även "flygluffa".

När dom stora kryssningsfartygen lägger till så ser man inte så mycket av ön/orten eftersom fartygen tar flera tusen passagerare.

Karibien är annars drömmen om sol, bad, reggae musik och Caribbean Rum Punch :-).

Tänk på att orkansäsongen sträcker sig från Juni till November! Dock billiga priser då - om man vågar chansa....
Av Msdr
23 juni 2011 18:10
Hej!

Jag åkte på kryssning med Princess cruises i februari, och jag tyckte de hade väldigt många spännande rutter, det var därför vi valde dem. DOCK är medelåldern på deras kryssningar väldigt hög, det är inte barninriktat eller så.
Den kryssningen vi tog var 10 dagar och innefattade Bahamas, Grenada, Dominica, US Virgin Islands, Aruba och Bonaire. lite av varje alltså, det var fantastiskt och fartyget höll mycket hög klass på alla sätt!

Jag vill redan åka tillbaka, men skulle nog välja en rutt med Jamaica, Kuba etc då tror jag. Princess cruises har iaf mkt att välja på, men det finns ju så oerhört många rederier som kör Karibienkryssningar...

Hoppas du hittar nåt riktigt bra, det är iaf riktigt härligt med Karibienkryssning, första men inte sista gången för mig!!
23 juni 2011 18:12
Har funderat på det där med luffa, men vad jag fattat är det svårt med boende på vissa öar, mycket kriminalitet och relativt dyrt att resa runt där?
Tack för vädertipset. Kan vara bra att tänka på. Blir i så fall slutet av den säsongen skulle jag tro.

Mvh
Johan
23 juni 2011 18:16
Tack för tipset "msdr". Ska kolla med det bolaget. Hur var service och pris osv?

Mvh
Johan
Av Babbo
23 juni 2011 22:37
Citerat från johan_84_:
Har funderat på det där med luffa, men vad jag fattat är det svårt med boende på vissa öar, mycket kriminalitet och relativt dyrt att resa runt där?
Tack för vädertipset. Kan vara bra att tänka på. Blir i så fall slutet av den säsongen skulle jag tro.

Mvh
Johan
Resa runt behöver inte vara dyrt. Titta på Liats hemsida när det gäller flyg:
http://www.liatairline.com/

Resa med färja/mindre båt mellan öarna kostar inte mycket. Googla lite på de öar du är intresserad av. Öarna är uppdelade i olika områden. Inom området är det lätt att ta sig. Mellan områdena är det flyg som gäller.

Boende tror jag inte är ett större problem om man undviker att boka genom de större siterna. Googla och boka minde hotell/pensionat istället :-)

Kriminaliteten! Ja, på vissa öar är det ett ökande ett problem - men med vanlig vaksamhet tror jag inte det är värre än någon annanstans. Om man är på fel ställe vid fel plats så..........

Fundera på att uppleva Karibien på ett annat sätt än genom en kryssning!
"Marie78" här på forumet är nog en specialist inom området. Kolla in hennes hemsida så blir du nog inspirerad!
Av Msdr
27 juni 2011 22:19
Hej!

Princess räknas som "mid price"och ungefär så var det, vi tog balkonghytt så då kostar det ju mer, men det går att komma undan på så där 6000 SEK för ne 10-dagarskryssning om man kan tänka sig att bo insides. Alkohol påstår alla är så dyrt på kryssning, men det är mkt billigare än i Sverige iaf. Man får också ta med sig vin eller motsvarande från stoppen, så man kan ha i minibaren.

Utflykterna som bokas från båten är något dyra, men mn kan ju lika gärna, eller kanske ännu hellre, hitta på själv vad man vill göra.

Det här tycker jag är en bra sökmotor för kryssningar: Dock finns inte just Princess med på denna, konstigt nog, då vi bokade via Globetrotter :) Sökte dock på Medelahvskryssningar för sommaren via denna sökmotor, och det funkade utmärkt, stort urval!

http://www.globetrotter.se/kryssningar
29 juni 2011 22:20
Hej Johan!

Ja, Karibien har jag onekligen sett en del av. Och det med liten budget. Har bott på enkla ställen, men reser man ensam blir det ju lite dyrare. Men det är samma sak på kryssningar såklart.
Tyckte att man kunde hitta prisvärda boenden på Barbados, Tobago, Grenada och St Marten. Sen tror jag att det är hyfsat prisläge på Guadeloupe.

När det gäller kriminalitet var det inget jag märkte av faktiskt.

På min hemsida har jag skrivit om "mina" öar och hotell. http://www.worldofmarie.com/reseguide
29 juni 2011 22:34
Den bästa kryssningen jag har gjort i bl.a. Karibien var från San Juan via Panamakanalen till Acapulco. Panamakanalen var resans höjdpunkt. Måste upplevas, då det är så mycket som händer. Jag gjorde den med Princess Cruise, men det finns fler bolag som går i Panamakanalen. Jag tror att du har nog en hel del att välja på och att alla är bra.
30 juni 2011 12:31
Jag tänker ta en kryssning också någongång... ;-) Då blir det definitivt Oasis of the seas eller systerfartyget Allure of the seas, (det är Royal Caribbean som äger dom), givetvis med balkonghytt och det får kosta vad det vill (nästan). Det finns en tråd här som handlar just om dessa fartyg. Kolla in: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/oasis-of-the-seas-11880

Lycka till med planeringen!
Av Msdr
24 juli 2011 19:53
Citerat från leroslover:
Jag tänker ta en kryssning också någongång... ;-) Då blir det definitivt Oasis of the seas eller systerfartyget Allure of the seas, (det är Royal Caribbean som äger dom), givetvis med balkonghytt och det får kosta vad det vill (nästan). Det finns en tråd här som handlar just om dessa fartyg. Kolla in: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/oasis-of-the-seas-11880

Lycka till med planeringen!
Håller definitivt med om att det ska vara balkonghytt! Det är väl värt pengarna, och hytterna är mycket finare också. Nu har jag bara haft balkonghytt på de två kryssningar jag åkt på, men kikat in i insideshytter, och de är mindre och känns instängda, inte riktigt lika illa som på en Finlandsfärja, men ändå :)
Har man en något lägre budget, eller vill lägga pengarna på annat, så finns det ju hur många andra ställen man kan vistas på på skeppen, så det är förstås inte en nödvändighet med balkong.
Av Pelle77
24 juli 2011 20:07
Är det någon som startat sin kryssning i Puerto Rico? Verkar som att man tjänar en hel del tid genom att starta här, då det blir mindre "till havs" dagar och fler ö-stopp.

Rederier, Celebrity jämfört med RCCL?
25 juli 2011 15:53
Hej,

Vi har rest med RCCL vid ett flertal tillfällen. De trafikerar många öar och de kan även hjälpa till med flygbiljetterna. Min erfarenhet är dock att du sparar många tusenlappar på att ordna flyget själv. Kolla med flygbolagen och ta ett par extra dagar på det resmål som kryssningen utgår / ankommer vid. Pengarna kan läggas på en bättre hytt eller utflykter istället.

Lycka till!
25 juli 2011 16:24
Tusen tack för alla tipsen. Ledsen att jag inte varit inne och svarat på diskussionen som jag startade. Har varit full fart med att planera andra resor och varit iväg och rest såklart. Nu börja jag mer och mer bli inne på "Marie78" variant. Måste säga att din sida var toppen!

Mvh Johan
Av Seafun
28 jan. 2014 20:20
Hej Johan!

Såg att detta var en gammal tråd men vill ändå kommentera då jag inte håller med alla svar du har fått.

Visst märks det av om ett stort fartyg lägger till på en liten destination, men bara på den närmaste orten/stranden. Man kan alltid ta en lokalbuss eller hoppa in i en taxi och upptäcka ställen lite längre bort.

Att avråda från ett särskilt rederi är inte alltid heller ett gångbart tips; många rederier har så många fartyg att de äldsta (ofta små) och nyaste (ofta betydligt större) kan skilja sig väsentligt åt i stil och utbud.

Dessutom är det ett antal andra faktorer som avgör åldern ombord som kanske inte alla tänker på, här är ett par exempel;

• Resans längd: ju längre desto högre medelålder ombord oftast. Om man ska generalisera så kan man säga att pensionärer na har pengar och tid att vara borta längre.

• Tid på året i kombination med hav; Medelhavet i februari drar mer kulturintresserade som inte bryr sig om sol, och som kan vara borta den tiden på året= ofta äldre resenärer. Yngre väljer skollov (sommar) och veckokryssningar.

Att det är värt att välja bakonghytt håller jag definitivt med om. Men har man inte råd med det så oroa er inte för en insides heller. Jag har kryssat med både och, och även om jag självklart hellre har en balkonghytt så kommer jag hellre iväg än att jag måste avstå om priset avgör. Ofta är det just ett fönster som är det enda som skiljer en insides/utsides eller balkonghytt från varandra, men det är förstås olika mellan olika rederier det där.

Detta och många fler tips hittar du som är kryssningsintresserad på www.seafun.se – en svensk nystartad kryssningssajt, av hängvna kryssare, för hängivna kryssare (eller nyfikna förstagångskryssare)!
28 jan. 2014 23:53
Tack "Seafun" för råden. Ska ta mig en titt in på sidan.
Resan är nu bokad och det blev världens största kryssare Osian of the Seas 7dagar i Karibien. Var väldigt få båtar som passade just de datumen. Men oavsett hade jag nog valt denna resan före alla de andra.

Mvh Johan
Av Seafun
16 juli 2014 09:55
Hej!

Har av någon anledning inte fått meddelande om att svar har tillkommit i tråden så såg detta först nu.

Åh Oasis of the Seas! Hoppas resan var lyckad?! Jag har varit ombord många gånger och blir som ett barn i en godisbutik varje gång; bara älskar utbudet och allt som finns att göra! :-) Sonen är ju i himlen också med alla Dreamworksfigurer.

Nu suktar jag efter Quantum of the Seas...ska se den i slutet av oktober så håll koll på www.seafun.se alla nyfikna för rapporter kommer då där. Här är något av de jag skrivit hittills om fartyget som alltså är Royal Caribbeans nyaste som lanseras sent i år:

http://www.seafun.se/fartyg/quantum-of-the-seas/

Kryssa lugnt!
/Heidi, SeaFun.se
Av Nea86
18 juli 2014 03:29
Hej Johan!

Har du varit på kryssningen än? är nyfiken på hur du haft det? Vill själv boka samma kryssning..
26 juli 2014 08:42
Hej.

Jag vill rekommendera något som många inte tänker på när de vill kryssa lite längre, en back to back kryssning. Ofta är det högre medelålder ju längre kryssningen är, ta då istället och sätt ihop två kryssningar efter varandra med samma fartyg. I regel så har fartyget två olika rutter som går varannan vecka. Boka samma hytt två veckor och få tex både östra och västra Karibien. Man behöver aldrig packa sina saker mellan kryssningarna men dock så måste man gå av en liten stund bara för att myndigheterna i USA ska klargöra fartyget. Jag har själv gjort det två ggr och det fungerar jättebra. Det bästa är då att boka genom en resebyrå, inte online, så de kan välja en hytt som är ledig båda veckorna och kunna meddela rederiet att det är en back to back.

Läs mer om kryssningar på min blogg www.danieloftheseas.com . Jag har varit på 15 kryssningar hittills så det finns rätt mkt att läsa där.

/Daniel
2 aug. 2014 18:19
Hej.

Jag är helnöjd med kryssningen och som Daniel sa skulle man tagit båda veckorna så man hade fått se västra Karibien med. Kommer garanterat åka tillbaka för att åka fler kryssningar.
De ända få grejerna jag har att klaga på var att de spelade lite för högt i högtalarna vid poolen, samt när de gjorde reklam för bingo vaknade man verkligen till. Sen stängdes den bästa baren uppe vid vuxenpoolerna alldeles för tidigt. Annars fick man allt man förväntade sig och lite till :)